sayang demo !

February 27, 2013

6 sekawan ;p

Assalamualaikum
Nite uols ;p

Perasan x dlm minggu ni ai asyik buat entry ttg kawan2 je kann,kawan lama lah,kawan blogers lah kiranya pasal kawan lah.mohon jgn muntah ye sbb mlm ni pun entry pasal kawan lg tp kawan sek dulu2.kitaorg sekelas dr form 1 smp lah ke form 5. kiranya masa susah senang,suka duka sntiasa bersama.erkkk masa kena denda main mercun dlm class pun tetap bersama,tiada terkecuali ! smp sekarang masih berhubung cuma berjumpa tu terhad sikit sbb masing2 jauh,masing2 ada commitment,sibuk dgn kerja,dgn fmly.last kitaorg jumpa ramai2 masa raya puasa last year.;p

Jom ai citer serba sedikit ttg kwn2 sek ai.kira synopsis lah eh.erkk synopsis?
cam novel la hai.kehkehkeh
 

Ni ketua kitaorg,KakLong aka Kuza
Jahat kemain weii,ada sj idea dia,kira kalo dia xdtg sek mmg sunyi lah class kitaorg.jgn x caya dia salah srg best student ms SPM dulu tau.skang dah jd cikgu pun.yg bestnya skrg dia mngajar kat sek ai dulu,siap ada cikgu yg dulu mngajar kitaorg dh jd kawan dia lak.hahaha cayalah Yuza!



Yg ni kitaorg pggil Kecik!sbb apa?haha betul2 sbb dia plg kecik & dia lah paling byk cakap.sesuai kot dgr kerjaya dia sbgai lecturer skrang kat uitm.last 2 week ai terjumpa dia masa g window shoping kat carnival Mall,so mau tau la kan bila dh jumpa tu kuar blk cita dulu2 sembang pnya sembang x sedar yg org dok tggu kita pnya lama.skali smp msj “awat nk tdoq sini ka?” erkk baru ingt aiseh ai mai berdua lah bukan srg.kahkahkah



Minah ni Ai xtahu lah cemana dia boleh kj sebagai peg forensik.kalo ai rsnya fengsann dh kot.jd staff nurse pun boleh lari apatah lagi nk wat post mortem bagai nih,pakai dak lah jawabnya. pic dia sorang blur skit so ai letak pic dia bsama husband n anak dia. tiap kali jumpa mesti ai akan Tanya “hg x takut ka Zi?hg x terbayang eh mlm2?kang mlm2 dia mai cemana ?x pun mimpi cemana?selamba badak je dia jwb “laki aku kan ada soblah,nk takut apanya!hohoho lupa lak ko tdo ngan laki ko,hahaha



Dulu kan dlm geng kitaorg kan,dia yg plg lembik tau,opss bukan lembik,lembut actually.hehe plg sopan santun lah kiranya,smp skrg pun dia lah yg nmpk tokoh tuk jd isteri mithali.kehkehkeh kitaorg pggil dia Niwah,sbb apa tau?sbb mak dia nama Che Wah so gabungkan dgn nama dia jd NiWah,hahaha ni KakLong pnya kj hokayy.asal jumpa or msj je mesti tnya bila nk kawin?bila nk mkn ns myk?aku dh x sabar nk beli hadiah ni..hok aloh nk tggu kawin br nk bg hadiah,x kawin pun bleh je kalo nk bg.kecik tapak tgn stadium Batu Kawan ai tadah kan.muehehe



Erkkk.yg nix yah nk pkenal kot,rsnya korang dh selalu kot tgk muka dia,Cik Renjong n Datin Maimun pun dh jumpa siap sembang2 kan.Dia friendly kan?dia lah plg happening dlm group,otak gila2 sokmo dan dia jugak lah satu2 nya bff ai yg tggal skrg,yg ke hulu ke hilir melancong bersama,lgpun maybe sbb tggl km berdua je kot yg x kawin lg.so that Taiping tu dh jd umah kedua ai kot.hehehe ganas kan nmpk muka dia? Sesuai kot dgn kj dia sbg Polis tu ;p opss tahu x nama glamer dia apa? Tinju! Ya Tinju..sbb ayah dia dulu seorg peninju.hahaha eh seyes betul,ai x tipu =)



Hahaha..last but not least,pic tuan tanah ms g korea dulu ;p
Dh cukup lah 6 sekawan !


Erkkk..mn satu ai?


Korang pun mesti ada geng ms sek dulu kan? Hapening gila kot time tu ;p
Oh kenangan...kenangan mengusik jiwa...
Hehehe sapa tau lagu tu? **wink2 ;p

Psst ! korang kalo jumpa bekas cikgu korang tegur x?
Or korang buat2 x kenal eh ?

51 comments:

  1. Replies
    1. Tang pic last tu, nur garu kepala cari mana satu ai..
      okay. ai terselindungkan..!

      Tak aci letak pic terselindung tau...
      bila nak kenalkan nur dengan ain haa..?
      Grrr...!

      Delete
    2. sila tuntut hadiah di kaunter H ye.muehehe

      kehkehkeh
      cer teka lagikk..

      erkkk boleh,bila2 pun boleh..
      skang nak?hehe

      Delete
    3. Kaunter H..?
      okay nanti Nur amik.. :p

      dan okay lagi..
      Nur otw....
      Kita lepak sejati nak...?

      hihihi

      Delete
    4. jom2..
      lepak sejati mkn somtam nak?
      bihun sup pun okey :)

      Delete
    5. Jum2..Turun sini roger Nur.. :)

      Delete
    6. H..Mana topup Nur..
      hahaha.. :p

      Delete
  2. Salam kenal Cik Aini...baru follow blog ni...

    Cik Aini yang paling kanan sekali...hehehe...klu jumpa cikgu mesti la tegur...kenangan masa sekolah mmg terindah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai..salam kenal kembali :)
      thanks follow sini..

      oh bagus la kalo tegur pastu mesti kena kenalkan diri kan.hehehe

      Delete
    2. itu dah semestinya kena kenalkan diri...kecuali klu dah glemer..cikgu terus kenal :)

      Delete
  3. nampak ayu2 je semua ai.. paling ayu ai la. hahaha.. serius tak cam ai mana satu. pict kelam je. aah, ain zaidah tu mmg best. friendly & kelakar cam ai gak. ;)

    cikna selalu perasan ai dok sebut kenangan mengusik jiwa. lagu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyee..lagu kenangan terhebat tu cikna..
      cuba cari dalam blog nur..ade lagu tu... :)

      Delete
    2. kahkahkah ai plg ayu Cikna?
      adoii dh terguling bawah katil nih,sekeh kang,nak?

      a'ah lagu..lagu yg Nur suka tu.hak hak hak

      Delete
    3. alaa nak kena cari ke? ni yg malas ni. haha..

      taknak la sekeh, tak sakit sangat. bg yg power2 sket. cikna kalo jumpa cikgu cepat2 cikna kecikkan diri & nyorok jelah disebalik pape pun. janji cikgu tak nampak. kihkihkih..

      Delete
    4. cari jgak!

      hahahamboiii nk yg power eh? juah nya :)
      oh dulu ms sek Cikna geng baik kan,nama pun anak Cikgu ye dak,kalo jumpa mesti Cikgu kenal patut lah nyorokk.hehehe

      Delete
    5. Cikna, kita sama...
      kahkahkah... :)

      Delete
    6. juah tu malas kot..
      tak pun belagak...
      rasanya laa..
      sbb nur pernah tnya ai..
      hihii..

      tp abu bakar juah tu kenal dok deqla..?
      hahahah

      Delete
    7. lagu olan - kenangan semalam

      Delete
    8. taknak la nnti cikgu tanya keja apa malu nak jawab. sebab dulu kan beria2 nak jadi saintis. hahaha..

      Delete
    9. lagu kenangan semalam tu deqla pun tau... hihihi..saje x nk jawab.. ;p

      Delete
  4. huwaaaa best nya still keep in touch ngan kawan. I dulu banyak pindah randah, so takder kawan yg kekal huhuhu. and masa dulu mana nak ada hp sumer nak tukar2 number.
    best baca kisah gang 6 sekawan ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pindah randah..geng nomard ka ni.hahaha
      a'ah kan dulu kena jumpa pak posmen selalu kasi surat soh dia pos..hahaha smp pak posmen tu bosan..
      erkkk ada kena ngena ka.hahaha

      Delete
  5. pergghhh... dari zaman skolah geng tewww... mmg terbaiklah...deqla smpai skng baik ngan ida sorg je la.. x semak kepala sbb kwn2 sekolah deqla tu byk tak leh pakai..hahahaha.. deqla ngan ida ni kira boleh pakai la... :p
    hope kekal persahabatan korang eh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo satu kepala mmg best Deqla..yg byk kepala tu yg buat semak kepala..hahahaha
      amin.kekal smp ke Jannah.hope Deqla ngan Ida pun camtu gak

      Delete
  6. ehh lupe plak nk teka mana 1 ai... siyes berpinar mata nk cari.. sbb muke sepesen dah tu nmpk.. sbb pic gelap kot... hahhahaaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yolah zmn dulu mana ada kamera canggih.pastu plak muka msg2 ms tu kan segak sgt .hahhaha tu la smp conpius.kahkahkah

      Delete
  7. wah best bc kisah ai 6 sekawan...seyes xtau yg mn ai masa pakai uniform sek tu hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. xtau ekk Waniey..
      ai yg tetttttt.hahahha

      Delete
  8. best la geng mase sekolah masih akrab lagi..bagus2.....
    yang pic tu agaknye ai yag paling gelap kot..hahhaha...sebab dulu ai suke main panas kan kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh
      dah conpom2 ai gelap mama Lela oii tp rsnya xda yg putih kot dlm pic tu.hahahha

      Delete
  9. okey..1st, ayuza dgn zuraini tu lawa..dah kawen ke belum? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bg Nur Ayuza lagi lawa... :)

      Delete
    2. erkkkk..Ayuza plg hitam plg x lawa dulu...tp dulu lahh skang dia cantik.hahaha
      erkkk..Nur , Cikna & Ai belum kawin H..tu conpom.kahkahkah

      Delete
    3. bg deqla lak kecik lagi comey.. suci jek muka.. lgpun dia kecik..org kecik ni comey2 tau..hahahaha.. ada bau2 perasan takkk ??? ;p

      Delete
  10. okey..2nd, kata 6 sekawan tapi kenapa gambar yg pakai baju sekolah tu ada 7 org? grrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru nak tanya soalan yg sama...
      H dah tanya...
      HaHaHa...

      Delete
    2. alah yg srg tu dia tingin nk masuk geng tp x diterima.
      pastu memandangkn suma baek hati so kitaorg bg dia tgkap sekali dgn syarat lps ni nyah jauh2..boleh?
      kahkahkah

      Delete
    3. itu la perasan gak.. puas dok kira 7 ka 6..hahaha.. ish2.. kejam sungguh laa...tp yg mana 1 budak tu ai? keciann.. ;p

      Delete
  11. 6 sekawan....adeh la....rindu la plak dengan kengkawan semua...huhuhu...

    ReplyDelete
  12. kwan2 ai semua berjaya mcm ai..hehe..MV kalau jumpa cikgu..bukan MV yg tegur cikgu yg akan tegur dlu..haha

    ReplyDelete
  13. sya kalo jumpa cikgu zamn sekolah yg mampu hanya bg thu org sebelah " weh tu cikgu aku" hahaha

    ReplyDelete
  14. jumpa comfirm tegur..tp malu srgan gitu.
    alhamdulillah semua berjaya kan..

    smoga hubungan uols kekal k...ciksu ada 3 org sklh mnengah.
    3 org sklh rendah..

    ReplyDelete
  15. kaburlah gambar last tu cik ai..huhu..comey2 kawan2 cik ai~ :)

    ReplyDelete
  16. alahai tak leh nak teka sbb pic nampak gelap sikit daku rabun..huhu

    ReplyDelete
  17. Haduiiii gambaq x keliaaaa susah la nak teka... Teringat plak geng masa sekolah dulu...rindu plak kat depa...

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)