sayang demo !

July 20, 2013

berbuka bsama Dia ;p

Assalamualaikum
Salam ramadhan ;p

Dia ?
Hamboii,kemain lg kan Dia2 bagai,
Dia tu sbnrnya bkn lah kekasih hati..
Dia merangkap kpd seorg kawan lama,kwn dr zmn dulu kala,zmn br mngenal apa itu ABC,apa itu buku & apa itu sekolah.zmn d mana ms tu kitaorg hnya baru setahun jagung (^__^)

Bila dah masuk sek ren,Dia dah bertukar kpd kwn persekolahan,kwn sepermainan & kwn yg mbesar bersama2.Dia lah teman bermain & dia lah jg teman bergaduh.

Conpom korang pun buat mcm ni ms gaduh dulu2 kan ;p


Keadaan berterusan ketika mnginjak ke sek men.. masih bersama,masih di satu class yg sma dgn otak yg gila2 dan paling penting kitaorg kongsi semua kenangan bersama,kenangan zmn dulu kala ;p

Kalo si Halim satu ketika dulu mnolong Hazani mngambil kad laporan,kitaorg plak senyap2 sign kan sdiri kad laporan tu jika salah seorg mdapat result yg “cantik”.kang kalo salah srg kasi cnpom nti ptg bila mak2 kitaorg adakan msyuarat tingkap,issue ni pastu terkeluar di parlimen.makanya langkah berjaga2 harus di ambil terlebih dahulu.keh3

Part plg Ai suka bila ada org kasi dia hadiah,x kisah la hadiah befday ke ato sebarang hadiah pun,suma hadiah tu akan dpt dkt Ai.pastu lelama suma barang tu jd hak mlilik la kan,hehe so clever lah Ai ;p.ms tu kan glamo kat sek kak angkat lah,adik angkat lah,awek angkat lah mcm2 lah.jdnya suma yg angkat2 dia kasi dia akn simpan dgn Ai.motip? hahaha lg mau tnya ke,kes takut kena jawab dgn mak dia lah ni,mak dia garang wooo ms tu.in case apa2 hal kalo Ai tsalah jawab pun,for sure tempiasnya Ai ikut kena skali.x patut..x patut.hehehe

Bila dah masuk usia tua remaja,msg2 terpisah..dia ke selatan ai plak masih kat utara tp stil masih bhubung cuma x sekerap dulu lah.sesekali tepon dan bsemes tnya kabar,cerita perihal diri msg2,nak2 lak time gaduh ngan boyapren,dan2 ingt dia.koh3 << ms ni kan x de wasap n wechat lg,harus lah semes je kann,tepon pun nokia 6610 tu je ;p

Amboiii,pnjgnya mukadimah Ai,kononnya nk wat intro je tu,konon lah!
Semangat pnya pasal nk bjumpa,nk bbuka,siap cita bagai trs jd satu entry.keh3

Psst ! tgh pkir nk kena kann dia nih,kena kann cukup2!
Bukan dok selalu jumpa pun ye dak ;p

Peace!
T________T

27 comments:

  1. Jgn kenakan org di bulan puasa tak baik tau:)

    ReplyDelete
  2. so, bila nak up status kawan ke status yg tinggi sikit? kehkehkeh.. best kan ada kawan sekepala camtu..

    bukan Halim la.. Hacchummm.. hahah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. erkkkk
      status tggi tu terhad.x best kot twin kalo kenal bakal mak mentua dr kecik.abis dia tau suma rasia.kekekeke

      **hachuuumm * eh tetiba lak.hahha

      Delete
    2. ok la tu masing2 dah kenal perangai.. kehkeh.. nama dia punye la sedap awat panggey maon?

      Delete
    3. oh xbleh2..rosakkkk gg.kekeke ada kena ngena ka..

      maon tu nama manja.alah nama kg mn bleh panggil nama sedap2 twin.yg sedap pun mesti gelaran dia jd x sedap gak.kalo x sedap lg lah jd x sedap :)

      Delete
  3. amboihhhhh...bukan main lagi dye mengenyam ye....haha
    alohh abe Halim maih la datang umah copekkk....ada yang dok berangan2 dah ni...haha...peace!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aloh ko ni cik misi..dengki tul lah.oh satu lg abe Halim tu xdo kena ngena tau.abe Halim tu Halimunan oiiii.kehkehkeh

      Delete
  4. Kim salam kat kawan tu yek Ai....jgn la dok kenakan org tu...tak baik tau..sian dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah kak :)
      yg pasal nk kena tu kena trskan gak akak..kalo tak,rs xlengkap idup.hohoho

      Delete
    2. Jgn xtahu kak M....ai ni mmg kuat buli org....
      Grrrrr.....

      Delete
    3. ai buli Nur je la.org lain mana ada.cuba tnya Cikna,cuba tnya kak M..mana ada pun i buli depa :)

      Delete
  5. caitt..sempat lagi nak kenakan orang tu..!
    tak baik ai kenakan org..hahaha

    ehh..xsalah Ai pernah citer kat Nur pasal kawan ai ni kan.. :)

    Hacum..Hacum..Hacum..Ulalala...
    Hahahaha....

    ReplyDelete
  6. hukaloh..kena skit2 ja :)

    eh pnh ke citer..eh penah ek..eh betul ke.kekeke cite masa kat ats batu ke.eh yg tu Nur yg cite ye dak.hahahhahaa larikkkkk

    Hacummmm la plak Nur nih.ewah2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oiii...yg tang batu tu jgn diungkit dahh...gegaban betoi ai...!

      Hahahaha....

      Yg ai citer pasal maon ni dekat umah ai...lupa lewtuw...hehehe....

      Hacumm tu bersin sopan..kahkahkah...

      Delete
    2. alah ungkit2 kan tanda syg.kekeke
      eh kat umah ai tu kn kita sembang pasal Cikna.eh Cikna plak..opsssssss.hahaha

      Delete
  7. awek angkat pun ada ye.hehe dlu solehah byk kakak agkat,smpai xlarat nk layan.yg pelik tu,xtau kenapa solehah sje yg jd kegemaran kakak2 senior dlu.

    ReplyDelete
  8. cik ai oitt... tobat2 la bulan posa ni.. x baik tau kenakan org... nnti nk raya kena mintak ampun kan.. kang dia x ampunkan baru tau..kihkihkih.. zaman skolah mmg mcm2 kan..1 je yg xdak.. pkwe angkat.. sbb deqla dulu skolah pompuan.. adik2, kakak2 angkat mmg berlambak..pic tu mmg suka je buat.. skng kdg2 terbuat jugak..haha..ingat dulu masa keje tol, mmbe deqla penah buat kat penyelia, dia x perasan dpn tu ada cermin, skali penyelia nmpk dia buat.. trs dia lari.. penyelia tu panggil dia buat bodoh je..hahahah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah nti send la semes mintak ampun.kekeke
      adoiii,len kali make sure dulu tmbah2 kalo nk wat kat boss..kang kantoi ssh ooo,eh kwn Deqla yg kj tol tu yg muka mcm Ai tu ke?muahahaha

      Delete
  9. cik ai, takmo nakal² ye. hehe. masak jugak kalau jumpe cik ai ni. mesti terkene aje. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak..dah baek dah Ja,x nakal dah ;p
      peaceee :)

      Delete
  10. aah bulau ramadhan penuhkan aktiviti yang baik2 tau.takmo nakal2..hehe

    ReplyDelete
  11. la ingtkan dgn abg polisi..kih3..

    ReplyDelete
  12. ai nakai nihhh…hehe…notty gurl

    ReplyDelete
  13. cik ai ni mmg suka kenakan org ye? bahaya betul..hehe~ :p

    ReplyDelete
  14. apa kenakan org.. jgn2.. tak baik tau.. xmo2.. =P

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)