sayang demo !

February 24, 2014

♥ Muzium Chocolate Penang ♥



Assalamualaikum !
salam pagi isnin uols =)

 
Fuhhh2 kanan..Fuhhh2 kiri
Adoyaii..
Sian betoi aih dh sbulan x jenguk,dah bersawang sana sini ;p
Patutlah ada org tu masuk sini smp "hachuummm"
maklum lah tuan umah ni bz manjang ;p
X sempat la kan nk kemas bagai
Harap2 lps ni x terabai lg dah.kekeke

Last month kan,Ai ada pegi Choc house tau!
Siap bole try cuba taste lg suma cekelat kat sana
Pilih je korang nak perisa apa?
coconut? milo? milk? walnut? doyan?
Jgn x caya wehh chocolate chilies pun hado tau ;p
Manis2 pedas2,sedap2 gitewww ;p
Syok habaq hang..arkarkark


Tp tulah pulun dok cuba rasa sana,rasa sini kan..
Smp lupa nk snap pic ..
rugi wehh x snap pic masa depa tgh buat choc!
haishh,rugi3x !
tp xpo lah ek,moh la kita layankan aje yg mana ada ni ;p
Bukti la kenkonon tu kann ;p
Lalalalala  =)
 
 


 
Entrance of Chocolate house !

 
 
Lupa lah cekelat apa ntah ni,byk sgt jenis2 cekelat!

 
Ha..ni choc coffee,sedap jugak rs nya tp Choc orange sedap lagi ;p
Masuk dlm mulut isap2 skit trs meresap dlm kerongkong ! perghh nikmat nya ;p

 
 
 
Ni plak bahan bukti kes.Bukti dah smp sini,haha

 
 
 
Iman said,” apalah depa ni dah bg kita mkn cekelat cabai (cili) byk2,
Bg lah air sama,depa xtau ke kita pedas ni?
 
 
Nah..minum lah byk mana nk minum pun Iman oii  ;p
Depa dah sediakan kafe kat luar jji bayar.hihihi
 
 
 
Pic mkn eskrim pun lupa nk snap ;p
Nikmat eskrim tu smp lupa segalanya,muehehehe
 
Selamat bkerja ye korang
No more Monday blues hokayy
Chaiyok2,hingga jumpa lagi
Daaaaa ^_^
 
 
  

30 comments:

  1. Ok, bookmark. Nnt pi penang, boleh try visit Chocolate Museum lak.

    ReplyDelete
  2. wow..menariknya.. xtau lak ada tmpat mnarik cam ni kat penang.. kalo asya g..berbulu la mata

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha..yg tua bukan asya pun bebulu Lya oii :)

      Delete
  3. bestnye...ada full adress dia x? teringin juga nak ke sana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni full address dia,kang nk bg petua pun x pandai.hehe :-

      17B, Jalan Sultan Ahmad Shah, Georgetown, 10050 Penang, Malaysia

      Delete
  4. best nyaa.. coklat pon ada muziumm tuu.. fuuhhhh..

    ReplyDelete
  5. ok dah tak hacchhummm dah.. muahaha..

    ohhh ada gak eh kat penang.. cikna pernah g tp kat kota damansara.. nasib baik pernah g takdela rasa jeles sangat.. kakaka.. tp coklat cili tu tak pernah rasa lagi.. agak2 kalau cikna buat sendiri letak cili api jadi tak? hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo camtu xyah g lah yg kat penang tu.kekekee
      nti kalo cikna cuba buat..guna cili burung tau..pastu pos kan dekat Nur.hahahaa

      Delete
  6. bestnye coklat..nnt ade rezeki nak terjah juge lah..

    ReplyDelete
  7. muzium cekelat? wahhhh cekelat pun ada muzium... menarik nih ai... tp nak ke sana kena p penang la kan? tmpt lain xdak muzium camni ka? cer ai buat 1 muzium camni kat KL.. kompem2 deqla p slalu perabiskan cekelat yg ada.. hohoho..

    ehh.. baru terbca komen cikna.. ada rupanya.. daku yg ketinggalan! hakhak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo ai yg buka muzium tu..abislahhh deqla..xlaku je ai makan..agak lapar je makan..pakai abis xyah jual lah camtu.koh3

      **kan..berani betul cikna komen cenggitu kan.hahaha

      Delete
    2. arghhh.. daku tak bersalah!!

      Delete
  8. tok ajak kawe gi sama ni cik ai..nak ikut juga lorrrr..hehee kalo xleh ikut pos mai cekelat sikit nahhh..hehee :D

    ReplyDelete
  9. bleh bg tau tak lokasi dia kat na?
    nureen dok panang pon x tau ada tau ehhee
    malu aih

    ReplyDelete
    Replies
    1. nti Nureen tgk address kat yg ai komen kat ats tu na..ai pun baru je tau.hehehe

      Delete
  10. napelah hari tu ai xbawa kami..grrr..!
    tiap2 hari buka ke ?

    nanti nak try pegi la..kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. grrrrr..sj je xnak bawak..boleh?
      hahahaha

      Delete
    2. bgslah ai x bawak.. kalo idok, jeles deqla..hahahahhaha... :p

      Delete
  11. byknye cokelat cik aiiii...yg perisa cili tu teringin nak try

    ReplyDelete
  12. nasib baik I tak suka coklat, so CIk Ai boleh la pulun semmmua sorang2 :p

    ReplyDelete
  13. hamboi..cokelat pon ada muzium ler... sedapnya kalau dapat semua cokolat tuu..muhahaha.. nak cokolat... gop

    ReplyDelete
  14. la penang pon ada muzium coklat ka.baru tau ni..

    lama cika ii berehat.. sihat ke yang?

    sabaq je la depa panggil rumput. hihi

    ReplyDelete
  15. terus rasa tingin nak pi
    nak try coklat oren
    akak ni penggila coklat..
    :)

    ReplyDelete
  16. Wah, ni yg teruja nak pergi juga ni. Tq ye sbb bagitau pasal ni. Nanti boleh pergi sini :)

    ReplyDelete
  17. 1st time dgr chocolate museum...bagus ni...nanti g sana boleh singgah

    ReplyDelete
  18. haish byk lg tmpt kt png xlwt lg ni.hehe

    ReplyDelete
  19. ooo..ade museum choc ye..baru tau..huhu~

    ReplyDelete
  20. sis... masuk kena bayaq brapa too ? agak2 mahal x ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. masuk free je..just kalo nk beli tu mahal jugak lah,so rasa byk2 pastu xyah beli =)

      Delete

Kamsahamnida! (^_^)