sayang demo !

July 31, 2012

Segmen Kenangan Ramadhanku

Assalamualaikum
Salam ramadhan




Sempena bulan ramdahan yg mulia ni
Mesti byk kenangan2 manis kan
Tambah2 kenangan ms budak2 dulu
Hari ni br bkesempatan nk join satu segmen anjuran salah seorg ahli GSF
Bkn apa dlm smggu ni mmg bz ckit
Nk BW pun x sempat

Okes!
X pyh buang masa jom trs ke segmen k.dieyna
Siapa nk join click banner tu ye
Syarat2 suma ada kat situ

Alkisahnya cite ni ketika ai berumur 8 thn
Alah kiranya bertih jagung lah ni tgh belajar puasa
Hari pertama puasa?
Sekerat hari je ai puasa smp pkul 1230
Hari kedua?
Up skit smp kul 3 ptg pastu buka jugak
Ha...hari ketiga?
Yg nilah ai nk cite..
Hari ketiga mak dh bg warning
Hari ni mau puasa penuh
Kejap lg nk bw g PARAM (pasar ramadhan)
PARAM?
Wah...ok2,tahan puasa!
Pkul 5 trs kitaorg g PARAM beli lah segala juadah kegemaran
Ms ni ai dilayan bagai PUTERI lah kononnya
Apa kueh yg nk suma mak belikan
Then blk smp umah dah dkt pkul 6
Mmg x tahan dah tgk karipap sedap tu
Senyap2 ai ambik karipap tu dan.....
Alhamdulillah,
selamat puasa ai tuk hari ketiga tu pkul 6 lbh
alang2 dah buka puasa kan
xkan nk mkn sebiji kann,rugi lah
3 bj skali ai sapu.
Hahahaha
=)

Mlm tu ms tgh hidang nk berbuka
tetiba Mak tnya,mn karipap?
Anknya ni pun jwb lah tanpa rs bersalah
X tahu!
Trs mak ai kata ‚‘‘Ya Allah..tertinggal kat mn ni,jatuh kot!‘‘
Siannya ank aku,xde rezeki nk mkn karipap..
Xpelah mak,esok2 beli lain,biar je lah
Wah..bagus pnya ank kann,
xnk bg maknya rs bersalah
walhal dh kenyang pun dlm perut
Haha

nk dijadikan cite
Tuhan tu kan Maha Adil,Maha Kuasa
org kata nk kantoi lah kann
mlm tu tgh buka posa,mak pun cite lah kisah karipap tu kat ayah
xtahu jatuh kat mn,tetiba br perasan karipap xde!
then mak cakap kat ai ‚‘’esok kita beli tmp lain plak’’
yg jatuh tu x sedap kot **ayat edisi memujuk
trs ai jwb ‘’eh sedaplah karipap tu,org dh rasa!!’’
see...terselah kejujuran kan,mengaku dah mkn la plak!’’
apalagi,kantoi lah kan =p
start dr ari tu,ai x dibenarkan berada d dapur waktu ptg.
untuk mngelakkan kecurian & kehilangan kueh lagikk
start dr situ jugak,
kalo ai msuk dapur,terdengarlah suara2 sumbang kakak2 ai
‘‘jaga2,kira kueh nti kang tetiba kueh kita hilang plak!‘‘
Hoii!
Aku dah bertaubat dah!
Hahahaha
=)

Psstt..nama pun bebudak kann,jom lah men’join’kann diri ramai2,bleh jg ai baca kenangan korang

28 comments:

  1. hahahahaha... apa daaa.. sindiri p kantoikan diri... ish kalo tak, kan dah boleh jek buka puasa snyp2 lagik... haha

    ReplyDelete
  2. hahahhaa tak pndy sguh la cik aini..btw slamt bersegmen ya :)

    ReplyDelete
  3. haaaa kan dah kantoi..sabojerlah..dah pukul 6 buka..sayangkan puasa2..hehehe

    ReplyDelete
  4. tu lah..curi2 mkn lagi..kan dah kantoi..hahaha

    ReplyDelete
  5. Ha ha dah Eksaited sgt ngan kesedapan karipap tu sampai terkantoi sudah.....

    ReplyDelete
  6. kahkahkah.. lawak la ai ni. notty eh kecik2 dulu. tu la lain kali jangan tipu. kan dah kantoi. sian ai kena perli ngan kakak2 pulak. jgn buat lagi tau. hhehe.. memang kenangan manis tu.

    ReplyDelete
  7. hihiihhi..jujur sungguh kala itu kan tak sedar jujur bakal mengundang sindiran..hihiihi.tak g..PARAM ke hari nie..??

    ReplyDelete
  8. haha...apa sudah jadik semua kuih hilang sudah....hihi

    ReplyDelete
  9. kuih tu sedaplah.. itu yang tak tahan.. kantoi mcm tu jer.. budak2 kan innocent.. heee~~

    ReplyDelete
  10. aduhh..lawaklah crita ai ne..hahaha.. sedaplah kan karipap tuh..dh 3 bji skali ko bedal..mana x sedapnyeee..

    ReplyDelete
  11. hahahaha.... tengah mamai waktu sahur tu yg terkantoi kata karipap tu sedap... ;p

    ReplyDelete
  12. selamat bersegmen. nak join gak segmen member GSF lain buat tapi busy memanjang.waaaaaaa

    ReplyDelete
  13. hahaha tergelak gile2 bace cite ai ni.kuanggg betuiii laaa..haha nakal ye!!pdn muke kantoi!!! curik2 mkn karipap ye.hahaha lawak gile!selamat bersegmen.hihi.jgn curi2 mkn!!haha slmt berbuka!

    ReplyDelete
  14. haha..lawak..datang dr segmen sama..jemput baca.. =)

    http://nadiaelena.blogspot.com/2012/07/segmen-kenangan-ramadhanku.html

    ReplyDelete
  15. hahahahahahahahahaha...!
    betuah punya ai..!
    sabo jelah... last2 kantoi gakk..!hahaha

    nur belum bkesempatan nak join...bzzzz..huhuh

    ReplyDelete
  16. hehe..terkantoi ai akhirnya..biasa la sy kecik dulu2 pn mcm tu jgk

    ReplyDelete
  17. tu la..dah curi2 makan...kan dah terkantoi juga...hehehehe

    ReplyDelete
  18. hahahhahhah.....pecah rahsia curi2 mkn tike kecik...nyue baik ckit..xcuri mkn..curi minum je...hehehehe

    ReplyDelete
  19. ooo kecik2 curi karipap ya..haha..tersenyum ayu bca..ingt tak kantoi lg..hehe..salam 12 ramadhan dear ;-)

    ReplyDelete
  20. hahaha... kelakar sungguh ler,,, tulah Tuhan nak tunjuk sekejap je hasil keikhlasan hati ibu hehe

    ReplyDelete
  21. cik ai..jom singgah baca entry dya pula..hehe
    http://yayabunga.blogspot.com/2012/07/hari-ini-aku-nak-join-segmen-dari-kak.html

    ReplyDelete
  22. Muahahahahaha..kan dah kantoi kan? Hahaahaha

    ReplyDelete
  23. Huahuahuahuaaah......hadoooiii...
    Ni mesti nakal ni masa kecik2 dulu ekekekee

    ReplyDelete
  24. hahaha!!!!
    kelakar lah..kantoi suda..hikhik

    ReplyDelete
  25. hahahhaha...kantoi sudah...

    salam kenal ye...

    http://nbarakah.blogspot.com/2012/08/segmen-kenangan-ramadhanku.html

    ReplyDelete
  26. datang semula nak mengira komen ni.... :)

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)