sayang demo !

February 18, 2013

erkkk ~ panggilan hangit ?

Assalamualaikum
Welcome Monday blues ;p




korang baca & fhm kan perbualan di bawah ye ;p
perbualan ni berlaku kira2 2 mggu lps,tp rsnya ttp segar lagi kot dlm ingatan.
cehh! Mana nya x segar dh nama pun terkooonaaa kennn!
 
A =  Ai
P = Pemanggil

P : Assalamualaikum,boleh cakap dgn Cik Aini binti Shafie?
A : wksalam..ye saya !
P : Saya call dr Public Bank berkenan dgn tunggakan kereta Cik
A : Tunggakan kereta ?
P: Ya,Cik ada tunggakan kereta selama 3 bulan
A : biar betul 3 bulan? Rsnya bulan ni sj yg sy belum bayar.
P : x Cik, dah 3 bulan ni ada tunggakan
A : eh,cemana boleh jd mcm tu eh? Rsnya x dak kot tunggakan tp lewat tu ada lah!
      Mmg setiap bulan sy pnya bayaran akan lewat.
      Sy pnya due date 22hb tp every month sy akan bayar lewat sbb gj sy 30hb.
      Tu dia..pnya pnjg berjela kan ai terang kat pemanggil yg merangkap peg. Bank tu.
      Siap bg detail lagi pnya x puas hati !
P : tp dr record pihak kami dah 3 bulan tertunggak,mmg Cik dh buat bayaran eh?
A : ish..musykil nih sbb sy....xdan nk ai nk terang lagi...dgr suara org gelak kuat!
P : hahahaha..Ai,Ai,chop2..hahahaha kenal x sapa? X cam suara eh?
A : erkkkkkkkkkkkkk sapa ni? mcm Nur?
P : kahkahkahkah lawak lah Ai..keras perut Nur dok tahan ni! Ketar dok ? ketar dok ?

A : woiiiiiiiiii gila btul,mencikkkkkk lah..pastu segala macam la kuar kann
      Woii gaban,suria perkasa hitam,kuang ajar tau!
      lg mau tanya ketar dok? Ketar dok ? sekeh kang!
P : hahaha mcm mn? Ada gaya jd peminta hutang x? Jd peg.bank ?
A : Cait..mmg kuang asam tau dia nih,x leh pakai betul..
      woiiiiii sambung jerit lagikkkkkk
P : kahkahkahkahkahkah smbil gelak x hengat dooniaaaa ;p

Begitulah perbualan di antara si A  & si P di mana si P telah Berjaya menghangitkan si A..nasib x masuk HotFM.hahaha

**haish,cemana lah boleh terkena sdgkan mmg dh rs pelik dah tp memandangkan mmg  loan keta & credit card ai pakai public bank kan..so rs was2 tu ai tolak tepi.ptt ya2 dia tnya keta Ai ni wat loan mn? Cissss ada kerang di sebalik koteow rupanya..xpa2, ada lori ada bas kan =)
erkk tetiba rs cam nk bunuh org lak..grrrrrr

psst ! Nur ooo Nur..keta Nur tu wat loan mn eh? kahkahkah

79 comments:

  1. salam ai...haha dah ketaq la tu, sesekali kena panggilan hangit ye,kelaka jugak kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. mn x ketaq nya kak..
      jenuh nk cari duit 3 bulan bayaq keta tu blk kalo betul.hahaha

      Delete
  2. sekali terkena juga dgn nur yer ai mmg hangit nur kena seranah ngan ai hahahaanak kesian ker nak gelak nih,,,,,,tahniah nur berjaya hangitkan ai, muhahahaah,, tu ler pasai, len kali no yg tak dikenali toksoh dok angkat,,, tapi, takkan ai tak tau no nur??

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg memula ai x angkat kak..selalu no x kenal x angkat tp ntah kenapa ari tu p angkat ntah..Nur plak pakai no lain,018 kalo x silap..mn nk sangkanya.dia ada byk nombor kak..ntah wat apa byk2,mmg nk hangitkan org kot kj si Nur nih..ngeeeeee

      Delete
    2. Err..mana ade nur banyak no. tu kan nombor berukband..!hahaha

      Delete
    3. byk la..maxis la..celcom la..pastu no berukband tu lagi..kan..
      ha dah bapa dah..

      Delete
    4. mana ada..de satu je...!
      hahhaha

      Delete
  3. Tu blom aku lg tu....menyamar jd pulis kihkihkih.....
    Pandai jugak si Nur tu belakon ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kihkihkih asal ko jd pulis? ko jd la retis ke..bleh la glamo.hahaha kalo ko jd pulis aku mesti tau pnya,maklum ler org baek ni mana ada salah kan.muahahaha nti nak soh Nur hangitkan ko plak lah :)

      Delete
    2. terima kaseh jagau..!
      kira lakonan nur berjayalahkan...
      :)

      Delete
  4. hahahhaa..nur yang buat panggilan tu ye...hahha terer la nur....dulu sya pernah kena jugak ngan masha...hampir putus urat kentut dibueknye...hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha jahat jugak Masha eh..
      ai sikit lg nk kejang kot urat.kahkahkah

      Delete
  5. hahahah.. wakenabeb!! serius ai tak cam suara nur a.k.a linda off tu? kikiki.. nasib la ai. patutla bau hangit je masuk sini.

    utk Nur, well done! lain kali buat lagi. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. suara tu mmg la cam Cikna tp ms tu ai x terpikir sbb x ingt kot kata si Nur tu tahu ai pnya hutang dgn bank mn.hahahahaha

      hamboiiii..ada hati nk buat lagi..no more next time ye :)

      Delete
    2. Terima kaseh cikna... :) tak sangka berjaya hangitkan ai..hahaha..

      eh..suara Nur mana ade macam linda off...=_="

      Delete
    3. ek eleh..
      tima kasih la sgt :)

      nti kita hangitkan Cikna nak..baru ada geng.hahahha

      Delete
    4. cubalah kalau berani. kehkehkeh..

      asal cuti sokmo renjang? renjong jeles hokey.. esok keja tau. :P

      Delete
  6. Ehem..Ehem...!

    Akhirnya, kuar jugak entry ni. bila ingat balik mmg lawaklah ai..letih oo nur dengar ai bebel..! lagi nak tgelak bila ai ngaku yang bulan ni mmg lambat..sabo jeee la..! hahaha..

    lepas letih dengar ai bebel...nur letih gelak pula, sebab ai gila2 pcaya..! hahahaha...satu ayat nur tak lepas bila ai bebel ialah "Cikk..bebel panjang2 ni ade saya kesah?" tapi xlepas, sebab nur dah nak tgelak sangat..Hahahahah.. :p

    Maaf ye ai..! gurau2....lepas ni sapelah akan jadi mangsa nur.hahahaha.. tapi serius..mmg lawaklah..hahahahha....

    Kira Nur berjayalah kan...heeeeee ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh letih eh..ai ni lg letih tau dok terang detail.hahaha tp tu lah kan kalo dh jujur tu mmg akan terkena maklumlah hati baek kan.muahaha

      eh kalo Nur sempat lpskan ayat keramat tu kan "mesti lps tu ai jwb cik ni gila ka hapa"..hahaha

      a'ah lawak la sgt..pastu gelak lupa diri kan..sekeh kang baru tau.kahkahkah

      Delete
    2. hahahaha..bygkan time ai tgh bebel tu, nur tutup mulut sebab nak tahan gelak...hahahaha..

      last2 tak tahan jugakkk..hahahha....
      lawak2...!

      Delete
  7. hahaha...ketaq lutut ei.. amboihhh.. nakal nya cik nur. wah2

    ReplyDelete
    Replies
    1. mane ade nakal atil..!
      Nak manja2 je..
      hahahahahaha..... :p

      Delete
    2. manja nk kena luku la tu Atil oii..
      hahahaha

      Delete
  8. hahahaha..camna ko boleh tak cam sore linda on off tu ai.hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehh...mana ada macam linda...hahaha

      Mama, sedarkah mama..mama juga hampir tkena..tapi mamam tak pick up phone je tau...hahaha...

      Delete
    2. ntah la mama..
      sbb aritu linda on off tu dah manderem kot.tu la terkena.hahahha

      Delete
    3. wehh..mandrem la sangatkan...!

      Delete
  9. ne yg xpuas hati..ingt eca je kena kan...eca pun kena,rupanya sebelum tepon u,nur da tepon eca...glaba giler time tu.

    jom kenakan cik nur lak...hahahaha~

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ya ka..haish haruss di balas ni.hahaha dh xdak kj gamaknya minah tu ari tu kot..

      jom2..siap dia nti :)

      Delete
    2. hahahhaa...jgn la balas2 weh...
      Nur gurau2 je....hahahah

      Delete
  10. Baiknya I, Ai.
    Explain details lagi, kalau I memang dah sound suh cek system segala ngamok sumer. Ada sekali tu I silap bayar something letak date ke bulan depannya memang la tak jadik payment, selamba I sound dorang marah2 gitu, sekali eck balik tengok silap I. muehehehe tapi tak malu dan tak bangga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. errkk..takut nur nak buat panggilan hangit dekat emak moster ni....hihihiih

      Delete
    2. ha..ni kalo kena ngan mak si Jj ni baru padan muka nih.silap yg jd peg bank lak tekejut.ngehngehngeh...
      buat la Nur..cuba buat kat mak monster kaih.hahahaha

      Delete
    3. sereemm...!
      hahahahhahahha... :p

      Delete
  11. hahhahaa..kecian sweet ai nyue kne pangillan hangit dgn nur..hhehe...xcam dh ke suara linda onn tuu...bab xbyr kete, ketaq2 ai..hehehe...trs lupa erk?huhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh...linda la sangat...!Suara kami beda tahu..hahahah

      Delete
    2. huhu cian ai kan Nyue.
      masalahnya linda off ni sembang bab keta kan kebetulan mmg yg bulan ni belum bayaq ms tu..haishhh x terpikir lak yg dia pulun2 tnya pasal loan buat bank mn sbb nk kenakan ai.caitttt sggh x ku sangka.hahahaha

      Delete
    3. Kalau nur tahu kredit kad pun public..
      mmg kaw2 kena lah hari tu,.,.
      hahahahha....

      Delete
    4. hallo hallo..
      kalo nk kena pun agak2 eh..x pernah peg bank tepon tuk 2 pembayaran..depa bahagian keta n kad kredit asing2 ye..muahahaha

      Delete
  12. hahaha...nur punya nakal...hari tue c eca yg nur kenakan..wakakaa

    ReplyDelete
  13. MESTI BENGANG BILA TERKENA KAN..HIHIHI

    ReplyDelete
  14. eerr besday Ai 8/8 kan....lama lg la,silap2 bole lupa taw hahahaa

    ReplyDelete
  15. tu dia... kena panggilan hangit linda off!! kohkoh...teringat mmbe deqla kalo bab kenakan org mmg dia terer giler.. siap boleh buat loghat cina, india ke.. hahaha.. deqla yg kat seblah pun nk tergelak..dia selamba badak je kenakan org.. x gelak lgsg..siyes je..psstt..bole la kenakan ai pas ni..hahahaha

    ReplyDelete
  16. sabaq je la.eca pon kena jugak kot ;)

    ReplyDelete
  17. hamboii pndy nur kenakan org kan..mmg nk kena la

    ReplyDelete
  18. hadoooiiii kene panggilan hangit??? kah..kah..kah

    ReplyDelete
  19. Setakat ni kalau de member2 nak wat panggilan hangit memang belum berjaya. Hahaha! Liyaa mmg kental, tak mudah diperdaya bab2 cenggitu. Cheh! Harap2 jgn r ada sesape de cita2 nak hangitkan Liyaa pasni =_=

    ReplyDelete
  20. hahha...tkdo kojo lah tu nur.
    so...be carefull yg lain2 tu

    ReplyDelete
  21. nur ni habis dia kenakan org ye..

    ReplyDelete
  22. so betullah nur punya angkara yerk?sib aii bleh cam sore nur..hehe lain kali speaking tamil terus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Err..baru nur tahu ai pandai ckp tamil..hahah

      Delete
  23. hahahahahahaha. sabor jelah. jahat cik nur. terkono cik ai. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan jahat, Nur nak bermanja sebenarnya..
      heee.. :)

      Delete
  24. Ha..ha..ha..ha... Lawak la Ai..sian pun Ada gak..tapi memang tak tahan pecah perut akak gelak ni...Tabik spring la kat Nur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kaseh kak...
      tabik spring diterima.. :)

      Delete
  25. Hahahah...memang terkena la. bila terkena mmg susah nak lupa. tapi kalau kena yang ngan radio cam hot.fm n gotcha mmg hampeh rsenya

    ReplyDelete
  26. alamak terkenaker..
    memang waktutu kurang fikir sikitkan...

    ReplyDelete
  27. haha...
    Amboi Nur, pandai gak mengusik ye...

    ReplyDelete
  28. Nak jerit pun kalau dah terkena tetap terkena
    Kakak follow sini (ke 348) sebab nak buat GA Mrs Erry esok

    ReplyDelete
  29. saya pn penah kena troll ngan kawan, punya la kan..haha
    tapi nasib bek sy buat cool ja, dia yg tension,padan muka,,haha

    ReplyDelete
  30. haha..tggu turn dya plak hangitkn cik ai..lalalla~

    ReplyDelete
  31. salam cik aini.
    Jeles tau manja dgn cik nur je.
    Dgn ta bila lak? Hehe

    ReplyDelete
  32. CiM nk buat panggilan hangettt kat Nur plak laaaa. sat nak mintak no. kat Ai. jom kita pedajal dia alu hotfm....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Errr...apakah..?
      jgn pdajal nur kak...
      kalau kena dekat hotfm lagi malu kot..
      hahah...

      Delete
  33. hahahahaha kena panggilan hangit dgn nur daaa...

    ReplyDelete
  34. hahaha lawak baca dialog ni. solehah pn da perasan ada satu nombor yg xdikenali kol num solehah. agak2 nya num tu cme gsf je yg tau, tp solehah xsave lak num org tu. ha, adakah itu cik nur jugak? :p

    ReplyDelete
  35. hahahaha..terkenai cik aini pepagii ye....debor tak..hehehee

    ReplyDelete
  36. hahahaha...nasib baik pendek je dia kenakan..hehe

    ReplyDelete
  37. ha ha ha.. lama x singgah sini lately busy x sempat nak BW sgt !

    ReplyDelete
  38. hehe..berani betul cik nur wat panggilan hangit kat cik ai~ sampai sis deqla pulak yang fobia ye~ :p

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)