sayang demo !

September 23, 2014

~ Potato fritters in da houz youls ;p


Assalamualaikum


Ni yg Ai ambil dr FB,dia buat besar2 skit,
Ai buat kecik2 agak2 senang sekali masuk mulut je.haha ;p

Memula tgk ada kwn Ai post  potato fritters ni kat Fb,eh nmpk cam sedap ja,nk mcm cucur udang la plak.tgk resepi dia pun mudah ja.Ai ni bkn apa kalo resepi atau bahan2 tu agak mcm renyah2 skit nk cari,alamat mmg tgk je lah,makan dlm mimpi je lah jwbnya.muehehe tp bila tgk bahan2 utk potato ni mudah sgt,trs niat dlm hati nti nk try lah (kemain kan…niat tu penting oo ) ;p.kebetulan plak hujan renyai2 masa tu kat kg,perut pun keroncong sakan la kan,trs teringat kat potato fritters ni.Tnya akak Ai dia cakap suma bahan mmg ada cuma nak dgn xnak je nk buat (citt,pedih ko ayat dia tu ).smbil jalan Ai jwb “Okes! kite buat skrg jugakk =)
 

Dan ...
ini lah hasilnya selepas bertungkus lumus merajin kan diri ke dapur,ahaks ;p


Even nmpk x menarik sbb xda hijau2 daun bawang tp sebab buat sdiri kan,
harus lah sedap,hohoho ;p
 
 
Anak buah Ai kata “sedap lah Acu rasa mcm cucur udang ";p
*Ai letak skit je daun bawang sbb anak buah x mkn sayur,tp letak juga lah kang kata derhaka plak x ikut resepi.hahaha
 
 

Ini lah resepinya kot2 uols ada yg teringin nk buat,sila lah..
confirm x menyesal bila buat.kekeke
 
 
Selamat mencuba …
 
 

September 17, 2014

~ Angel Eyes ;p


Assalamualaikum

 
Dulu memula tgk dlm hati ai kata “apelah p ambik hero tua depa nih,pnya byk lg hero Korea ensem2 ;p“
 
Synopsis Google
Park Dong-Joo is a surgeon. His first love was a blind girl. Yoon Soo-Wan is an emergency 119 worker. She was blind when she was younger, but an eye transplant surgery allowed her to see. Park Dong-Joo and Yoon Soo-Wan were each other's first love. They separated due to sad family histories. They meet again 12 years later


Cute je adik si hero ni dgn perangai gila2 dia,mereka2 ni lah penyeri dlm cite ni ;p

 

Oh Doc Kang,Even ko sgt lah baek tp terpaksa lah ko terima suratan takdir bahawa cinta tidak boleh dipaksa.sob3

 

So sweet kan. ;p


Kisah yg Ai rasa makin hari makin x sabaq nk tgk nih,makin excited plak nk tau apa akan jd seterusnya,Nak2 plak skrg ni ayah si heroin dah bg restu kan ;p.tp biasa lah bila sebelah pihak dah ok ada la sebelah pihak yg sakit ati plak.maka kuar lah rintangan2 nya nti.hehe kalo xde rintangan x adventure la plak kan.Tp yg pastinya ending cerita ni mereka bersama juga,cemana tahu? Ai tgk online last episode sj.hahaha boleh mcm tu ? ;p



Eh2,tetiba rs dah jatuh cinta plak dgn Park Dong Ju nih.kekeke

Sesapa yg nk tgk tu “sila tggu depan tv pkul 9 mlm setiap rabu & khamis di Channel 393 ye!”
Kalo isnin selasa pulun tgk “Temptaton”,rabu Khamis layan Angel Eyes plak.
Tu x kira Jumaat sabtu dok tunggu Running Man lagi,haha =)
 
p/s *ada org tu cakap, “umah ni mmg ada channel 393 je ke?”.muehehe