sayang demo !

November 18, 2013

#Bibimbap versi Melayu ;p


Assalamualaikum
Anyohaseyo ;p

=)
Oh,ini last wik pnya story ye,ms Ai bercuti kat kg tempoh ari.Niat nk try buat ni dah lama tp bila pikir2 blk baek lah buat kat kg je,sekurangnya ada org yg Ai boleh paksa mkn kalo x abis.kekeke

Esok tu dgn semangat berkobar2 nk buat,siap segala dah ni dgn sayur2 nya,sekali tgk2 daging la plak xde.itulah org g market kul 8..kita g market kul 11.abis? hahaha sdiri mau ingt la kan,xpe kita simpan suma stok ni dulu postpone buat esok plak ;p

Esoknya tu..pepagi lagi Ai dah paksa akak Ai g market,takut wehhh kang daging abis kempunan lak nti kan.Ai buat ni ikut resepi Cheff kita yg srg ni,sgt simple,mudah dan cepat..paling penting sedap.haha!

Taraaaa…
 
v

v

siap sudah #Bibimbap Ai ;p


Ini #BIMBAP yg sebelum di gaul kann ;p
daging black paper wit bunga kobis,carrot,buncis,kobis & telur dadar.



                                      Haa..ini #BIMBAP yg sebetulnya slps digaul ;p 
Abaikan keliling pinggan yg comot tu ye,tuan tanah malas nk tukar byk2 pnggan.haha




Kalo tnya Ai sedap ke tak? Opkos la jwpan dia sedapp sbb sdiri bikin kennn,hahaha < ini bkn jwpan yg Ai nk jwb sbnrnya.kalo korang yg buat pun mesti sedap sbb rs dia yg bercampur setelah di gaul tu mmg mabeless lah ;p .. kalo korang suka mkn sayur lagi best,bole letak mcm2 sayur,mcm Ai nti sayur2 tu suma conpom dok tepi je,even x makan tp tetap kena letak jg sayur tu..syarat wajib bahan tu.kan adik Nur kan? Haha rs cam loya je pggil adik!


*Reaksi Icha bila Ai nak suap,”adik xmau lah,byk sampah”!
Iman? sama je 2x5 mcm Icha,siap cakap "mcm ns goreng sampah lah Acu"
Aiyakkk..penat ooiii Acu hang masak,sampai ati korang tau..

Eh,kalo korang nk try,ni dia resepi nya.cuba lah..cuba lah,pasti suka < tgn di dada mata ke ats ;p.Kalo nk feel lg kan,mkn la dlm besen baru feel mcm org Korea.kahkahkah


Psst ! Ni Ai x tipu tau,mmg sedap (“,)
Selamat mencuba (^_*)

27 comments:

  1. mcm nasi goreng jer Ai... deqla 1st time dgr menu ni dari blog chef tu ler...hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ape nasik goreng plak..nk.kena cepuk la ni.hahaha

      Delete
  2. bimbap? ererrrr tak pernah dengar lagi.. aah.. macam nasi goreng pun ada.. huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke Yana x pnh dgr..bkn glamer ke benda ni :)

      Delete
  3. hihi....
    satu hari nanti mmg nk cuba..
    kotla masa tu mengidam sgt...mintak cik Nur la buatkan....
    hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha..Ai tggu Nur buat lambat sgt yg last buat sdiri tu AA :)

      Delete
  4. nampak sedap la cik ai..wah terernye masak..dh blh kawen ni cik ai..hikhik..lulus ujian mak mertua..sure kena puji ni
    tgk bibimbap tringat ngan running man..jong kook....abang manisssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah..ingt Jong Kok watpe Yumida..ingt la Gary.hehehe

      erkk..kalo x reti masak xbole kawin ke.kekeke

      Delete
  5. Kalau penggemar sayur macam I, harus la menyukainya, budak2 eksen konon macam sampah, walhal takut sayur :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2..tgk sayur dah mcm tgk ubat lak.eh...haha

      Delete
  6. amboii..kemain loya yea..!hahahaha
    sebenarnyakan ai, banyak daging lagi sedap..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lupa nak kabo...
      mkn dalam besen tu betoi dah pesen korea..
      lagi satu kena sumbat mulut penuh2...
      baru feeling korea kaw2..hehehehe

      Delete
    2. Buruk sgt la plak cik Nur oiii kalo sumbat penuh mulut..kang tesembur abis satu umah plak.hahaha besen?jom try nak :)

      Delete
  7. hihi..belom pernah try..tapi mmg betollah kalau dh gaul tu dah rupa nasi goreng

    ReplyDelete
  8. Dap errr bibimbap.. Dari sehari ke sehari nak buat tak terbuat2.. Gugugu~~
    http://miezashaklee.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. nampak mcm sedap je..dahla tgh lapar ni..hehe~

    ReplyDelete
  10. sdapnya tgk.first time tau ayu dgr nma tu..mknn org perlis ke ai.hehe

    ReplyDelete
  11. salam ai...nampak mcm sedap jer tu, mcm nak makan lak akak rasa.meh dtg umah akak tolong buat utk akak,lg sedap tu...hehehe

    ReplyDelete
  12. wah.. nampak sedap. boleh la try. kalau tengok cerita korea tu, adoyai.. meleleh tengok dorang makan.

    salam perkenalan dear!

    ReplyDelete
  13. ai.sedap nya nampak tu. haari tu tgk ciknur.ni ai pula.serius chefsu tak pernah makan atau buat.thanks share

    lepas ni boleh la order degan ai kan beras pulut susu.hihi

    ReplyDelete
  14. erkkkkk byk sampah??? klau ank CiM dulu2 ni dia pasti akan cakap, kenapa masak pokok nenek? byk sgt daun laaa, susah nak makan. tp skang dia dh tak complaints sayur lagi, just ignore je sbb tekak mereka berdua ni belum boleh terima sayur mayur ni

    ReplyDelete
  15. heheh..kak intan pon penah buat masa bulan puasa..huhuh..teringin..mesti sedap ai buat n kan

    ReplyDelete
  16. Akak mmg peminat sayur, so mmg nampak sedap sgt... Tak makan nasi pun takpa

    ReplyDelete
  17. janggut la nk tunggu noe habiskan makanan ni...sbbnya harus la asing2 kan segala mak nenek dlm tu...hehehe

    ReplyDelete
  18. penuh sayur ye.. bdk2 kan tak suka sayur.. nampak tempting je ai.. cayalah.. bila la cikna nak buat ni.. teringin gak..

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)