sayang demo !

March 11, 2013

workshop training ~ change mindset



Assalamualaikum
Peace (^_^)

Sbrnya nk cite pasal training / workshop yg ai attend baru2 ni.2 hari ngadap training,kena plak trainer yg boring,adoiiyaiii sgt lah ngantuk hokayy.kalo nk kira mnguap tu x terkira dh kot.abis kelopak mata ni dh jd pink.mkn xyah cakap lah segala jenis asam,coklat mcm2 lah bw masuk dlm sana tp mata ni tetap gak mcm disorong bantal.asyik nk pejam je ! haish jgn bikin malu ai,bertahan2..hahaha.nasib ler boleh jugak watsap dgn geng2 jahat tu,xde lah ai trs tetido..eh geng jahat?haha jgn marah ye gsfianzz suma.kehkehkeh


Hari ke 2 training tu plak kitaorg ada workshop class.kira class utk membaik pulih segala otak2 yg rosak lah lebih kurang.maklum lah training class tu pun tajuknya “refresh mindset” kan.so harus lah boss2 sekalian pilih org2 yg sesuai dgn class tu kan.tp heran jugak,rsnya ai pnya mindset bagus,xde terpusing2 bagai pun,suci bersih murni lg ada lah tp ntah kenapa nama ai lak tersenarai.ahakss


Ms dlm workshop class ni setiap srg diberi satu paper & just letak nama kita sj and then paper tu akn di pasing kpd org lain.dorang2 yg jahat ni akn tulis apa sj secara jujur yg mereka tahu ttg kita.apa sj yg mereka pendam or x puas hati ttg kita.kira mcm hari jujur sedunia lah,hahaha.korang boleh agak x apa yg mereka tulis ttg ai?kebaikan,keburukan & frustration mereka terhadap ai.aiyooo

So,lps dh pasing2 paper tu,dh tulis2 bagai,paper tu dikembalikan pada trainer dan trainer akan memanggil trainee berdasarkan nama yg tertulis di paper tu.ms tu ai mmg berdoa jgn lah nama ai dipanggil dulu,kang boleh fengsann kot nk baca blk segala apa yg dorang tulis.ms nama ai dipanggil tu kan,perghhhh rasa mcm nk luruh hati n jantung,rs nk lari kuar pun ada,siap seram sejuk mcm dok kat hospital lg.skali bila dh paper tu ada kat tgn ai,baca plak segala apa yg dorang tulis,adoyaiii teruk3..

Ms baca My High tu laju je,maklum lah yg positive kata kan,tetiba ada tulis cute girl ? erkkk x kan nk baca kot,ms tu lah juga trainer tu cakap “dun skip,dun skip..just read wat they write down der! Haish mcm tau2 je dia ni ai nk skip.skali bila ai baca ,“big eyes“! Suma org gelak ! ciss mmg rs nk masuk je kepala dlm baju,nk tumbuk2 je org yg tulis tu.hohoho


Nasib baek yg My High tu lg byk dr My Low,kalo x...boleh resign nih ;p


Amacam,dah tgk? Dah baca ? Siap ada tulis “walk slow,always on leave,no smiling”,yg tu pun masuk dlm dorang pnya frustration ke?Eh ai pnya cuti byk hokayy,last year pnya pun x abis lagi. Walk slow pun jd satu hal gak?Always go for vacation ? hahaha apa tu? Kalo ai tahu lah sapa pnya kj tu siap lah! Ai sekeh2 kepala dorang suma tu tau.

**By the way my twin aka Renjong..kamu pnya idea sebelah telinga letak earphone sebelah lg dgr training tu x boleh di guna pakai ye..kang x pasai trainer tu tnya lain ai jwb lain nti.hahaha naya weii ;)
 
Psst !..ai garang ke? muahaha

52 comments:

  1. Replies
    1. Hahahaha....
      Akhirnyaaa...!

      Mohon Mama JJ dan Deqla jelas..!

      Delete
    2. EMO - weh..hagak2 laa..masalah jgn bw tempat kerja..!

      GARANG - mana tak nya, asyik muncung jeee..! Hahaha.

      Friendly, cute, cantik - SETUJU....!!!!

      Delete
    3. hamboiiii
      tahta bjaya dirampas kembali kot.hahaha

      EMO - tu bukan ai na..tp Cikna
      GARANG - eh muncung tu trade mark hokayy.hahaha
      yg 3 kat bawah tu kena pikir lg skali..nak setuju ke tak?nk setuju ke tak? hahaha

      Delete
    4. Muncung tu betul...ade bukti lagi..sbb Nur ade pic Ai muncul okay..!

      Hahaha.... >_<

      Delete
    5. talak helan maaa... cik ai dah ckp talak dpt hadiah.. kahkahkah...

      Delete
    6. Eh..adalah..!
      Deqla tak tahu eh...
      alaa..ruginya deqla.. :p

      Delete
    7. hadiahnya penginapan 3 hari 2 malam di rumah sendiri kan?? kahkahkah

      Delete
    8. oshi. jelsa sangat. :p (typoi intended)

      Delete
  2. pernah gak attended training yg kena buat benda alah ni...

    walk slow pun ada...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah kan..
      eh walk slow tu hapa eh?hahaha

      Delete
    2. Walk - berjalan
      slow - perlahan

      *sumber : google translate.Hahaha

      Delete
  3. hahahaha....ada yg jeles tu...

    ske ati kita laaa nk pi vacation every mth ke, evryday ke....walk slowwww laaaa, training for next vacation, holiday mana leh jln laju2...ahaks..

    I WANT IT ASAP!!! berASAP jerrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kan CiM..
      suka hati lah kan,kalo jln laju kan masa holiday x nmpk plak tmp menarik.muahahaha

      ASAP kuar telinga kot :)

      Delete
  4. sape la yg tulis kiut tu. mesti dia lupa pakai spek. hahaha.. kan dah cakap ai suka emo. diorang mesti jeles sbb ai selalu p vacation. yg lain2 tu semua cikna setuju. erkkkk.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. holaaaa my twin..
      dia pakai kanta tebal kot tu nmpk kiut..eh betul lah kan statement dia tu.wakakakaka

      erkk..asal ada erkkk Renjong?
      hahahaha

      Delete
    2. Next vacation FM flisss...!
      Hahaha

      Delete
    3. kalau football FB la Ai...
      Ni FM...hahaha..

      Delete
    4. nope..
      Football Malaysia..FM hokayy :(

      Delete
  5. salam cik aini.
    Hehe cute tulisan tu.ahakz

    ReplyDelete
  6. Hoi..hoi ya hoi..!
    Hoi..hoi ya hoi..!

    Hahahaha....saja suka2 conteng.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka eh..ai pun suka gak..
      kang anto p dok cirabon br tau..
      hahhahahahhahahahahahaha

      Delete
    2. cirabon tu jebon ke ai..!
      hahahahah

      Delete
    3. hahhahaha dia kot.
      mohon nintak penjelasan dr pak jowo..dia lebih arif.kehkehkeh

      Delete
  7. "Kalo ai tahu lah sapa pnya kj tu siap lah! Ai sekeh2 kepala dorang suma tu tau."
    Tak garang lagi ker ayat tu? hahahaha sakit mata tenung paper tu lama2 wei, too much compliments la. hahahaha well done u ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haish..
      ayat je garang x hengat..org dia lembut gemalai..muahahha
      alah hampa ni..jgn d tenung paper tu..just read as normal dah la.kehkehkeh

      Delete
    2. nak menyelami perasaan mereka yang bekerja dengan Cik Ai, kena la tenung.

      Delete
  8. jap nk amek feel kumen entri ni.. sbb lom baca lagi.. pening nk baca... hahahhaa... nnti deqla dtg blk eh... (bole dok gitu?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni mesti byk mkn kek ni....
      sampai pening....
      sian deqla...

      Delete
    2. hahahaha... byk la sgt... kat umah tu haa... x abis2 pun.. nur nak ke???? ;p

      Delete
  9. Kalau akak sure tersengguk-sengguk dok traning camtu... Ai tak garang la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah..ai lembut kan akak.hahhahaha

      Delete
  10. tabah yer cik ai p training tu kalau wani mau zzzzzz tgh dok training tu kah kah kah

    ReplyDelete
  11. mak ai...best juga ni kalau parktik kat ofis..kit atau apa kelemahan & kelebihan kita

    ReplyDelete
  12. ok tiba masanya deqla komen entri ai.. setelah ku baca dan ku amati.. baru la ku paham.. rupa2nya cik ai masa tu tgh mentraningkan diri.. (ayat apakah? lantak la).. traning tu buat cik ai tersgt la mengantok.. menguap pun x terbilang dah byknya..betul tak cik ai?? sekian trima ksh.. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko sj kan Deqla nk wat semak kat sini..hahhaha
      sekian.

      Delete
  13. ehh nk jawab pertanyaan ai tu.. ai garang ke x eh? hurmmm....x la.. mana de garang... bekeng sikit je.. sbb teringat muka ai yg mama buat dialog tu.. kuar api kat idong.. hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia garang kot deqla..
      jgn main2 oo...
      =_="

      Delete
    2. yela..garang tu bekeng la nur.. haha....jgn mara cik ai.. nnti kuar api kat muntot pulak...kihkihkih

      Delete
  14. wahh byk yg postif ti..dapat rsakan ai bos yg baik ni..hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh ai bukan bos Ayu..
      tp ai ada boss.kahkahkah

      Delete
  15. time training ni yg ngantuk kannn..boring..mata asyik nk kuyu je

    ReplyDelete
  16. garang ooo..garang ooo..mata besar dan garang..hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi secara jujur, drpd muka tu memang nampak yg Ai ni garang..:)

      Delete
    2. **mata ikan uji rashid tu..jgn wat main.hahaha

      erk...
      secara jujur ni bukan entry hari jujur saya.muahahaha

      Delete
  17. Nur!!! FM vacation...? apeke? ke nak fridge megenet...haahahaha.... nak? tunggu ehhhh....

    jom GSFian, set next holiday

    ReplyDelete
  18. hahaha.. kelaka je semua tu bila tgk...

    ReplyDelete
  19. mcm2 org komen ye..jln slow pun nak komen?biar lah ai kan ayu xkan nak jalan laju2..

    ReplyDelete
  20. senyum tak perlu kata apa2 boleh..lucu je baca komen nur, nastyna

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)