sayang demo !

July 25, 2015

~ 22 Ramadhan dalam kenangan


Assalamualaikum

Masih dlm mood raya kan,tmbahan plak sana sini open house ye dak ;p
Salam kosong2 uols ! Selamat hari raya,Maaf zahir & batin !

Nak story pasal raya pun xde pic,sambutan pun ala kadar je fmly ai kali ni.
Masing2 masih dlm mood sedih,hilang cahaya keghairahan nk sambut raya.
Seminggu sblm raya,khamis bersamaan 22 ramadhan
Abg ipar yg sememangnya rapat,yg selalu ada ms ssh & sng,
Yg selalu mnjdi tmp bgantung harap mngadu & berceloteh
Telah kembali ke rahmatullah kerana terlibat dlm kemalangan.

Percutian terakhir kami ke Sabah..

Tergamam seketika masa tu!
Terkedu sbb br smlm kami berWA dlm group bsama.
Kurang 5 jam kami bercerita ttg perihal sambutan raya.
Semangatnya ms tu nk tggu dia blk bershoping raya
Ya Allah,sggh rs mcm bermimpi masa tu.
Allahuakbar..sesungguhnya janji Allah itu pasti!
X cepat atau pun lambat wpun sesaat..

Redha!
Redha d atas segala takdir yg Allah dh tetapkan.
Ikhlaskan pemergiannya di ari yg baik & bulan yg mulia.
Allah dh beri yg terbaik utknya.
Itu ucapan sesiapa shj yg dtg berziarah.

Iya,bkn x redha,sbgai hamba Allah kita redha atas apa yg berlaku
Cuma sbgai manusia biasa kita perlukan masa
Bkn sng nk terima tmbahan lg dlm keadaan kita yg x bsedia
Dlm keadaan yg x pernah terlintas dek akal kita.
Semuanya berubah dlm sekelip mata.

Harap Angah redha dgn pmergian suaminya.
Harap sgt Angah trs kuat & tabah demi anaknya
Harap..harap & trs berharap moga Angah recover semula utk mneruskan hidup.
Arwah tinggalkan kita dgn byk kenangan
Tinggalkan kita dgn perancangan2 nya yg dah separuh bmula
Semua tu kenangan kita Angah!
Kita cuma perlu trskan perancangannya hingga ke akhirnya.
Trskan usaha supaya penat lelahnya berbaloi.
InshaAllah Angah,kita pasti bjaya !

Al-fatihah.
Sofian bin Ali (1977-2015)


6 comments:

  1. Ya Allah... Al fatihah untuk arwah.. sungguh, tak mudah to get back to normal, but I hope ur sister will be strong. Kami pun masih tergapai2 dengan kehilangan mak kami last year, even kami selalu berjauhan, tapi still susah nak terima yang dia dah tiada.. inikan uols yang selalu bersama kan. be strong.
    ANd selamat hari raya.

    ReplyDelete
  2. salam takziah....kemalangan mmg kematian yang mengejutkan....moga ahli keluarga tabah menghadapi...

    ReplyDelete
  3. Salam takziah dari kakak buat Aini sekeluarga
    Khususon ila ruhi almarhum Sofian bin Ali Al-Fatihah..

    ReplyDelete
  4. innalillaj
    salam takziah
    alfatihah

    ReplyDelete
  5. SALAM TAKZIAH..
    smoga roh arwah dicucuri rahmatNya
    amin

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)