sayang demo !

October 18, 2013

Roda kehidupan !


Assalamualaikum ;p



 

Lately ni agak haru biru ckit,byk benda yg x di jangka berlaku.agak mcm kucar kacir skit la hidup Ai yg selama ni agak tenteram.tenteram?haha! satu je yg perlu di ingat..hidup ni umpama roda kan! Sentiasa berputar..kdg kita di ats dan kdg mungkin jg di bwh,kalo di atas Alhamdulillah,syukur padaNYA tp kalo di bwh? Think positive ! mungkin bkn rezeki tp yg pasti..ada hikmah yg tersembunyi ! ;p

Last day kj aritu Ai gaduh dgn my 2nd boss then trs kuar opis x masuk2 dah.betul lah kan org kta kalo dah sakit hati ms tu otak dah x berperanan lg dah,sumanya ikut hati & perasaan je,otak kata jgn balik..jgn balik,sabar byk2,tp hati kata arghhh balik je..kalo dok sini pun bkn bole buat kj dah,lantak lah nk jd apa pun..ha kannn! Kan Ai dah ikut hati dah..haish!

Rs cam nk tumbuk2 je muka dia tu,nk cekik2 je biar x bnyawa lg dah tp tu lah kang nti kena dakwa membunuh plak.nk tumbuk xbole,nk cekik x bole,nk bunuh lg la x bole kan..last2 menangis je lah yg boleh kot2 bole reda kan perasaan geram ni.ms tu kan,mcm2 sumpah seranah kuar tp sekadar dlm ati je lah,hak3

Smlm pun terpikir betapa malasnya nk dtg kj,nk jawab apa ek arini kalo dia tnya nape sesuka ati je blk last wik? x apply leave,x inform lak tu,haish!rs cam nk pakai topeng je mai kj td..so dia xyah tgk muka Ai and Ai pun xyah ngadap muka dia lagi..hohoho

**smp skrg Ai x nmpk muka dia lg dan harap2 x nmpk lah smp ke balik nti..

**Iman cakap “nape Acu x tendang je boss Acu tu biar telentang?pastu ikat la tgn ngan kaki dia kat kerusi!” Erkk bole ke wat mcm tu?hahaha

Peace!
T______T

 

18 comments:

  1. Hamboiii...ganasnya minah ni...! Mcm gaduh dgn pakwe lak yea main lari2....hahahaha...

    Kiranya semalam main cuti je la eh...bukan EL..? Wawawawa....dasyat gituu...!

    Ermmm...cadangan iman tu boleh diguna pakai...kahkahkah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo ngan pakwex yah lari..tumbuk trs je.kahkahkah
      Ai takut nti masuk metro je Nur kalo ikut cadangan si Iman tu ;p

      Delete
  2. hikhik..mmg menarik idea iman tu cik ai, tgh imagine karang nih
    sabar cik ai, biar je dia, tok sah layan
    kang bila dilayan jdnya sakit ati

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb dia boss terpaksa la layan Yumida ;(

      Delete
  3. SI kecik tu nyer idea harus u buat. Itu la jalan yang terbaik hahaha. I takut sebenarnya ni nak buat lawak bodoh sini, CIk Ai gawrang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..siap la mama JJ lps ni kalo buat lawak bodoh kat sini.kekeke

      Delete
  4. hihih ai masuk wat tak tau ja.smbg cam tak da pa..pnh jd jgk kt sini..depa klq gitu mcm ai.last2 sok tu smbg elok ja.haha

    ReplyDelete
  5. Huhu.. Takut pulak Mieza dengan Ai ni.. Ganas jugak ye dalam diam2.. huhu..
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    ReplyDelete
  6. dugaan dlm kj... sabaq laa... ai...

    ReplyDelete
  7. pernah merasa jugk mcm tu.. :(
    tp semua da berlalu..
    kalau ingt balik bengang gile.
    kadang kite rasa mcm nk sumpah seranah tp sekadar dlm hati. betapa baiknye kite kan.. :)

    lame x singgah sini.. maaf.. :( terkejor-kejor dah ni ha nk bls hutang bw

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka lah ayat Nani tu..
      "betapa baiknye kite kan.. :) "

      Delete
  8. dugaan.relax beb.. hihi..

    in shaa Allah, kalau boleh settle.. cuba settle. nanti nak kena ngadap juga kan.dah kaya second boss
    good luck dear.. happy2 k

    ReplyDelete
  9. amboihh... bergadoh dgn bos ..! ganasnyee... huhu... deqla dedulu pun penah bergadoh ngan bos masa keje tol gombak.. bos siap hentak tgn kat meja..deqla bengang x ckp trs blah mcm tu je.. hari tu sepatotnya deqla OT, deqla x buat.. padan muka dia! kohkoh...mmg sepjg deqla keje situ x penah ngam ngan dia.. suka sgt cari slh org..! huhu..errkk.. ganaz jugak la eh deqla ni? haha..

    ReplyDelete
  10. sabo Acu sabo.....klau CiM gaduh ngan boss, hahahaha lg teruk, sampai ke balik boss tak berani tegur CiM sbb takut CiM baling fail.
    dasyat tak dasyat tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. erkkk..
      lagi dasyat ni CiM..kira Ai ni tergolong lemah lembut lg lah kan.hahahaa

      Delete
  11. haha...kalau masha suka bagi ayat pelempang penyedap hati...ape cerrr???
    nak buat betul2,syg lak kat tgn aku yg lembut bakal tercemar...haha
    act,masha pun dok menyirap yg menebal lately ni...dgn dak tempat keje ni hoh! makan gaji buta...membuta...
    peh...memg menyirap cik Ai oiiii....sentap mak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa
      tau dah ko tu mmg..bg pelempang selalu dah..takut weiii kalo kena ngan ko..cemana lah mama Lela tu ea?hahahahahaa

      Delete
  12. apa dia dah buat sampai ai rasa nak tumbuk dia? nanti jangan lupa ajak cikna sekali k.. hehehe..

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)