sayang demo !

August 15, 2012

Senarai Lokasi Pemasangan Kamera Perangkap Had Laju/Speedtrap Di Jalan Raya Malaysia

Assalamualaikum
Mood raya dah menguasai =)

Oleh itu ye kengkawan
Wpun mood raya dah mnjelma
Keselamatan diri & keluarga jgn di leka
Camera2 speedtrap pula jgn di lupa

Nah,
Lokasi2 pemasangan perangkap had laju
Nti kang x pasal2 plak duit melayang2
(^__^)


PLUS North Bound (ke Utara)
    * Di bawah jambatan di kira-kira 456km, Sg Buloh simpang.
    * Di bawah jambatan di kira-kira 459km, Bukit Lanjan interchange.
    * Di bawah restoran jejantas di Sg Buloh.
    * Di bawah jambatan terakhir sebelum tol Sg Besi pada 309.2km.
    * Di bawah jambatan di 296.5km, persimpangan Bangi.
    * Di bawah jambatan baru dibina di 289.0km, selepas simpang Utara Penilaian.
    * Di bawah jambatan di 286.5km, Penilaian Utara simpang.


PLUS South Bound (ke Selatan)  
  * Di bawah papan tanda pada kira-kira 454.6km dan 455.2km, Sg Buloh layby.
    * Di bawah jambatan selepas simpang Subang pada 11.3km.
    * Di bawah jambatan di 22km, simpang Bukit Lanjan
    * Di bawah jambatan sebelum Mint hotel, Sg Besi Tol. 80km / h sahaja!
    * Di bawah jambatan di 302.8km, persimpangan Kajang.
    * Kira-kira 1km selatan persimpangan Bangi
    * Di 296.5km and 297km, persimpangan Bangi
    * Di bawah jambatan yang baru dibina di 289.0km, sebelum simpang Nilai Utara .
    * At 285.5km dan 285.8km, persimpangan Nilai Utara.
    * Pada pembahagi pusat 251.8km dan 253km selepas simpang Senawang .
    * Selepas simpang Alor Gajah at 213.9km, sebelah taman tema air.
    * Di  halangan kanan pada 198.4km.

Elite Central Link East / North Bound
    * Pada sebelah kiri di 4.8km selepas Batu Tiga / Shah Alam keluar
    * Di bawah restoran jejantas di persimpangan USJ / Hicom kira-kira 8.5km. 90km / h zone!
    * Di bawah jambatan sebelum simpang USJ / Hicom di 10.5km.

Elite Central Link West / South Bound  
  * Di bawah restoran jejantas di persimpangan USJ / Hicom kira-kira 8.5km. 90km / h zone!
    * Di bawah jambatan sebelum simpang USJ / Hicom di 10.5km.
    * Selepas keluar dari tol KLIA ke lapangan terbang, di bawah Jalan Pekeliling
    flyover.90km / h


NKVE East / North Bound 
   * 300m sebelum tol Jalan Duta, 60km / h!
    * Di sebalik halangan kemalangan di sebelah kiri apabila pergi ke arah tol Jalan Duta, di 24.9km 80km /h
    * Di bawah jambatan di Damansara Junction, 17.5km NKVE West / South Bound
    * Di sebalik halangan  di sebelah kiri apabila keluar tol Jalan Duta dari KL, pada 25.3km dan 25.7km, 80km / h sahaja!
    * Dari Jln Duta, di bawah jambatan, 23km, 80km / h sahaja!
    * Dari Jln Duta, di terowong Sg Buloh persimpangan-Y, 22km.
    * Di sebalik halangan n di Damansara Junction, 17.7km dan 16.8km
    * Di bawah jambatan keretapi di 11.2km
    * Di bawah jambatan di persimpangan Shah Alam.

Kesas East Bound 
   * Di bawah jambatan di 44.8km, turun bukit yang  selepas simpang Puchong.

Kesas West Bound  
  * Di tepi Sg Besi Tol Bound Timur. Kuala LumpurCity
    * Jalan Duta; di bawah jejambat di persimpangan Damansara, 70km / h zone.

Klang
    * Jalan antara Klang dan Pelabuhan Klang. Ke Arah Klang arahan, pada  kira-kira 13 km kilometer batu. 70km / h sahaja!

Pantai Timur  
  * Tanda Jalan di Karak lebuh raya adalah tidak mencukupi terutamanya di simpang Y; jika anda unfamilar, pergi perlahan.
    * East terikat, turun bukit dijalankan selepas Raub persimpangan.
    * Maran, 60km / h zone.
    * Paya Bungor, 70km / h zone.

Perangkap Hadlaju  DI JOHOR South Bound 
   * Persimpangan Tangkak.
    * Di bawah jambatan selepas Yong Peng Utara persimpangan
    * Pada 97.3km.
    * Persimpangan Ayer Hitam
    * Persimpangan Sedenak

Perangkap hadlaju DI PERLIS, KEDAH DAN PULAU PINANGNorth Bound 
   * Around Ayer Hitam in 60km / h zone.
    * Sebelum Perwaja Steel.
    * Sg Petani persimpangan.
    * Antara persimpangan Seberang Jaya dan Tol Sg Dua.

South Bound 
   * PenangBridgeisland akhir. Had laju 80km / j.
    * Kira-kira 2 km sebelum Juru Toll Speed ??had 90km / j.

Perangkap HADLAJU DI PERAK North Bound 
   * Di bawah jambatan di 197.1km dan 198.8km, Simpang selepas Kamunting.
    * Di bawah jambatan di 204.3km, selepas simpang Kamunting.
    * Di bawah jambatan di 208km, sebelum simpang Junction.
    * Di bawah jambatan di 214.8km, sebelum simpang Kamunting.
    * Ipoh Vista Point pada kira-kira 263km. Had laju 80km / j.
    * Di bawah jambatan di 271km,simpang utara Ipoh .
    * Di bawah jambatan di 274.4km, simpang utara Ipoh South .
    * Di bawah jambatan di 286.9km, Simpang Pulai .
    * Di bawah jambatan di 296km, Gopeng.
    * Di bawah jambatan di 352.6km, selepas Sungkai.
    * Di bawah jambatan di 353km, Sungkai .
    * Di bawah jambatan di 373km, Slim River.

South Bound  
  * Di bawah jambatan di 199km, sebelum simpang Kamunting simpang.
    * Di bawah jambatan di 241.9km, at Kalau Kangsar.
    * Di bawah post tanda di 296.1km, sebelum Gopeng.
    * Di bawah jambatan di 297km, Gopeng .
    * Di bawah jambatan di 300km, selepas simpang Gopeng.
    * Di bawah jambatan di 308.6km, selepas Gopeng .
    * Di bawah jambatan di 372.6km, di SlimRiver.

Sabak Bernam 
   KM. 64 T / INTAN – KLANG,
    KM. 62 T / INTAN – KLANG,
    KM. 60 T / INTAN – KLANG, (KM.60 Sg.Nibong)
    KM. 54 T / INTAN – KLANG
    Kilometer 29.3th Jalan Klang-Teluk Intan;
    SUBANG JAYA KM 8,5 L / RAYA ELITE,
    Bentong KM40 L / RAYA KL-Karak,
    Spt (B / Mertajam) KM 142,6 LRUS,
    Hulu SELANGOR (KKB), KM 400 LRUS,
    S / RIVER (B / SANDAKAN) KM 122 JLN IPOH-K/LUMPUR

JALAN PERSEKUTUAN
    1- Bersebelahan Hotel Mint
    2- Berdekatan Esso kat exit Salak Selatan
    3- Berhadapan dengan Istana Negara
    4- Berhadapan dengan Muzium Negara
    5- Kawasan turun bukit selepas pekan Raub (Menghala Kuala Lipis)
    6- 2 km sebelum pekan Maran (Arah Kuantan)
    7- Area Paya Bungor (Arah Kuantan)
    8- Selepas exit ke Bentong (Menghala ke LPT)
    9- Jalan Gambang – Kuantan (Turun bukit selepas Matrikulasi Pahang)
    10- Berhadapan dengan Mini Malaysia Melaka (70km/j)
    11- Berhadapan dengan Zoo Melaka (70 km/j)
    12- Bawah jambatan dari Banting ke KLIA (80 km/j)
    13- Berhadapan dengan Kolej Inti, Nilai
    14- Persimpangan Sg Manggis menghala ke Klang (60 km/j)
    15- Berhadapan Tesco Klang (70 km/j)
    16- Jambatan berdekatan rumah MB Selangor kat Pasir Panjang (70km/j)
    17- 2 km selepas sempadan Perak-Selangor di Jalan Sabak Bernam (berdekatan kilang kelapa sawit)
    18- Laluan bertingkat antara USM ke Bayan Lepas
    19- Jelutong expressway berdekatan Tesco Pulau Pinang
    20- MRR2 antara simpang Taman Melati & Wangsa Maju
    21- MRR2 berhadapan Mikro Cheras

Lain-lain
    1. Kilometer 1.13.5th Lebuhraya Ayer Keroh
    2. Kilometer 33 Jalan Kuala Terengganu-Kuantan;
    3. Kilometer 81 jalan Jerangau-Jabor;
    4. Kilometer 51 Jalan Alor Star-Butterworth;
    5. Kilometer 85.5th Jalan Kuala Lumpur-Ipoh;
    6. Kilometer 29.3th Jalan Klang-Teluk Intan;
    7. Kilometer 15 Jalan Tampin-Segamat;
    8. Kilometer 36 Jalan Kuantan-Kemaman;
    9. Seksyen 57, Jalan Kota Tinggi-Sg Rengit;
10.Kilometer 184 Jalan Johor Bahru-Kuala Lumpur;
    11. 83 Street dan kilometer 62 Gua Musang-Kuala Krai;
    12. Jelutong Expressway di Pulau Pinang;


**td masa tgh kemas2 meja maklumlah arini last kj kan..haruslah suma tggal kemas kan..
tetiba bos sound ‘’kot ye pun semangat nk cuti raya,
xkan kot suma kueh raya tu susun ats meja,
nti kang xde tmp nk tulis lak! **ciss,perli x hengat la tu =p
Hahahaha.u knw me as well lah boss  =)

Psstt ! selamat balik kg tuk suma..hati2 di jln raya,moga lebaran kali ini lebih bermakna =p

24 comments:

  1. amboii.. ustazah dah tukar profesion pulok..pantau trafik pulak ke cik ai..?? hihihi

    ReplyDelete
  2. wahh banyak benor..kna hati2 ni..hehe..org kpg blk sok ptg..cik ai balik bla lak?hehe..ke dah kat kpg ni

    ReplyDelete
  3. Bagus info ni...
    Kita ni balik jauh sane nun...;)

    ReplyDelete
  4. aduhai nak laju camner, mesti jammed punya, apapun selamat hari raya dari KA sekeluarga ye, mohon maaf andai ada salah & silap ye

    ReplyDelete
  5. uhhh bnyk ye trap.ape2 pn hati2 di jln raya,ingt org tersyg ^_^
    cendol tak yah laju2 pn tak pe.kmpung dekat je.15 minit smpai.heheh

    ReplyDelete
  6. wahh..nice infooo..sy baru kena speedtrap hari tu...mahaLLL..umpp :(

    ReplyDelete
  7. perghh..info yg menarik..!terima kaseh sudi berkongsi ai.. tapi azam nur raya tahun ni, xnak bawa laju2 doh..huhuhu

    ReplyDelete
  8. banyaknya perangkap. nasib baik dah tak lalu jalan2 tu. huhu..

    hati2 drive ye ai. safe journey. ;)

    ReplyDelete
  9. kat yong peng pon ado...huhuuu..tapi saya pemandu berhemah..heheheh...:)

    ReplyDelete
  10. mang dah duduk rumah dah.. xkena lah speed trap ni.. keh2

    ReplyDelete
  11. org-org skrng degil la sis, bkn nk bawah pelahan2 pun kalau ade speed trap.

    ReplyDelete
  12. hoho. berderet deret speedtrek. tahu pulak cik ai ye. hee.

    ReplyDelete
  13. jangan pedulikan camera tue!!!
    kat mana pown polis nak pasang, yg penting semua drive safely & ikut had laju ditetapkan. CiM nak balik dari cuti panjang semua GSFian mesti ada & sihat walafiat yeaaaa....

    Sayang CiK Ai

    ReplyDelete
  14. hehe....cik ai dah mcm trafik pulak hari ni ye,..hihi....seronok pulak :)))))))

    ReplyDelete
  15. kesimpulannya,xyahlah drive laju laju...ekekeke...dah serik da kene saman...@_@

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum wbth..

    Selamat Hari raya .....Maaf zahir Batin dari Tirana Aduka Sekeluarga,,,

    ReplyDelete
  17. ada tau etuza kena saman hari tu, tak ada pun kena tahan, rupa2nya saman tu didapati memandu laju di leburaya satu tempat jalan di Kota kinabalu, time tu etuza sedang belajar di UMS..so take care..

    ReplyDelete
  18. waaaaaaaaaaah.. dahsyat ya infonya


    Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin dear

    ReplyDelete
  19. wah details cik ai kasi...bagus ni hihi

    ReplyDelete
  20. huhuhu... kalau kena 'surat cinta' ni memang payah... sbb duit dah byk berhabis utk raya...

    ReplyDelete
  21. bagus sungguh info trafic nie=)hehehe alhamdulillah pemanduan kami pergi balik selamat..n berhemah

    ReplyDelete
  22. wow rajinnya Cik Aini post entry mengenai ni ye.tapi solehah xheran dgn perangkap ni sbb bkn solehah yg memandu kereta.kikiki

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)