sayang demo !

July 8, 2013

♥ Gediks Super Spontan ♥

Assalamualaikum
Hepi Monday blues ye korang ;p


Tajuk x bleh blah kann,haha propa je lebih walhal xde apa pun.Korang ke mn ari mggu smlm?ada avtiviti best ke?ai spend time dgn mokcik ni sehari semalam g jenjalan tawaf Penang.ingt nk tgk wyg tp rs mcm boring la plak,mcm dah xde tmp nk pegi selain dr situ kan.so memula skali kitaorg sggh SG isi perut dulu sbb dr pg x brekpes.kang perut kosong masuk angin xleh nk gediks lak kan.keh3 mau rugi nti ;p.

Eskrim ni wajib kalo g SG,kalo x ambik kang xleh nk jln kuar ;p

Lps dah kenyang,perut pun dah penuh,mata pun ala2 dah nk pejam,ms ni lah pgaduhan mulut pun berlaku diantara tuan kereta dan pihak lawan.lawan betolak sapa yg nk drive sbb msg2 dah jd mcm ular sawa.mau x mau tpaksa lah cik adik manis kita tu drive dgn hati yg riang gembira kan.xpe Nur..amik la sebyk mn pun ms Nur nak,just take ur time,kang nti selesa baru kita gerak k,jji ai dah selesa kat soblah.keh3 sabo ye Nur..org yg sabar ni Tuhan syg.hehe ai dah nekad nk buli dia tau dan ia di sokong penuh oleh my Renjong.dan haruslah ai yg mng sbb tmp ai kan..(tgn di dada mata ke ats.ark ark ark)


Ni kalo bw baju dah conpom dah ni!

Oh,destinasi strsnya kitaorg ke Batu Feringgi,ambik angin pantai,layankan mokcik tu main pasir,pijak2 pasir biar tggal bekas tapak kaki kat situ.harap laranya mmg tetinggal lah bsama bekas tapak kakinya itu…lbh krg sejam kat situ,kitaorg gerak balik utk ke next destination.hamboii kemain lg destinasi strusnya kan,mcm masuk tv.keh3.kali ni ai drive sdiri sbb sian tgk muka cik kak kita tu mcm nk nangis ada,sebak ada,plg byk muka kesian dia tu la.xpe2 ai mngalah sbb tetiba otak ai bpikir..esok masih ada,oh yeah.hahaha


Ntah cinderela mn ntah tetinggal kasut kat sini,
kalo cinderela yg betul sbb lari blk umah tp cinderela palsu ni sbb nk main pasir.
Nk tggalkan bekas tapak kaki kat ats pasir konon.kang buang dlm laut br tau.keh3


Oleh sbb nk bw g pntai yg selalu ai hadap utk “ketenangan” tu kan,maka nya jln pintas dr Batu Feringgi mestilah by Ferry.so bw lah dia naik Feri.erkk tahu dia tnya apa? Eh ada ferri eh? Kalo kita naik ni turun kat mn? Ms tu rs mcm nk jwb je “turun nti kat Cirebon,kah3 tp ntah napa ai jwb sopan je “kat butterworth la”,seyes tu bkn jwpan yg ai nk jwb sbnarnya (“,)


See..nmpk Penang & Penang Port Klang kan ;p
Kalo mlm tsangat lah cantik ;p

 
Ni lah pantai “kesayangan” ai tu.cantik kan!kalo mlm lg cantik sbb nmpk panorama Penang di seberang sana.kalo x cantik..xde lah org tu lepak lama kat situ smp xnak blk.hehe.xpe layan dulu…tmp yg tenang lg mendamaikan jiwa ;p

Pkul 9 lebih baru kitaorg gerak ke Bandar Perda,jln2 cuci mata,rileks kan jiwa,tenangkan kepala.lupakan buat seketika ttg sibuknya kj.ttg mereka2 yg menyesakkan minda.eekk tahu x,setiap tmp yg Ai bw mesti Ai diajukan soalan “siapa bw Ai ke sini?mcm mn Ai tahu tmp ni?Ai selalu ke dtg sini? kemain byk lahai soalan minah ni oiii (^_^) sudahnya yg mana Ai xnak jwb ai kasi jelingan je kat dia.haha nasib ko lah mokcik sapa suh tnya bukan2 ;p


Gamsa hamnida,Gracias & tima kasih Nur ;p


Esoknya pepagi lg ai dah tnya “Nur rs nk mkn apa hari ni? Jwpan dia “Nur x kisah,apa pun bole! Di sbbkan jwpan x kisah dia tu maka smp lah kitaorg ke Restoran nasi ayam periuk besar,Original place!Sini pun dia tnya lg soalan tu kat Ai “mcm mn Ai boleh tahu kedai ni,mcm mn boleh smp ke tmp ni,siapa yg bawa Ai?erkkk ok2..ai x jeling kali ni tp ai jwb dgn senyuman yg manis “ni kan tmp Ai,grrr! Trs dia gelak kuat smbil cakap “ok2!”dan di sebabkan soalan dia yg byk & ntah apa2 tu kan maka arini biar dia je yg drive pergi balik.Yes2,dia bkn tahu bila nk balik or jln nk balik kann,ms kat umah siap jji “Nur drive dule ek,nti time blk Ai drive plak!“ maka dgn alasan itulah hari ni ai kenakan dia drive pergi dan balik dgn jayanya! Ai assume yg Nur jerit dlm keta ms blk td sbb Nur syg kan Ai,boleh?kah3 Nur x marah kan?

**seyes,Ai mmg x tahu KERO tu apa dan muhun Nur minta bantuan dr Cirebon ;p
harap Nur x serik nk dtg lg ke Kulim ye (“,)

tetiba tingat pertanyaan Nur sblum tdo smlm “napa Ai x nak 1+1 = 3?
Adoiii,Nur nak ke?hambekk lah Nur kalo nak.kahkahkah
 
Peace
T______T

30 comments:

  1. Err....firstttt....!!

    6:42am publish....?
    Kalau Nur tunggu xtido la Nur...grrrrr.....!

    Kahkahkahkah..seyes mmg xmenahan tau entry ni...weii...itu bukan calang2 kasut....hahahaha...

    Ehh....seyes ehh nur byk tnya soalan tu...kehkehkeh..xperasan lak...tapi rasanya waktu kat perda pun Nur ada tanya soalan ala2 mcm tu jugakkan..hahaha....

    Hokey...bab kero tu Nur syak ai punya kerja...sbb ai kan tahu Nur pandai berbahasa ceribon sikit2...grrr....!

    Lepas ni kalau pergi Nur nak duk sebelah pulakkkk...xmo drive dahhh...hahahha...

    Apapun..thanks Ai...ats layanan yg begitu baik..sabar layan karenah adik mu yang weng2 ni...hahaha..lepas ni kalau Ai jgn serik layan Nur kalau kesana lagi yea...hehehehe

    Syg ai 150juta kali...oyeahhh....!

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr..kejap, kiranya twin ai tu dah tahu la yg ai mmg nak buli Nur dari awal..??grr..

      Delete
    2. hahaha sj je publish pg sbb tau Nur dah tdo..yg pasal solan dkt bandar perda tu ai jwb kan.sbb tu x masuk kan dlm entry.keh3 adik konon..stakat setaun tu bleh blah hokayy.hehehe
      eh tolong skit na bab cirebon tu bkn ai..ai mmg x tahu.tp ai tahu Nur tahu.lalalalalala dun be shy lah..muahahha

      Delete
    3. nama pun twin kan T_____T

      Delete
    4. Errr..tapi serius hokay, kero tu bukan kerja Nur...tapi Ai kan..! jgnlah malu nak ngaku, Nur tak marah kalau ai ngaku...Grrr...Hahaha.

      tau2..Nur pun xmasuk dalam entry. soalan balik dari bandar perda pun NUr tak masuk dalam entry..hahahhaa

      Delete
    5. tak2..bkn ai!
      ai.xde sbrg kena ngena..

      erkkk solan blk dr bndr perda?
      soalan tu smp skrg ai conpuse kenapa ai jwb soalan tu.ayooooo telus n jujur.kahkahkah

      Delete
    6. serius nur.. takde soalan lain ke nk tanya??

      ai xckp pun twin tau.. naluri ketwinan kan.. hahaha..

      Delete
    7. ada je soalan lain nur tanya, tapi minah ni duk ingat soalan tuu je...

      pastu dia kuat buli tahu,,!
      grrrrr

      Delete
    8. cikna yg suruh ai buli nur tahu,,!

      Delete
  2. Hamboi anak dara ni...=)
    Takpala janji korang dapat hepi..enjoy n release...=))

    Nanti kita p jalan penang mintak cik Ai tunjuk jalan laaaaaaaaaaa....boley ehehehehehh =P

    ReplyDelete
  3. hamboii cik nur ke kulim ke..bestnya dapat gedik bersama².hehee

    ReplyDelete
  4. perghhh.. tertarik memang deBOOOMM.. hehe.. sedap..

    ReplyDelete
  5. tak pernah akak sampai situ...kalau malam pasti indahkan..

    ReplyDelete
  6. alaaa jeles hokayyy.. time i pegi sana nnti jangan nak buli2 k.. i terjun laut tu sekali dgn ai & keta ai.. haha.. buli nur takpe.. sbg kakak besar i izinkan. :p

    ~Renjong~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tudiaaaa..! sekali dapat keizinan kakak besar,
      kompem lepas ni nur kena buli lagi...
      Grrr... >_<

      Delete
  7. waaaa..jejelan dengan Nur ke...jelesnye ..korang boleh jejalan sesama...;)

    ReplyDelete
  8. jenjln sama ye koranggg... mana pic...?? ehh x caye la sbb xde bahan bukti.. kohkohkohkohkoh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahan bukti tpaksa di musnahkan di atas sbb kejelesan org ramai.koh3

      Delete
    2. ok2.. tgu dah basi la eh baru upload gambo.. kompen x jeles dah... hahahahaa..

      Delete
  9. wahhhhhhh....baru lepas pi rumah cik nur,datang sini sama jugak ni...haha,tak leh jadik!
    geram tengok stinmboat and grill tu....hmmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Misi plisss....
      ko kan dekat mama Lela kan,apa lagi... ;p

      Delete
  10. bestnya jenjalan ke pantai ngn cik nur.... best la time bujang ni kan. senang je nk merendet kemana2... kalo dah kawin mmg x dpt ar kuar ngn member cenggitu lagi... hihi... tp mana gambor korang berdua??? awat tak letak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. x leh letak Jaa sbb dua2 pemalu.hahahaha

      Delete
  11. seronoknya jalan2 kat penang,akak tak penah round penang lg tau..nti nak p sana bole la akak contact ai ye..

    ReplyDelete
  12. beznya ampa dua lepak2 penang naa..mohon ai bwk jln jgk nti.haha..nk rsa jgk nasi aym tu dgq kta sdap..hiih

    ReplyDelete
  13. Huwaaaaa sambung Jeles kat sini plak...tadi dh baca kat blog Nur..kat sini pun hadooo gak ka....

    ReplyDelete
  14. smlm bace kat blog nur. la ni bace tak sini lak. kemain korg ye. :)

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)