sayang demo !

May 18, 2012

Nenas Kembar 15 Berbentuk Hati ~

Assalamualaikum =p
Slmt mlm uols,

Td pg kat tmp kj ai dpt email ni
Mula2 tgk mcm x pcaya
Pastu lama2 tgk nmpk cantik la plak
Apa pun yg tjadi hnya dgn izin Allah kan
DIA yg maha mencipta

                                           Nmpk mcm bentuk luv kan =p

Seorang peniaga kedai perkakas terkesima apabila suaminya membawa pulang nanas kembar 15 seberat 7.7 kilogram yg tumbuh di ladang getah mereka di Kampung Sungkup, Bukit Selambau.
Menurut Zuraini Md Isa, 41, nenas unik itu menjadi bualan penduduk kampung dan pengunjung yg memenuhi kedai mereka yg terletak dpn masjid Bukit Selambau utk melihat secara dekat, apabila buah itu diletak sebagai pameran.

“Nanas ini agak pelik sbb berbentuk hati, mempunyai 15 buah yg bercantum di bahagian tengah. Kalau dilihat secara kasar memang nampak ada yg sudah masak dan ada yg masih hijau,” katanya.

Zuraini berkata, dia dan keluarga tdk berhasrat utk menjadikan buah nanas itu hidangan atau dimasak memandangkan kejadian disifatkan sangat unik dan tdk pernah dialaminya sebelum ini

**ai dah semakin sihat,thanks ye kpd yg mndoakan ai cpt sembuh,uols mmg best lah,terbaek!syg kamu suma ketat2 =p

Psstt..owh ya,esok ai ada jemputan knduri kwin,~ x-boyafrend kawin,haish kawin jgk kamu ye!nk g ke x?wahahaa

22 comments:

  1. Subhanallah~ :)



    p/s:kalau nak g kenduri ex tu, kena byk bf baru..huhu~~

    ReplyDelete
  2. @Yana Libra
    haha..btul2 nti kang g sengsrg mesti tdetik dlm hati dia 'sian x-gf aku ni'..hahaha

    ReplyDelete
  3. laa..cik lavenser sakit ke?? moga cepat sembuh la yea.. wahh..x-bf nk kawen?? kalo rasa tahan ati, pegila..kalo hati tu rapuh,xyah la pgi..(^_^)

    ReplyDelete
  4. eh, comelnya nenas. ;) klu sy dpt, sy nak frame dkt dinding rumah. hihihi.moga terus sihat walafiat ye;)

    ReplyDelete
  5. subhanallah. jd mcm bunga dah nanas tu.

    setuju ngn yana, mesti bwk bf baru. hihi.. :)

    ReplyDelete
  6. allolo... cantik nya... subhanallah..

    jge diri elok2 ei..

    ReplyDelete
  7. SubhanaALLAH..! Kuasa ALLAH..!

    Psst..! Ai, g bw hadiah beso2..hihih

    ReplyDelete
  8. amboi...suma kwn2 ai nih,soh ai bw BF baru ye,kalo dh relationship tu hmpir 2 thn masih d kira baru x?hahaha..
    **nk ajk En brown nti kang g sana muka masam lak =p

    wah2 ciknur siap soh ai bw hadiah beso2 nih,kang ai bg hadiah beso dia tharu x leh lupa ai lak.hehehe

    ReplyDelete
  9. pergi kenduri bawa new bf la dear.. hehe

    ReplyDelete
  10. pergi kenduri bawa new bf la dear.. hehe

    ReplyDelete
  11. pergi kenduri bawa new bf la dear.. hehe

    ReplyDelete
  12. subhanallah :) unik..:)

    x-boyfriend kawin?takyah la pegi..nanti dia jealouskan ai lak..ngeeee..eh?tapi wajib kalau sudah dapat undangan kan?


    ai pegi je la sekejap,tapi jangan lupa bawa pasangan yang lebih hensem dari x tu..hahaha.

    ReplyDelete
  13. wah ta berani nak makan nie
    hehehe :D

    ReplyDelete
  14. Subhanallah.. Hebat ciptaan Allah swt.. Follow back yea

    ReplyDelete
  15. mmg unikkkkk. untungla sape yg boleh tgk live. ;)

    ReplyDelete
  16. subhanallah.. besarnya kuasa Allah...

    ex kahhwin? pergi je.. bwk kawan2...

    ReplyDelete
  17. sweet sgt kalo dpt bagi kat org yg kita syg.. ^_^

    ReplyDelete
  18. buat hantaran cantik sgt...tp syg pulak nk bg org kan? hahaha

    ReplyDelete
  19. wahhh lovey dovey pineapple! :P

    ReplyDelete
  20. subahanallah.. ganjil tu..

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)