sayang demo !

May 22, 2014

♥ Your name in Japanese ♥


Assalamualaikum
 

Mari kita belajar bahasa jepun
*No nihongo o gakushu shimashou

 

 
Nama saya :
*Watashi no namae :

Ai - KaKi

Aini – KaKiToKi  
*dah mcm walkitalkie dah.haha

Anie - KaToKiKu

Acu - KaMiDo
 
Nama korang pulak?
Cer cuba
=)

Haish,
Baru belajar sebutan nama dah nk tergeliat lidah2 ni  ;p
cukup dl lah,nti2 sambung plak ye .hehe

sekian.terima kasih
*arigato gozaimasu
 
 
Hepi2 bekerja ye uols ;p
Peace !

 

May 17, 2014

~ oh seksanya bila jadi ketumbit ~


Assalamualaikum

Korang pernah jd ketumbit? Ai 1st time kali ni jd ketumbit,memula merah2 ja,pastu rs gatal2,suma kwn2 kata ketumbit! Rsnya xde pun dok mengendap sesapa mandi.haha tp kan,ms kat lgkwi ari tu ada la intai2 mat saleh skit kat pantai,dah depa dok tebongkang kan..tgk je lah.hihi.

Petua pertama Ai cuba :-

Bawang putih!
 
 
 
Yg ni kwn2 tmp kj yg syorkan,so blk kj lps dah mandi bagai tu ambik la seketul bwg putih tenyeh2 kan kat mata.dah la kena tahan pedih satu hal,kena tahan bau busuk bwg putih plak lg.tp demi nk ilangkan ketumbit yg merimaskan ni…ok tahan kan ja smp tetido! Pas dh bgn tdo tu tgk2..Ya Allah muka dah bengkak semacam,mata telah la kan dah xde kelopak mata dah,bibir pun seksi mcm Angelina jolie hoiiii…2 3 kali ulang tgk cermin,betul ke jd camni.hahaha
 
Option yg ke dua apalagi kan,ke klinik la jwbnya dgn muka yg bengkak mcm talam tu.Doc tu plak kata “Alergic”! Ai dgn rs x bersalahnya jwb “I rasa I jd ketumbit lah Doctor! Then Doc tu jwb “ketumbit x kan mnyebabkan seluruh muka u bengkak,ok u dah ambik apa2 jenis ubat ke”? dgn confidentnya Ai kata “belum tp I ada gunakan bwg putih tenyeh2 kan kat mata”.ermmm bwg putih rsnya xde masalah kecuali kalo u allergic dgn getah bwg tu.eh xkan kot doc,i sblm ni ok je dgn bwg putih,hahaha siap jawab lg dgn Doctor,ko doc ke dia doc?kah3

Ari ke 3 x nmpk tanda2 nk surut pun ai pnya mata,so tnya pakcik gugel kot2 ada petua lain.terbaca la satu petua tu kat blog CikBetty ni,rs mcm lawak skit,pelik pun ada tp mandangkan barang tu ai ada..so try jugak!.muehehe

Panty liner herba FC
 
 
Memula baca Ai tegelak sbb ye lah kan pantyliner jd petua,nk plak boh kat mata,hehe tp dlm gelak2 tu Ai cuba hokayy ;p.memula Ai potong skit panty liner tu n basahkan dgn air.agak2 cukup la utk tutup mata kita,kang kalo x potong tetutup dua2 mata lak kan.pastu lekatkan di inner tudung dan pastikan bila pakai tu pantyliner td kena kat mata.rs mcm berangin2 ckit la,bau herba tu plak mnyusuk masuk hidung.keh3 kalo x bleh nk imagine korang boleh tgk kat blog Cik Betty ni,dia siap buat demo lg,Ai x snap pic pun sbb bila tgk kat cermin pun dah nmpk mcm pirate dah,x gamak la plak.hahahaha 

Eh,tp betul tau,bengkak dia surut.ai pakai sehari je,lps sejam ai tukar,agak lama skit ai tukar,abis la 3 keping jugak ;p.kira ms layan cita Hindustan KKHH tv3 tu,ai layan SRK soblah mata ja lah,soblah lg dah jd lanun.kekeke
 
Kiri – lps trying petua bwg putih,hambekk ko mulut n hidung sama besaq,tebal mcm kena gigit tebuan ;p
Kanan – ari ke 4 lps pcubaan pantyliner,nmpk dah surut kan even kelopak mata stil xde.hehe
 
**bila dh jd camni kan,trs ingt Allah..mcm mn lah mereka yg tanpa penglihatan tu,kita yg baru sekejap ni pun dah rs susah,dh rs penat.Insaf!

Korang pnh ke jd ketumbit?