sayang demo !

July 29, 2013

~ jji "nawaitu" ikhlas ;p

Assalamualaikum
Salam 20 ramadhan ;p

Once upon a time..kenkonon,mcm nk wat cerita hikayat lak.keh3
Okeh2..tukar kepada yg betul lah ek ;p

3 days ago..

Me : eh cepat lah,nk ujan tu.akak tu xdak kat umah tu
Dia : abis xkan nk pnjat pagar kot,agak2 lah
Me : pnjat je lah,sian akak tu sidai lampin2 ank dia sat g suma basah
Dia : kak soblah ni pun dah tau nk kuar angkat la suma bj masuk dulu
Me : td cerah kot *dgn hrapan kwn ai percaya ;p
Dia : hg je lah panjat
Me : hg lah,hg kurus,kaki pun pnjg
Dia : awat,kaki hg pendek?
Me : alah cepatlah2 *sambil tolak dia ke pagar
Dia : nti org tgk ingt nk kita nk curi plak
Me : curi apanya siang2 ni,cepat lah dah gelap tu * smbil tolak lagi
Dia : haishhhh
Me : cepat2,pass kain2 tu kat aku ;p

Mission completed after a few minutes.keh3

dan tetiba..!
mata Ai yg sediakala besarrr ni ternampak2 yg mangga di pagar tu x di kunci.
Biar betul nih,** trs jln ke pintu pagar
sekali perati betul2,nah hambekk..hahahaha ;p

Me : woii ,turun2,xyah dah ssh2 pnjat pagar lg
       Meh la kuar kot ni,bg nmpk sopan skit anak dara kan *smbil buka pagar ;p
Dia : kuang ajar btul,td xmo tgk elok2
Me : aku dah tgk la,nmpk elok je mcm kunci
Dia : huhhhh
Me : xpelah,anggap je pahala bulan pose,hak hak hak
Dia : grrr..betul2 hangen lah ngan dia nih
Me : peace * smbil angkat 2 jari (^__^)

MOS :: sila check bebetul before anda melakukan sesuatu perkara ;p
Even niat anda tu sgt lah baekkk.kekeke

Peace
T_____T


30 comments:

  1. ok baru la komen.. yg penting nak mention 1st dulu tu...hikhik.. (awat dah mcm nur pulak dahku nih.. kohkohkoh)

    hahahahaha... adeyh x menahan betul ar..salah sapa? salah mata ai la x tgk betoi2.. mmg rupa perompak dah.. kalo mlm2 hari xtau nak kata apa dah.. naseb siang hari..ish anak dara nih.. mesti pakar panjat2 pokok gak ni.. ;p
    yeahh.. semestinya tgk btl2 dulu ye.. tumpang simpati kat kwn ai tu..buang masa je kot pnjt pagar tu.. sadisss..huhu.. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah dua2 la ni tgk ngan hidung.koh3
      tp mmg betul mangga tu nmpk mcm lock tau rupanya akak tu x tekan pun.adoiiii
      tp xpe Deqla...kwn Ai tu mmg suka panjat.hehehe

      Delete
  2. Hehe lucu la~~ blh plak tak perasan pagar tak berkunci tu ~~kena berfikir sblm bertindak ni akk ~

    ReplyDelete
  3. Aduiii pecah perut akak bayangkan Si dia tu panjat pagaq..Ain ka yg panjat tu Ai? Terbaik la..niat tu baik..Tp takut org salah sangka plak tu nnt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pandai akak...
      Candy Crush nyawa tuk akak sbb tekaan akak betul.kekeke sapa lg kalo bukan Ain tu :)

      Delete
  4. Kahkahkahkahkah....
    Haaa...hamik...xhengat nur gelak sesorg kat opis ni..
    Kalau nir jadi kawan ai tu...pkara ptama...
    Nur cepuk ai dulu....hahaha...

    Susah payah panjat pagar...
    Last2 pagar xkunci..
    Huh....

    Mmg kena debek laa...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. keh3
      berani dia nk cepuk Ai..penat tau Ai jaga dia kat spital ritu.stakat silap panjat pagar tu apalah sgt kan.hahahahaha

      erkk..jgn bgtau dia tau Ai up entry ni.hahahaha

      Delete
    2. Wehhh..kalau dia jatuh cemana?
      Tbuka balik jahitan dia cemana?
      Adoii aiii....kenapalah ain xcepuk ke ai...hahaha

      Kejadian ni kat mana?umah dia ke umah ai?

      Xpe2...nanti nur kabo ke ain...hahahahahah

      Delete
    3. kat rmh bernombor 234,keh3..
      kalo di cepuknya Ai nih,nti sapa nk anto dia blk Nur oiii..kang naik bas kot blk.hehehe ;p

      Delete
  5. Haha...bagusnya anak2 dara ni...
    Niat baik tu=)

    tu kes excited kemain la tu, sampai x check pagar kubci ke tak..hehe

    ReplyDelete
  6. haih kalau ai yg dok panjat pagaq tuu ,,kiki,,,

    ReplyDelete
  7. Salam ramadhan AI.. Hihi.. Biasa la tu..kdg2 dh tgk btl2 pon blh tlps pndang.. Xpe niat tu baik

    ReplyDelete
  8. nawaitu tue penting tapi jangan sampai jatuh sebab memanjat..hehe

    ReplyDelete
  9. tu la agaknya sebab dah buat baik tu yang tetiba dapat petunjuk ke jalan yg lurus.. tak yah panjat2 lagi dah.. hahah..

    ReplyDelete
  10. Kahkahkah! Lawak lah Ai & friend ni.. Mesti berbulu jer kawan Ai tu kan? Akakakaka..

    ReplyDelete
  11. hahahah...adoi la korang ni. best panjat memanjat??leh jadi wakil malaysia la pasni

    ReplyDelete
  12. kah3..klu ayu lah kan.suh ja ai pnjat jgk..wt kring ja.kah3

    ReplyDelete
  13. hehe..penat je panjat2..berani gak cik ai panjat pagar eh..tak tkut org ingat pencuri lak..huhu~

    ReplyDelete
  14. leeee....boleh plak jadi lagu tu...nasib tak jatuh ke ape ke...haissss

    ReplyDelete
  15. haha...check betul2 sebelum melakukan perkara2 diluar jangkaan...nasib baik tak tergolek si member tu...kesiannnnn...haha

    ReplyDelete
  16. kisah benar eik?? hehe tgh bayangkan ai memanjat ni hehe

    ReplyDelete
  17. hehe..jd spiderman jap panjat segala
    aah kan..rasa bengang je bila tahu benda tu ok sebenarnya
    yumida pernah alamai situasi cik ai
    bila dpt tahu..geram je rasa..terasa kevengongan diri sendiri..hikhik
    salam lebaran ye cik ai

    ReplyDelete
  18. hahaha. pass ke panjat pagar tu ai. gelojohhh. :p

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)