sayang demo !

April 7, 2014

Vietnam ~ Percutian pertama di "year 2014" - Ho Chi Min City


Assalamualaikum
Sihat ke korang?

Alhamdulillah.
Selamat pergi & balik seperti kehendakNYA.amin

Di hari senin yg permai lg mempersona ni kan..meh ai nk sharing2 cite g vietnam baru2 ni ;p.smp sana kitaorg stay dkt Mifuki Boutique hotel,sebut betul2 ye kawan2..opssss ! haha.Hotel ni betul2 dekat tgh pekan Ben Than market.Kira asal ada masa free je bole turun jalan2 g soping kat market tu,kalo mlm plak bole cuci mata kat nite market,maklum lah duit bw x byk kan so kena cuci mata je lah ;p

DAY 1
 

Hebat x mangkuk mee megi kitaorg? Hahaha ni lah padahnya bila org soh g brekpes tp malas.Sanggup nk tdoq kan..ha hambekkk ko ;p
 


Ari pertama ke kitaorg ke Delta Mekong River or nama pemudahnya Sg Mekong ;p.Org cakap kalo p Vnam x p Sg Mekong x lengkap lah pcutian.kat sini depa tunjuk kan cara2 buat cekelat kelapa,dr mula kupas kelapa smp la jd cekelat kelapa.lps tu kitaorg di bawa ronda2 naik keta kuda kat pkampungan Mekong.Eh,handbag kat sini murah2 wehh,dlm ai kuatkan ati xnak beli tu kan,ntah cemana terbeli jugak 1 tp disebabkan beg tu 2 in 1,so rs berbaloi jugak lah.kekeke
 
 
Gadis2 Mekong’s River ;p
 
Anti yg dayung sampan dgn ank dia ni siap bg pndayung lg soh kitaorg dayung pastu dia snap pic.mcm tau2 je anti ni niat di hati ;p.Terkejut bila dia tunjuk umah dia kat tepi sungai tu,sgt kecikk korang!,lbh kurang besar bilik master bedroom je..ingtkan pondok2 utk rehat,
*insaff - bsyukur sgt dgn apa yg ada skrg !
 
 
Mamat ni kan..
kj snap pic je kj dia,ngalahkan org yg melancong padahal dia yg guide kitaorg kat sana,kat mn benti mesti dia sama naik je snap pic ngan kitaorg ;p
 
 
 
Memula Ai terpikir “tudiaa pnya pnjg cekelat depa,jenuh nk mkn” rupanya lps tu potong kecik2 lah.hahaha
 
 
Nahhh..jom kita berKuda ;p
 
 
Madu asli + limau ! setiap org wajib minum..
 
Sapa nk cuba picit lebah tuk kluarkan madu aslinya bole try di sini tp ada org tlg pegangkan tgn lah,kang silap tekan mampus kang beratus2 lebah,percaya x Ai try? Sumpah teketar tgn ms tu,mcm2 doa baca =)
 
 
Lps penat naik kuda,haha konon..padahal kuda tu yg penat ;p
Layan show aka live band,plg x sangka depa nyanyi lagu melayu “Madu & racun !
Apalagi..nyanyi sama2 lah.ahakss ;p
 
 
Sopingggg !!!
 
Nak tgk beg Ai beli?
Ta..daaaaa
V
 
V
Dlm beg ni ada satu lg beg sandang,kira bole buang jika nk sandang labuh ;p
 
Tp Ai pnya kaler hijau sbb bila tunjuk hbeg ni trs akak Ai nak juga,nk kaler ni jugakk! siap paksa2 kena beli jugakk! Selalu je kena beli sama,lain kaler je,mencikk tull dia nih,maka nya pes time handbeg Ai kaler hijau uolss , ;p
 
Mlm tu plak kitaorg naik cruise..nti cite lain kali lah ye,kang nti boss mintak report x siap2.x kan nk bg report update blog plak kan.kah3
 
Hepi2 bkerja ye korang,
Peace
T______T
 

24 comments:

  1. seronot seronot seronot... cantik la bag Cik Ai, I suka nampak simple tapi menarik.
    Berbaloi la lawatan kali ni yer, macam2 aktivititititi buat, hahaha mamat tu mmg takleh blah, dia llak melebih dari pelencong.

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronott seronott seronotttt sgt..
      haippp mama JJ,mana x cantikkk beg asli kulit burung unta tu.kahkahkah

      mamat tu rsnya lebih kepada melencong Ai rs,kekeke..sgt berbaloi lah =)

      Delete
  2. bestnya byk bwk duit@abs duit byk x ai..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai bw skit ja lah Ayu..p pun dah nk penghujung bulan..dah nyawa2 ikan dah.hehe

      Delete
  3. syioknya cik ai..xgtau nkp kan..boleh dq kirim kain cotton..huhuu

    ReplyDelete
  4. bestnye cik ai..tp, sungai mekong mesti keruh je kan air dia...huhu~

    ReplyDelete
  5. Amboi, coklat tu panjang btl.haha xleh beli panjang gitu ke. untunglah nt klu dpt beli panjang2. klu kt vietnam ni ske part shopping baju n beg je :)

    ReplyDelete
  6. wah jauh berjalan tu mesti seronokkan !

    ReplyDelete
  7. amboi cik ai.jauh nya berjalan.
    kacang teratai ada tak..
    tak tahu cik ai pergi kalau tahu boleh kirim.
    hri tu kak sepupu pi vietnam pon sy lupa nak kirim.huahua

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pnh dgr pun Cik Su kacang teratai..mmg ada kat sana ka?

      Delete
  8. sedap x cekelat kelapa tu??
    ade bw balik x?kekekeke
    mamat yg suke tangkap gambo tu, mcm perempuanlah mude dia...

    ReplyDelete
  9. lain macam nama hotel tu...hehehe...meriah sakan nampak...besnya dapat jalan2...jgn lupa share lagi gambar2 yg byk tu...nak gak tengok...

    ReplyDelete
  10. Salam ai..tq singgah ya..lama kak intan x buka blog..hehehe..ai sihat? bestnya g vietnam..teringat masa kita wasup dulu tu ai kat vietnam kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha..ms tu kat Vietnam lah k.intan..kan ms tu kita dok buat luahan perasaan thru wasup..hahahahaa

      Delete
  11. namapk sgt feeling2 di situ... nak topi tu boleh??/ hahah

    ReplyDelete
  12. mamat tu syok sendiri pulak.. kikiki..

    sesuai la ai pakai topi tu.. nmpk anggun je.. pasni mohon beli tepi tu n pakai selalu k.. safety first.. hahaha..

    ReplyDelete
  13. alahai singkat sangat entri ni... bubuhlah bnyk2 gambar lagi

    ReplyDelete
  14. ohh ni part 1 la eh.. kemain lagi.. mana ole2 utk deqla?? kohkohkohkoh..

    ReplyDelete
  15. Berapa rm beg kulit burung unta..cantiknya...

    ReplyDelete

  16. A licensed Loan Lender, We offer Affordable Loan at 3% interest rate available for local and international borrowers, Are you seriously interested in getting a genuine Loan without stress? Do you need this Loan for business and to clear your bills? Then send us an email now for more details via:majidvijahlending@gmail.com


    LOAN APPLICATION FORM.

    (1)Full Name:
    (2)Country:
    (3)State:
    (4)Address:
    (5)Sex:
    (6)Occupation:
    (7)Amount needed:
    (8)Loan duration:
    (9)Loan purpose:
    (10)Telephone

    Email Us:(majidvijahlending@gmail.com)

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum…
    Kami menawarkan pelbagai pakej menarik ke Indonesia untuk anda.Semua urusan kami lakukan.Dari urusan tiket,hotel,transport,makan dan pemandu pelancong semua kami sediakan untuk anda.Untuk group yang besar di alu alukan.hadiah menarik menanti anda.
    Tak perlu bersusah payah menguruskan group anda.Berikan senarai nama peserta dan tarikh perjalanan dan semua kami uruskan.Urusan di lakukan di Malaysia.Mudah dan selamat.Temujanji untuk urusan group yang besar juga boleh diatur.
    Hubungi saya di talian 0126665436 atau lihat di blog saya untuk maklumat lanjut.Banyak maklumat berguna untuk panduan anda.
    http://freelancetour.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. Salam Sejahtera dan Assalamualaikum wbt…

    Saya mohon izin dan maaf pada TT untuk buat promosi sedikit disini.Dengan rendah diri saya(ejen di Malaysia) mewakili agensi Pesona Andalan Wisata-Indonesia ingin menawarkan pelbagai pakej menarik percutian ke Destinasi Pilihan di Indonesia.
    Perkhidmatan kami adalah professional dan Syarikat yang sah disisi undang2.

    Pakej yang kami tawarkan kepada anda adalah dengan harga yang amat berpatutan dan lebih rendah di bandingkan dengan mana2 Ejen di Malaysia. Namun kami tetap akan memberikan servis yang terbaik utk anda. Harga masih boleh nego selagi tidak rugi…InsyaAllah.

    Semua urusan dijalankan di Malaysia supaya dapat memberi keyakinan dan kemudahan untuk anda berurusan. Semua urusan akan disertakan dengan resit dan invoice sebagai bukti pembayaran.

    Temujanji juga boleh diatur(kaw. Lembah Klang) untuk sesi perjumpaan/pembayaran atau perbincangan jika anda mempunyai group yang ramai untuk melancong.

    Untuk maklumat lanjut tentang Pakej Pilihan, boleh layari Blog kami di:

    http://inspiratourism.blogspot.com/

    Untuk pertanyaan pakej,anda boleh terus menghubungi saya di talian:

    Call/SMS/Whatsapp - 011 3291 2648 (Zainizam)

    Terima Kasih

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. Hai jika anda berminat untuk percutian ke vietnam 2015, boleh lawati

    >>> PAKEJ 2015 JOIN TOUR

    >>> PAKEJ GROUND 2015

    kami menyediakan pakej berkumpulan atau ground tour tanpa hidden charges. Tq.

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)