sayang demo !

November 8, 2012

minyak yu yee haram?

Assalamualaikum
Kihkihkih..selamat bekerja ye ;p

Td ms tgh dok clean2 kan ai pnya email kan
Maklumlah tuan dia wat2 bz smp xdan nk delete yg mn x bguna kan
Pastu inbox pun cecah ribu2 la kan smp nk send pun dh sangkut kat outbox
trs ternampk satu email ni
x tahu betul ke tidak.wallahuallam
tp sharing is caring rite
=)



Psst! ada sesapa yg lebih arif pasal hal ni x?

21 comments:

  1. alamak..yeke..nanti saya tanye uncle kat kedai sebelah tu eh...


    saya pon guna untuk anak saya ...huwaaaa...

    ReplyDelete
  2. uikss..baca ni baru tahu..tapi nanti sape2 yg ade kwn cina tu, tolong2lah cek..

    nur pgguna tegar myk cap kapak...

    ReplyDelete
  3. betul ke?dlu tak salah kcik2 pn mama gna ni klu bby skit prut atau kembung..huhu

    ReplyDelete
  4. minyak yuye yang mcm mana eh?he

    ReplyDelete
  5. ishhh....iye ke?? nyue suka minyak yu yee...kalu sapu kat baby ag best..eheehe

    ReplyDelete
  6. x tau pulak pasal ni lagipun x penah guna pun...eh betol ke ni?? deqla minyak cap kapak je pun dok ada slalu lam beg ni...huhu

    ReplyDelete
  7. betul ker ni..baru tau ni...dulu mmg wani guna kt qalief tp skang ni x dh.....

    ReplyDelete
  8. eh ye ke...bawu ingt nak jadi salah satu minyak pilihan tuk ank t...da tau ni cm was2 nk guna da...

    ReplyDelete
  9. minyak ni mmg turun temurun lagi org guna kan. ishhh.. baru tau. hope sesiapa dpt tolong setelkan kemusykilan ni. tp dah rasa waswas. so nanti kena cari minyak lain la nampaknya. :)

    ReplyDelete
  10. kena check betul2 kan sebelum betul2 tersebar.. =)

    selamat jarang pakai minyak angin ni

    ReplyDelete
  11. tp bau dia sedapkan..aduhh.

    * follow u yah =)

    ReplyDelete
  12. masih x sure kan...
    semoga tak betul la kan..
    sebab ramai yg guna utk baby..

    semoga ada pihak yg mengesahkannya...kan

    ReplyDelete
  13. erk? la ye ke? mama guna minyak tu tau..huhuhu.

    nanti kalu dah confirm buat entri tau dear..huhuhu.

    ReplyDelete
  14. yeker aii??rasanya rata2 ibu mmg guna minyak yuyi nie taw..termasuklah nurul nie haaa..besh guna sbb kesan terhadap kembung mmglah bagusss..sampai skangpun tetap guna..kena tanya betul2 nie

    ReplyDelete
  15. MV guna juga...ai kena update nnt tau

    ReplyDelete
  16. Tk sure lah. Kdg ni ssuatu benda/makanan jd haram d sbbkn keadaan mfgring/ srounding/ prkakasn. Klau lihat pd content sj kita tk dpt mntafsirkn kehalalan & keharaman ssuatu product.
    Tp, lihat pd email tkd attchkn any prove.

    Maklumat lanjut sila check laman JAKIM

    ReplyDelete
  17. eh ye ker.. urm tapi yu yee tu bagus

    ReplyDelete
  18. mungkin orang xnak bagi orang islam gune ubat 2..sebab ianya mujarab kak:)

    xp 2 pendapat kina jelah.:)

    dunia sekrang..sebab 2 ALLAH sendiri berfirman buatlah kajian tas suatu perkhabaran dan jangan pecaya sebelum engkau melakukan kajian..:)


    jadi jom memasing kaji hal nyh..:)

    ReplyDelete
  19. eh, first time dengar nih.... jaa sokmo jer guna minyak ni, masa fikri umur 1 hari lagi... huhu... hope citer ni x betul lah kan. kita tunggu pengesahan jakim dulu, kalu betul x halal, kita pakat jgn guna lagi la kan.

    ReplyDelete
  20. betul ke psal berita minyak yu yee nie? i nk try search pasal kesahihan berita nie and terjumpa blog u.btw i ad jmpe entry kat cari.my nie. http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=717592 http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=695487&page=2&extra=#pid52401581
    diorng ckap xde lemak khinzir pun.hurrmm,..

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)