sayang demo !

September 17, 2014

~ Angel Eyes ;p


Assalamualaikum

 
Dulu memula tgk dlm hati ai kata “apelah p ambik hero tua depa nih,pnya byk lg hero Korea ensem2 ;p“
 
Synopsis Google
Park Dong-Joo is a surgeon. His first love was a blind girl. Yoon Soo-Wan is an emergency 119 worker. She was blind when she was younger, but an eye transplant surgery allowed her to see. Park Dong-Joo and Yoon Soo-Wan were each other's first love. They separated due to sad family histories. They meet again 12 years later


Cute je adik si hero ni dgn perangai gila2 dia,mereka2 ni lah penyeri dlm cite ni ;p

 

Oh Doc Kang,Even ko sgt lah baek tp terpaksa lah ko terima suratan takdir bahawa cinta tidak boleh dipaksa.sob3

 

So sweet kan. ;p


Kisah yg Ai rasa makin hari makin x sabaq nk tgk nih,makin excited plak nk tau apa akan jd seterusnya,Nak2 plak skrg ni ayah si heroin dah bg restu kan ;p.tp biasa lah bila sebelah pihak dah ok ada la sebelah pihak yg sakit ati plak.maka kuar lah rintangan2 nya nti.hehe kalo xde rintangan x adventure la plak kan.Tp yg pastinya ending cerita ni mereka bersama juga,cemana tahu? Ai tgk online last episode sj.hahaha boleh mcm tu ? ;p



Eh2,tetiba rs dah jatuh cinta plak dgn Park Dong Ju nih.kekeke

Sesapa yg nk tgk tu “sila tggu depan tv pkul 9 mlm setiap rabu & khamis di Channel 393 ye!”
Kalo isnin selasa pulun tgk “Temptaton”,rabu Khamis layan Angel Eyes plak.
Tu x kira Jumaat sabtu dok tunggu Running Man lagi,haha =)
 
p/s *ada org tu cakap, “umah ni mmg ada channel 393 je ke?”.muehehe

 

September 8, 2014

Surat x berdaftar ~

 
 
See!
Betapa berdosanya kita kalo menjatuhkan air mata seorg ibu.Kedudukan Ibu bapa tu terlalu tinggi darjatnya di sisi Allah.Jgn ambik mudah perkara ni kalo kita nk hidup kita berkat dunia akhirat.Kesenangan kita,Keberkatan hidup kita,Kewangan kita semuanya rezeki dr Allah,dan rezeki dr Allah itu utk mereka2 yg mendapat restu dr kedua ibubapanya.
 
 
 
 
Awak,
Sungguh,sbgai kwn yg dah lama sgt kenal,yg dah lama sgt berkawan,perasaan terkilan tu dtg x ilang2 , sedih x sudah2 , pikir x abis2, kenapa lah awk buat mcm tu? Kenapa lah awk x pikir dulu? Awk ingt dgn kawin dkt sempadan tu suma bleh setel? Suma bleh kembali normal ? Percaya lah,suma ini akan menyusahkan & membebankan di masa akan dtg,maybe bukan skrg tp akan tiba di satu ari nti penyesalan dtg x sudah2! Moga bila tibanya saat itu nti,sy harap awk dah bersedia utk mnghadapinya...
 
 
Awak,
Baliklah,balik dan berterus terang lah supaya awk dpt mnjalani kehidupan yg baik.X guna ada suami kalau hakikatnya pd pandangan masyarakat awk belum bersuami.Berdosa kita membelakangkan ibu bapa,Sia2 hidup kita tanpa restu mereka.Marah mereka kerana mereka kasih & syg,Marah mereka kerana mereka nak yg terbaik utk ank2 mereka.Marah mereka hanya lah sementara,sementara mereka masih ada di dunia.
 
Awak,
Sesungguhnya,walau apapun tjadi,sy masih & tetap kwn awk seperti dulu.Dan doa sy semoga ari2 mndatang akan awk lalui dgn sebaiknya.Sejujurnya sy sgt2 terkilan !
 
Sekian.
Nukilan hati,
Moon from the sky.