sayang demo !

March 4, 2015

: Lembaran baru ;p


Assalamualaikum

 
Hepy new year!
Cepat sggh masa berlalu,pejam celik pejam celik dah masuk bln ke 3 dlm thn 2015.Pejam celik pejam celik dah lg sebln ai nk pergi Istanbul sana.Eh?
 
Wishlist uols cemana? Suma dah tercapai ke? Ai ? opkos la ada yg postpone ke thn ni lg.ahaks! kalo x,bkn Cik Aini la namanya ;p.Eh,Ai ada add penambahan baru dlm wishlist for this year.Moga apa yg Along,Angah & Ai usahakan utk merealisasikan impian Mak akan berjaya & bkembang maju dgn izinNYA.Amin.doa2 kan ye.
=)
 
Ok2,tukar topik sblm air mata bgenang! Nk story yg hepy2 je. Pembukaan tahun baru Ai dgn kwn2 ke Krabi Thailand.Pantainya Ya Allah cantik sungguh,dgn pasir dia yg halus,dgn air lautnya yg jernih gila,mmg x terucap dgn kata2,indah sungguh ciptaanMu Ya Allah.Panas terik pun x rs dah ms tu sbb asyik dgn pantai & laut dia yg cantik tu.Snorkeling plak dgn ikan2 nemo yg come lote tu,Ya Allah pedih muka pun letak sebelah dah ms tu sbb pnya syok.hahaha


 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

September 23, 2014

~ Potato fritters in da houz youls ;p


Assalamualaikum


Ni yg Ai ambil dr FB,dia buat besar2 skit,
Ai buat kecik2 agak2 senang sekali masuk mulut je.haha ;p

Memula tgk ada kwn Ai post  potato fritters ni kat Fb,eh nmpk cam sedap ja,nk mcm cucur udang la plak.tgk resepi dia pun mudah ja.Ai ni bkn apa kalo resepi atau bahan2 tu agak mcm renyah2 skit nk cari,alamat mmg tgk je lah,makan dlm mimpi je lah jwbnya.muehehe tp bila tgk bahan2 utk potato ni mudah sgt,trs niat dlm hati nti nk try lah (kemain kan…niat tu penting oo ) ;p.kebetulan plak hujan renyai2 masa tu kat kg,perut pun keroncong sakan la kan,trs teringat kat potato fritters ni.Tnya akak Ai dia cakap suma bahan mmg ada cuma nak dgn xnak je nk buat (citt,pedih ko ayat dia tu ).smbil jalan Ai jwb “Okes! kite buat skrg jugakk =)
 

Dan ...
ini lah hasilnya selepas bertungkus lumus merajin kan diri ke dapur,ahaks ;p


Even nmpk x menarik sbb xda hijau2 daun bawang tp sebab buat sdiri kan,
harus lah sedap,hohoho ;p
 
 
Anak buah Ai kata “sedap lah Acu rasa mcm cucur udang ";p
*Ai letak skit je daun bawang sbb anak buah x mkn sayur,tp letak juga lah kang kata derhaka plak x ikut resepi.hahaha
 
 

Ini lah resepinya kot2 uols ada yg teringin nk buat,sila lah..
confirm x menyesal bila buat.kekeke
 
 
Selamat mencuba …