sayang demo !

January 16, 2012

HP Galaxy yang ditempah, lesung batu yg sampai!

Assalamualaikum
peace...slamat mlm=p

  ermmm..korang suka shopping on9 x?
bkn apa td ada tbaca tentang shoping on9 nih.trs rs nk share dgn korang suma =p
ada sorang hamba Allah tu beli handphone thru on9,tgk2 lesung batu yg smp kat umah dia!**klu ai lah,mau pengsan tuh.huhu
payah jgk kan klu canggih cenggini,yalah intenet d ujung jari nm pun kan.
kdg2 tu kita ni malas nk besesak2,jln jem lah,wat kata tmp shoping tu jauh beribu batu plak,lg lah.
haishh..haruss lah guna kemudahan yg ada kan.
  tp stakat skang ai belum pnh lg beli brg thru on9,ntah la rs x yakin lah,rs takut brg x smp lah,nenek kata rs mcm2 lah..haaa waktu tu maunya nangis air mata pelangi...**ingt akuamir je yg muntah pelangi.haha
kita plak just ada bukti resit pembayaran je,hah nk g cari sape nti?kat mn umhnya?
haish...problem2!eh tp jgn slh phm lak..x suma org tipu cenggini,masih ada yg bsikap jujur & amanah dlm jlnkan bisness nih =)

ni lah handphone cantik yg d order
                                                               tp yg smp.....
                                                                erkkkk!
                                                                alamak!

lesung batu cantik yg harganya blm d buang..huhu
 nak tahu lebih detail bc entry kat bwh ni :-

JOHOR BAHRU: Seorang kakitangan swasta yang membeli tiga telefon bimbit dengan harga RM3,250 secara dalam talian terkejut apabila hanya menerima lesung batu berharga RM14.50, sehari selepas melunaskan pembayaran.
       Lebih menyakitkan hati, tulisan RM14.50 berkenaan masih ada pada lesung batu berkenaan dan mangsa, Mohd Hazirul Hisham, 30, tergamam ketika menerimanya.
“Saya membuat pembelian itu selepas melayari satu laman web dan tertarik dengan tawaran telefon bimbit Samsung Galaxy S bernilai RM1,100 seunit berbanding harga pasaran semasa iaitu RM1,900.
“Saya membeli tiga telefon bimbit berkenaan secara talian pada 6 Disember lalu dan membuat bayaran ke akaun seorang lelaki bernama Lim Tham Kim,” katanya, semalam.
Menurut Hazirul, dia kemudian menerima SMS daripada kakitangan sebuah syarikat menjual peralatan komunikasi yang menawarkan barangan percuma atau diskaun RM50.
Hazirul memilih tawaran diskaun berkenaan dan sehari kemudian, dia menerima bungkusan barangan dibeli.
“Saya gembira kerana telefon bimbit berkenaan tiba tepat pada masanya, tetapi terkejut apabila mendapati kotak bungkusan berkenaan cuma mengandungi lesung batu.
“Saya menghubungi nombor telefon tertera seperti dalam SMS diterima sehari sebelum itu, tetapi individu terbabit enggan menjawab panggilan saya,” katanya.
Hazirul kemudian melakukan pemeriksaan di Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) dan mendapati syarikat terbabit tidak wujud.

adoiyaiii
sygnye duit..kalo org kaya xpelah.wat mcm ai yg x seberapa ni..
mmg nangis setahun x benti la jwbnya =(
baek g  jenjalan kat US japan ke mana ke,lg best..arkarkark


pstt..tp ok gak kan..bleh wat smbl belacan lesung tu.haha

13 comments:

  1. perghh...kalau jumpa orang yang jual tu,memang kena ketuk ngan lesung tu lah sampai lumat.aiyaa

    ReplyDelete
  2. kes macam nie susa na slesai,, papaku polis.. tapi ade juga minggu lepas dapat tgkap sorang pasal tipu internet nieh..

    ReplyDelete
  3. ini lah risiko bile shopping on9. tp tak semua mcm nie. sy selalu jgk beli on9. tp kl jumlah yg bsr2 tu baik elakkan lah.

    ReplyDelete
  4. haishhh..kesian betol..xptt betol yg penjual tuu bwat mcm tuuu..maroh r

    ReplyDelete
  5. @akuamir owh jdnya atuk ni ank polis eh...wah takutnye =)

    ReplyDelete
  6. @Suriada Sulong tu la kan,beringat sblm kena.at least klu murah2 tu xde la terasa sgt =p

    ReplyDelete
  7. @KaK LimAh Si SupiR a'ah,kesian dia tu..mesti frust tertonggeng kan..

    ReplyDelete
  8. ain ada terbaca dalam metro sebelum ni... **lepas ni kena hati2 untuk beli barang online

    ReplyDelete
  9. honestly saya memang tak percayakan on9 shopping dan tak berani nak mencuba,sebabnya bila benda tu bukan kat depan mata dan boleh tengok kualiti mcm mana.memang nak beli pun xde feel.hehe

    ReplyDelete
  10. hahaha, kasihan, ai pun risau kalau beli on9 nih, tp ai penah beli barang kat mudah, cari lah orang yang sanggup bagi hantaran percuma, lagi senang!!!

    ReplyDelete
  11. a'ah kan.at least dlm 'mudah' kita bleh search by negeri kan,xde la rs takut sgt =)

    ReplyDelete
  12. hadoiiiii. duet melayang layang la jawabnyeee. tak pasal pasal, cari pasal. hee.

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)