sayang demo !

January 16, 2016

2016 > wishlist ;p

Assalamualaikum!
Hai =)

Mcm biasa la kan bila masuk tahun baru,wishlist tu penting.
Perasaan nk buat wishlist tu berkobar2 je.haha kemain =p
Carry forward last year pnya wishlist?
Oh semestinya tu,confirm hado.kahkahkah
Harap sgt wishlist tahun ni berjaya direalisasikan dgn sempurna.
InshaALLAH,Aamiin!
fighting!




**Eh,happy New Year Uols!

> s.e.n.y.u.m <

September 5, 2015

Trip ke Istanbul ~ Turki




Mkn ketupat dgn Pak Dollah
Di hidang bsama air kelape
Nk story pnjg2 bagai di kata lah
Moh kita layankan je lah picturasnya ye
=) 


Ehehe,mukadimah bpantun beb!
Ko hado.hahaha


Assalamualaikum!
Istanbul........Aku datang!

Lps issue beg roda tu setel (muka pun ada senyum) trs kitaog naik bas yg dah sedia menunggu tu. Rupanya2 ramai jg group kitaorg,lbh kurang 20 org semuanya dan dah alang2 jd org last yg naik kan,haruss lah tmp yg tggal pun blkg2 sj,Kikiki pasrah je lah kan. =)



mkanan pertama yg dihidangkan.
oleh sbb kali pertama so ianya sgt sedap,makan smbil senyum ;p


Turkish delight!
ingt nk beli yg bj belang merah tu tp dorang xjual la pulokk.haha




view dr koridor bilik hotel.sumpah cantik!


view dr mereka2 d bawah sana..
ms ni ai tgh bkhayal di udara.harap maklom ;p




Next day - ari ke 3
Checkout dr  Capadocia hotel utk ke Pamokkale



x sangka plak masih ada tmp yg masih snow kat sana.
lihatlah makhluk Allah dua org tu,lahai =)




                                  rezeki dr Allah utk bmain salji kiranya,cakap kluar asap uolls =)




Ni lah Pamokkale! satu satu tmp tarikan di Turki ;p





kat blkg tu yg ramai2 org lepak juntai2 kaki tu semuanya hot spring.
best sgt even dpt panaskan kaki je dlm cuaca sejuk mcm tu ;p


Terpegun seketika bila smp sini.
x sangka akhirnya ada di dpn mata.Cleopatra's pool spring water


Serious mmg cantik sgt !Cleopatra's pool the cotton castle




Ari seterusnya.
ms ni dah start dah tgk roti pun dh rs kembang smacam.trs ms ni tingat oh bumi msia ku.kah3





Cuaca kat sana kalo ikut intenery around 16-20 degrees celcius.So msg2 assume alah mcm tdo memalam pakai econ je lah sejuknya kan.buang masa je nk bw baju2 tebal bagai,buat berat beg ada lah.makanya bw lah hnya sekadar sweater 2 helai.Tup2 bila dh smp sana smp cakap pun kuar asap,ni bkn dia sejuk econ dah ni.ni sejuk tahap gigil smp kena beli gloves dh.baju pun dah pakai 3 helai tmasuk sweater ni.Ha hambekk ko 10-15 degrees celcius.Pakai la gloves & socks yg baru beli tu puas2.hahaha




Ermm,byk lg nih nk story sbnrnya tp stop dl lah setakat ni.
next entry kita cont. lg  dgn pic2 nye ye.
Smp jumpa lg,daaaaa 

=)