sayang demo !

March 20, 2013

♥ Sabah ~ Rumah Terbalik & Desa Cassttle ♥


Assalamualaikum (“,)

Chewahh mlm ni nk cite pasal hari kedua plak.seawal 8 pagi dah tercongok tggu nk ambik keta sewa nk g jenjalan.kitaorg ambik kat tmp beli rumpai laut tu je.xde dlm list sbnrnya nk sewa keta ni tp mlm semlm ms sembang2 dorang kata lebih baek sewa keta dr naik teksi.at least boleh sggh merata2.tanya teksi plak dia nk ambik rm150 pergi blk.pjalan plk lebih kurang 45 minit dr hotel ai nginap.makk aiiii boleh borong mutiara dah byk tu.hehe last2 trs ambik keta sewa rm120 tuk sehari.haaa jalan lah ke mana saja ;p

1st kitaorg singgah jambatan gantung kat tamparuli.alah jambatan tempat Masya AF bermain tuh.hehe lps tu baru trs ke rumah terbalik juga kat Tamparuli.yg bestnya ms smp depan rumah terbalik tu kitaorg x perasan pun tp ai ada cakap “cantik tmp ni,restoran kot..dah mcm RnR plak tgk”.nk singgah x? Kakak ai cakap “x pyh lah trs g rumah terbalik je lah”.so jln pnya jln pnya jln smp heran asal jauh sgt x smp2 lagi.ni dh lps tamparuli dh ni.last berhenti tnya org kat tepi jln rupanya kena patah blk daaaaa,dh lps dh rumah tu.makcik tu siap bg petua belok sini,nti jumpa jambatan trs lg smp jumpa shell.sebelah tu lah rumah terbalik.skali bila dh smp sana “Iman tnya bukan sini ke tadi kita nk sggh ibu kata x pyh?”erkkk muahahahaha


Dah tulis besoorr gedabak pun boleh x perasan jugak.kehkehkeh



View dr luar,kreatif betul tuan rumah yg mencipta nih ;p



Syg dekat dlm x bleh snap pic,tp korang imagine lah ek,meja makan,kerusi,peti ais,mesin jahit,sofa.kira sumalah kat dlm rumah tu dlm keaadan terbalik.maknanya bila jln kena dongak atas sbb suma benda tu kat ats kepala.kat lantai bawah Cuma ada lampu & kipas angin ;p Plg best kat bilik tdor budak siap ada tedy bear dan mainan sebelah katil besi kat ats kepala.seyau kot takut jatuh ats kepala.kehkehkeh



Basikal pun dok kat atas =)


Kena jugak la kann tempek pic tuan tanah barang sekeping dua.kehkehkeh



With Dak Iman at jambatan gantung Tamparuli ;p




Wowww ! teruja bila tgk tmp ni.indah sggh alam ciptaan Tuhan !
byg kan ade diary farm diantara valley2 gunung ni, with spectacular view lagikk!!
Sgt2 cantik & memukau ;p



Desa Casttle !
Mmg cantik giler kot tempat ni ;p





Dgn lembu2 yg bertompok2 putih!dgn gunung ganang,dgn angin dan udara yg sejuk & nyaman,Dgn rumput hijaunya lagikk! betul2 rs mcm kat New Zealand hokayy ;p



Aisehh..rs cam sayang plak nk tggal tmp ni..dah jatuh cinta daaa.tp apakan daya,hidup mesti diteruskan,life must go on.hahahaha chewahh kemain lagik ;p Betul lah,cantik sabah,cantik tempatnya,cantik orgnya,erkk orangnya?hehehe nk cari org sabah lah,boleh? ;p

psst ! MV..ai takdo contact no MV sbb tu x coling2!
Btw nti kang ganggu MV plak.hehehe


41 comments:

  1. Nur pun rasa nak terbalik ni ai...
    Kihkihkih...
    >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. haishh..signboard punya besar pun tak nampak..
      Ingat sape tuuu...
      kihkihkih...

      tp cntiklah tempat lembu2 tu,,
      mmg macam luar negara...
      ^_^

      Delete
    2. hahaha tahu x Sweety tnya ai apa?
      "ko dh blk semenanjunh eh?aku ingt ko pengsan lps masuk umah terbalik tu..hahaha kot2 la skali terbalik :) caitt ;p

      signboard pun tulis terbalik tu lah x perasan.kehkehkeh

      Delete
  2. Replies
    1. Nur demam panas ni kak, lanag2 dah on9..
      Gigihkan jugaklah..
      Hihihih

      Delete
    2. sian nur demam *lanag2* :p

      Delete
    3. *lanag2 ye Nur?siannya Nur kan Cikna..
      demam lanag2,byk2 rehat tau.hehehe

      Delete
    4. Ohh..inilah "lanag2" tu..
      Adatlah, org demam typo..
      Itu "alang2" tau..

      Hehehe...

      Delete
  3. Interesting la umah terbalik tu Ai.. Mau terbalik pala hotak lepas kuar dari umah tu kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha
      jgn kita pun kuar jln terbalik dah la :)

      Delete
  4. eh semua terbalik. tak risau ke jalan bawah tu kot2 jatuh keta ke peti ais ke tv ke? hihi..

    mmg betul2 feeling new zealand la. cam gambar mama arina je. tempat sama eh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. risau la jugak tp tgk mcm depa paku je..ok kot ;p

      mmg tmp mama arina p tu lah Cikna..mama pesan jgn lupa p Australia.kehkehkeh

      Delete
  5. memang sabah best, lain kan feeling dia dari west malaysia. udara dia lain, cara orang dia pun lain, makanan mmg sedap. orang sabah ramai cantik dan hensem, apa salahnya Cik Ai ;);)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe betul lah..jatuh cinta bah :)

      Delete
  6. H nak pegi sini la hujung bulan depan..insyaAllah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergi kundasang tau H..cantik !

      Delete
    2. i will..insyaAllah..tiket dah booking dah..:D

      Delete
    3. dah booking lama sebenarnya..since sebulan yg lepas..:D

      Delete
  7. Desa Cattle tu mmg chantek....suka rietta kat sna....tpi rumah terbalik tu rietta xpergi....

    ReplyDelete
  8. wahh memang menarik lah..apsal terlepas tmpt2 yg cmni eh..hhaha..tergin nk p..tk smpai kt sni lg..huhu

    ReplyDelete
  9. terbalik tuuuuu....lain dr yg lain..tingin nak samp sana

    ReplyDelete
  10. apa ai? orang sabah cantik? kalau camtu mama ni.....aduiiiiiiii hahahahahahah.

    betul kan cantik,sampai gak ko sabah kan ai? syukur alhamdulillah..ai nginap mana?rm 120? keta apa ai sewa? aisey banyak tanya pulak..hahahaha.

    kalau la mama di sabah time ai datang,dah sampai kudat mama ajak ai berpoya-poya.hahahah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh silap cakap la plak..

      ai nginap kat Le Meridean kota kinabalu.sbrg jln pasar pilipin tu mama..keta myvi..mahal kan tp lg mahal kalo nek teksi kot.ngeeee

      kalo nk poya2 smp kudat tu kna p 2 mggu mama.hahahahaha

      Delete
  11. alah ai ni..tak tanya nur..nur kan tau no MV...huhu...kecik hati tak dapat jumpa ai...terlepas peluang..xdanya lah nak ganggu pun..huhu..nak merajuklah mcm ni..tapi x jadik sebab ai cakap org sabah cantik..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh x tahu plak Nur ada no MV sbb dah cakap kat Nur nk g sana..xde plak Nur tanya nk jumpa MV ke tak..adehh ni mesti Nur jeles x nk kasi kita jumpa kan MV.hahaha

      in shaa Allah..pnjg.umo murah rezeki ai ke sna lg ye MV :)
      dah2..jgn majuk.org sabah kan cantik.ngeeeee

      Delete
  12. wah...cantik nye sabah...macam best polak tgok umah terbalik terbalik tu..menarik ....

    ReplyDelete
  13. Nape ek x ble amwk gambar kt dlm...rugila kannn..

    Eh terpikat ngan.lembu tu...comelnyaaaaaa tompok2

    ReplyDelete
  14. aku sebenonya x tau nk komen apa...heheheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. jeles sbb xdapat ikutkan...
      sampai hati ai tggalkan jagaus kan,...
      tak patut..tak patut...

      Delete
    2. aku yang terpinggir...owh...! tacing la plak....kohkohkoh

      Delete
    3. terpinggir di pinggir kali..
      kohkohkoh

      Delete
  15. akak, solehah baca entri ni pn rasanya nk terbalikkan lappy je dh ni.hahaha konon nk tgk pic yg real. bestnya akak dapat gi sne :)

    ReplyDelete
  16. alahai mcm mana boleh missed pasal Ai g Sabah ni dear?! kalau x dah jumpa Aini dan Aima hu hu hu

    ReplyDelete
  17. mak atil da pergi sini.. dgn eksited jugak dia cita..

    yg lembu2 tuh, siyez macam new zealand kan

    ReplyDelete
  18. wahhhhh. menarikkkkk. ntah bile nak gi ni. hehe.

    ReplyDelete
  19. Pening lak.. Kalau ke sabah nk g jgk la kt rumah terbalik nih

    ReplyDelete
  20. masa CiM gi sabah 2 thn lps tk tergoogle plak rumh terbalik ni. ker.......lom siap lagi.
    jembatanntampruli tu ada gi lh, tp kata makcik2 kat pasar hujung jambatan tu, j.tamparuli yg asli di sebelah sana skit, kalau ai perasan ada satu jumbatan yg diliputi daun2 & semak2, tu lahhh j.tamparuli yg asli.

    ReplyDelete
  21. tulisan pon trbalik.pening dah .
    bila nak sampai ni..hihi

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)