Hot Followers

April 12, 2014

Vietnam ~ selanjutnya =)


Assalamualaikum
Wink wink =)
 
Pergi ke kedai memakai pelikat
Pelikat di pakai di siang ari
Kalo lah Vietnam ni dekat
Esok rasa nk p lagi
 
Wahhh..berpantun pulokkk ;p
 
Seperti yg dirancang,mlm tu beramai2 lah kitaorg ber #VietnamCruise sambil dihiburkan dgn live band & magic show.Pelayaran pun xde lah lama sgt just ambik ms lbh krg dlm 2 jam je,so msg2 minum je lah sbb free,rasa rugi plak kan x minum lg pun sblm naik cruise dah siap dinner dulu dh.jdnya sapa2 yg nk oder makan kat ats Cruise tu sila bayar sdiri ye dan Ai rs xde srg pun dlm grup Ai tu yg mkn.muehehe sila simpan duit anda tuk soping ye. ;p
 
 
Benda wajib kalo follow grup..
#Grupicturas in front of VietnamCruise

 

Orng sibuk ambik oder..depa dua ni sibuk snap pic ;p

 

Kalo dh nama pun p tempat org kan..kalo boleh kat mana2 pun mesti nak snap,x minum pun xpe,yg penting gambo tu,gambo! Haha ;p

 
 
Mamat tu kitaorg soh dia jaga Air,kang kalo x soh nti dia sama naik plak kan snap pic..so biar dia dok kat meja smbil jaga air2,kekeke
  
 
Fokus! Fokus! bkn Ai tp kat blkg tu,Tok sami pun naik Cruise habaq hang,hahaha


See,Daebak kan! ms ni mmg suma kamera tetumpu kat dia ni lah.
Dia yg buat xde ape pun tp org yg tgk ni lebih takut dr dia.kekeke
 
Blk dr Cruise ni,kitaorg suma free aktivities so ramai yg g sopingg kat nite market,last2 pikir pnya pikir ambik teksi pergi  Hard Rock Cafe sbb ada org kirim tshirt HR cafe original.stardard rega rm92.dah boleh beli 3 kain pasang tu.kikiki nak beli byk2? Hadoiii,pakai yg x ori dah la kita.hahaha ;p
 

 
Dgn bangganya bgamba dpn HRC n pakai plak bj HRC rm20.
Ai dh tgk design ni x de dlm HRC ye,ada kat nite market je.ngeeeee

 

Versi Kim Tan aka Kim Tan’s girl.lalalala
 
Day 2
Esoknya tu kitaorg g melawat tmp mereka berperang dulu2 atau nama glamenya Chuci tunel ;p.alah tmp yg kena merangkak2 masuk lorong bwh tanah tu lah..Jgn x pcaya Ai masuk hokayy,gila pnya kecik dlm tu muat2 tuk merangkak je,kira mcm jln ala2 itik yg tgn kat kepala ms kena denda dulu2 tuh..tp xpyh la letak tgn kat kepala, letak kat lutut je sbb lenguh ,hahaha ;p
 
 
 
Kena dgr ceramah sejarah peperangan dulu,
Ada ka yg dgr? Yg pastinya suma org dok pulun tgkap gamba,tangkap je lah..bkn ada yg nk marah ye dak ;p
 
 


Mentang lah depa jln dpn kann,asal pusing je tangkap2,nmpk cerah je cepat la tangkap!..abis kita kat blkg ni,bila soh tangkap..nmpk gelap je blkg kiri kanan dinding,nasib lah jd org blkg kann
 
 
Lps dah penat merangkak bagai,sila lah mnjamu selera ye ;p
Mknan asasi ms dulu,ubi rebus with kacang+gula,layannn...
 
  
 
Sian plak tgk pokcik2 ni dok sembang berdua je..
meh la kita snap sekeping.ahakss
 
 
 
Mari kita berperang ! kekeke
Dalam 5 peluru tu kann,semuanya kena tepat ! tepat ke lain.kah3
 
Noe,soh letak byk kan,sila jgn muntah ye,kekeke
Eh Cik Su,kacang teratai tu boleh mkn ek,sedap ke? Mmg ada ka kat sana..haishh rugi betul nih =)
next mon nk p cari lah Cik Su.haha
 
Oh..selamat berguling2 di hari nan indah ni ya,
Ai tpaksa bkerja demi mncari sesuap nasi,sob sob sob
=)
 
Hepi berwekend uols,
peace
 T______T

April 7, 2014

Vietnam ~ Percutian pertama di "year 2014" - Ho Chi Min City


Assalamualaikum
Sihat ke korang?

Alhamdulillah.
Selamat pergi & balik seperti kehendakNYA.amin

Di hari senin yg permai lg mempersona ni kan..meh ai nk sharing2 cite g vietnam baru2 ni ;p.smp sana kitaorg stay dkt Mifuki Boutique hotel,sebut betul2 ye kawan2..opssss ! haha.Hotel ni betul2 dekat tgh pekan Ben Than market.Kira asal ada masa free je bole turun jalan2 g soping kat market tu,kalo mlm plak bole cuci mata kat nite market,maklum lah duit bw x byk kan so kena cuci mata je lah ;p

DAY 1
 

Hebat x mangkuk mee megi kitaorg? Hahaha ni lah padahnya bila org soh g brekpes tp malas.Sanggup nk tdoq kan..ha hambekkk ko ;p
 


Ari pertama ke kitaorg ke Delta Mekong River or nama pemudahnya Sg Mekong ;p.Org cakap kalo p Vnam x p Sg Mekong x lengkap lah pcutian.kat sini depa tunjuk kan cara2 buat cekelat kelapa,dr mula kupas kelapa smp la jd cekelat kelapa.lps tu kitaorg di bawa ronda2 naik keta kuda kat pkampungan Mekong.Eh,handbag kat sini murah2 wehh,dlm ai kuatkan ati xnak beli tu kan,ntah cemana terbeli jugak 1 tp disebabkan beg tu 2 in 1,so rs berbaloi jugak lah.kekeke
 
 
Gadis2 Mekong’s River ;p
 
Anti yg dayung sampan dgn ank dia ni siap bg pndayung lg soh kitaorg dayung pastu dia snap pic.mcm tau2 je anti ni niat di hati ;p.Terkejut bila dia tunjuk umah dia kat tepi sungai tu,sgt kecikk korang!,lbh kurang besar bilik master bedroom je..ingtkan pondok2 utk rehat,
*insaff - bsyukur sgt dgn apa yg ada skrg !
 
 
Mamat ni kan..
kj snap pic je kj dia,ngalahkan org yg melancong padahal dia yg guide kitaorg kat sana,kat mn benti mesti dia sama naik je snap pic ngan kitaorg ;p
 
 
 
Memula Ai terpikir “tudiaa pnya pnjg cekelat depa,jenuh nk mkn” rupanya lps tu potong kecik2 lah.hahaha
 
 
Nahhh..jom kita berKuda ;p
 
 
Madu asli + limau ! setiap org wajib minum..
 
Sapa nk cuba picit lebah tuk kluarkan madu aslinya bole try di sini tp ada org tlg pegangkan tgn lah,kang silap tekan mampus kang beratus2 lebah,percaya x Ai try? Sumpah teketar tgn ms tu,mcm2 doa baca =)
 
 
Lps penat naik kuda,haha konon..padahal kuda tu yg penat ;p
Layan show aka live band,plg x sangka depa nyanyi lagu melayu “Madu & racun !
Apalagi..nyanyi sama2 lah.ahakss ;p
 
 
Sopingggg !!!
 
Nak tgk beg Ai beli?
Ta..daaaaa
V
 
V
Dlm beg ni ada satu lg beg sandang,kira bole buang jika nk sandang labuh ;p
 
Tp Ai pnya kaler hijau sbb bila tunjuk hbeg ni trs akak Ai nak juga,nk kaler ni jugakk! siap paksa2 kena beli jugakk! Selalu je kena beli sama,lain kaler je,mencikk tull dia nih,maka nya pes time handbeg Ai kaler hijau uolss , ;p
 
Mlm tu plak kitaorg naik cruise..nti cite lain kali lah ye,kang nti boss mintak report x siap2.x kan nk bg report update blog plak kan.kah3
 
Hepi2 bkerja ye korang,
Peace
T______T