sayang demo !

July 4, 2015

~ Pak Arab yang ganas ~


Assalamualaikum



Juadah ape ye arini uols?
Ai kalo wekend ja mmg x lekat umah
Kalo xde planning sekali pun,ai akan jdkan planning
Blk kg pun xpe,asalkan x dok kat umah
Haha =)

Nk cite pasal juadah bbuka pun dah mmg ari2 PARAM je tmp dia
Blk kj pun dah 5 lbh,tmp tu je lah plg mudah kann
So xyah cite pasal PARAM lah
Meh cite pasal trip g Turki aritu deh
=)

Kali ni mmg pcutiannya agak lama,almost 11 days 10 nite
Baju toksah cakap la kan,lg 2 ari nk p pening mcm nk p dok sebulan
Mcm2 nk bawa,kalo bole nk bw satu almari
Haha

Pjalanan lbh krg 7.5 hours transit di Dubai selama 2jam & cont. lg 4 hours utk smp ke Istanbul.
YA allah,boring xtau nk cakap,lps mkn tdo,bgn mkn blk,pastu pejam plak
X ngantuk pun buat2 pejam jugakk dah kiri kanan semua pejam
Even layanan dr crew cabin Qatar Airways sgt memuaskan tp ia ttp x mbantu.
Lenguh abis dah punggung2 duduk lama sgt,
abis selimut ngan bantal jd pelapik punggung.kekeke



smp je airport sana,br rs nk lega segala kebas2 tgk2 sesuatu tjadi plak
Korang bygkan beg beroda yg sememangnya keras tu bole pecah?
Mmg tkjut betul lah masa tu,nsb barang2 xterabur.
Then decide g buat aduan kat Qatar pnya kaunter
Sekali smp sna rupanya ramai yg kena,ada yg siap tcabut roda bagai
Kuat sungguh pak2 Arab kat sana baling smp pecah beg



sadis sggh masa tgk tu,ilang mood nk bcuti!



taraaaaaaa
Pihak Qatar ganti kan dgn yg ni,trs senyum smp telinga.haha

eh,nti kita sambung lg ye.
time ke dapur dah ni,ecewahhhh kemain ke dapur la konon ;p
haha ;p







June 20, 2015

kawan bergaduh ;p


Assalamualaikum



Uols sihat?
Hopefully sihat semuanya di bulan mulia ni ;p
Alhamdulillah,
Allah permudahkan pjalanan ke Turki dan selamat pergi & balik.
Xpe next entry kita cite pasal trip ke Turki tu ye ;p
Kali ni nk cite pasal dating dgn kawan lama dl.hihi
Kebetulan dia ada kursus smp bln 8 kat penang
Lps je dia tepon trs plan nk jumpa walhal kalo dia xdtg kursus pun bole je jumpa
Bknnya jauh sgt pun SP tu.haha
=)


Bila dah jumpa tu mcm biasa la kann,ungkit mengungkit tu haruss!
Kalo dh namanya ungkit tu xde lah yg baik
Semua yg kluar yg buruk je,ms ni lah bole flashback blk perangai dulu2
Dan2 masa tu x mengaku,padahal msg2 dh kenal sgt dah perangai
Kalo dh kawan dr tadika nama pun,ape yg x tahu?suma kat dlm kocek je.kahkahkah


kwn ai cakap "xde org mcm kita,baek sehari gaduh 2 hari,baek 2 ari,gaduh blik 2 ari.;p 


sbb dh tlalu kenal lah aku x kisah gaduh dgn hg sbb aku tahu esok tu kita baek balik =)

Kitaorg tawaf satu Gurney Plaza semata2 nk cari tmp mkn last kluar mcm tu je
Minah ni cakap nk mkn sizzling tp bila dh smp rs cam x mnyelerakan pulokkk,
Rugi je byr paking smp rm4.
At last kitaorg g mkn pasembur je kat padang kota.
Mahal gila skrg padang kota,
bygkan kitaorg ambik 2 cucur,1 sosej & 2 bebola ketam yg kecik2 tu rm 16 uols
sepinggan charkoteow & mee grg udang total rm16
udang dah la seketul sekor je setiap pinggan
yg tu sj dh rm32 belum masuk air lg!
Hah hambekkk br padan muka,mkn la smp muntah
hahahahaha

Oh last but not least,
selamat menjalani ibadah puasa!
Moga hari2 sepanjang Ramadan adalah hari terbaik utk kita.
Amin
=)