sayang demo !

August 3, 2012

Tazkirah jumaat ~ doa ketika marah

Assalamualaikum
salam hari jumaat,penghulu segala hari
ustzah kembali lg
di hari yg mulia lagi di berkati
moga kita semua dirahmati Ilahi
  

Mengambil wuduk
 Beristifar
 Tinggalkan ataupun berlalu dari tempat tersebut.
 Membaca al-quran
 Sekiranya duduk maka berdirilah, begitu juga sebaliknya dan sebagainya.


   
A’uzubillahi minasy syaitanir rajimi. Allahummagfirli zanbi wazhab gaiza qalbi wa ajirni minasy syaitanir rajimi.

Ertinya: “Aku berlindung kpd Allah dari godaan syaitan yg terkutuk. Ya Allah, ampunilah dosaku dan hilangkanlah kepanasan hatiku dan lepaskanlah aku dari gangguan syaitan yg terkutuk.”


Psstt! Sebenarnya ditujukan tuk ustazah sdiri ni,tp kann rs mcm nak share la plak sbb ‘’sharing is caring‘‘ rite =)


26 comments:

  1. Terima kasih Aini sbb sharing.

    Sesuai sgt doa ni sebab memang tengah marah pun ni.

    ReplyDelete
  2. saling ingat mengingati tu amalan mulia yea ustazah..

    ReplyDelete
  3. betul tu,,,, sebab bukan senang nak kawal marah

    ReplyDelete
  4. kena ingat-mengingati kan,, ye dakk.. mang elok lak itu org marah2 kan doa ni

    ReplyDelete
  5. ha..tu la kan
    sesuai sgt sbb 2 3 ari ni mmg rasa marah x ilang kat dlm hati,tambah pla dok nmpk muka kat opis ni kan..
    haish
    sabar bebanyk,jgn mengeluh :)

    ReplyDelete
  6. sharing is caring,..tak mo marah2 kan..hehe

    ReplyDelete
  7. nice share..huhhh tak jadi nak marah!

    ReplyDelete
  8. thanx aini:)
    didiey mmg ada mslh nk control marah.slalu kene tegur..hukhuk...

    anyway,didiey dah bce novel TIMA tu.best!tapi didiey rasa lg best Andai itu Takdirnya:)

    ReplyDelete
  9. jangan marah2, nanti kena jual. huhu.. :)

    jom sama2 amalkan. cik na pun kadang2 time moody tu cepat je rasa nak marah.

    ReplyDelete
  10. perkongsian yang mulia di bulan yg penuh barokah ustazah..
    mmg bulan mulia ni, byk betul mguji perasaankan..dgn cuaca panas nya...
    doa ni mmg membantu..

    kepada ustazah ku sayang, jgn marah2.. :)

    ReplyDelete
  11. Cik aini, mmg bagus sharing ni...

    Sebab tu kekadang bila marah, kita hilang kawalan....
    Sebab tu jugak sampai ble membunuh...

    ReplyDelete
  12. Nice sharing Ai..Ada tips yg M bleh cuba nanti kl marah menguasai diri ni..

    ReplyDelete
  13. semoga kita dijauhkan dengan suyaitan lakanatullah

    ReplyDelete
  14. bagusnye perkongsian ini...

    tapi lambat baca..baca hari sabtu...

    ReplyDelete
  15. marah ni tak elok utk kesihatan dan perhubungan kan, :)

    ReplyDelete
  16. perkongsian yg sangat baik cik ai :)

    ReplyDelete
  17. memg tgh agak kmrhan ni...huhu...sgt baik :)

    ReplyDelete
  18. time bendera merah,...saya mmg termarah..hiiih tq infonya

    ReplyDelete
  19. agak susah nk mrh.. tp kot2 termarah lps ni boleh la amalkan.. thanks dear.. :)

    ReplyDelete
  20. Salam Ai...maaf CiM dh lama tk singgah sini. Jgn marah eah, g amik wuduk cpt.

    ReplyDelete
  21. assalamualaikum wbth...

    Thanks kongsikan disini.....
    kalau saya marah.....saya cuba dududk ...kalau tak pun jalan jalan......

    ReplyDelete
  22. Salam terima kasih untuk tips2 yg dikongsikan. Minta maaf, tapi saya rasa point yg ke lima itu macam terbalik je. Kalau tak silap saya, " ketika berdiri maka dudklah etc.".

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)