sayang demo !

November 23, 2012

kenangan ala2 bangang zmn persekolahan ;p

Assalamualaikum ;p

Tgk tajuk kat atas tu? Hehehe
Lucu kann bila di ingat2 balik.macam2 ada ;p
Owh tu suma memori yg sgt indah tuk di kenang kan.
kann?


Korang suka x kartun nih ;p



1 - Siapa yg pakai tudung kat sekolah mesti boleh relate betapa kalutnya kalo angin tiup.Mesti kelam kabut betulkan tdg dulu.wat ever hapen tudung mesti di jaga.Xmo kelepet2 bagai.haruss lah muncung hokayy.Tambah2 kalo nmpk BF cinta monyet ms tu kan..sempat tnya kwn “tdg aku ok x? Ok x? Kiranya ms tu kalo tdg or baju x berseterika alamatnya x ke sekolah lah jwbnya.see betapa pentingnya kekemasan diri ms tu.hahaha


2- Oh rindunya nk jln ramai2 lps sek smbil gosip2 g mkn laksa kat gerai makcik kat taman tu.rindunya nk letak lada dan sos byk2 atas telur mcm dulu.rindunya nk mintak diskaun + kdg2 soh masuk buku dulu sbb x cukup duit.hohoho Rindunya suasana itew,dan ai rs gerai makcik yg byk berjasa tu pun dah xde lg skrg  =(
Ada sekali tu tgh sedap2 mkn laksa kat warung mcik tu,tetiba angin kuat tolak tdg ai yg kat blkg
dah smp ke mata trs msuk dlm laksa.oh no! tgk suma kwn2 ai dh tahan gelak x hengat ! skali ai jeling suma x jd gelak.muahaha

3 - masa kat sek kalo dlm class ai ni antara pelajar yg malas wat kj sek.tp disebabkan muka yg nmpk cam baik ni,xdelah cikgu ingt ai x wat kj sek kann.tp tu lah langit x selalunya cerah.Kdg2 mendung dtg tanpa di duga kot.ada skali kj umah matematik ai x siap,kebetulan cikgu yg ajar matematik tu pakcik ai jd x bapa nk kisah sgt lah kann.selalu x pnh pun dia tnya bab kj umah.tp aritu dia mintak plak.tekejut la kann ank buah sdiri pun x siap.Nah,apalagi pusing padang lah ai bersama kwn2 jahat yg lain.nsb baik ramai.kahkahkah
Then bl balik rumah sblm dia cita kat mak ai,ai cepat2 cita dulu.amik lgkah berjaga2 ;p

3 - korang pun ada amali kann?ada hari mmg kena balik lmbt sbb kena solat dulu kann.
Haha yg ni bukan ai tp kwn merangkap geng jahat lah.asal kena solat ja dia cuti.
Asal dia cuti ja kena solat.hehe smp ustazah ai yg kecik molek tu sound
“dah2 la tu,x kann sebulan kamu cuti 4 mggu kot.setiap khamis plak tu“
Dah2,g ambik air smbyg pastu solat,dah abis nti smbg solat taubat plak.kahkahkah

4 - paling best ms nk blk sek,time ni suma lari2 sbb nk berebut kerusi kat atas bas .
Haha mcmlah kerusi atas bas tu Cuma ada 5 je kann..pernah ai dgn geng (6 org tmasuk ai).Bila loceng bunyi je,baru kata “tima kasih cikgu“ trs kitaorg lari kuar ikut pintu blkg,Maklum lah meja2 budak jahat mmg dkt blkg kan ;p.cikgu plak baru nk kuar pintu dpn,skali cikgu pnggil suma pastu kena denda tggu 15 min.
last2 kena tggal bas.nk tepon ayah soh amik takut..tpaksa la tggu next bas plak dtg lbh kurg 2 jam lps tu..Ha..apalagi,harus lah gerai laksa makcik tu yg jd sasaran ;p

5 - paling x bleh lupa,kenangan ms main mercun dlm sek.hahaha
Yg ni mmg paling jahat lah rasanya time tu.kisah ni ada ai cite dlm entry kenangan april fool.Suma kena ngadap pengetua.hahaha hambekk ko!

itu lah serba sikit kenangan yg x pernah lupa dr ingatan.
org cakap kenangan paling indah adalah kenangan di bangku sekolah kann ;p
Smp skrg kalo ada reunion mesti cite2 ni akan timbul semula.
Pastu sama2 gelak sama2 saling tuduh “hg lah ketua jahat”!
Hang lah ! hang lah!.sbnrnya sama2 jahat sbb tu lah bleh jadi ! hahaha =)

Psst ! ni kes sembang2 ngan geng jahat semlm lah ni yg boleh tekeluar entry nih ;p
Smp 3 pg dok imbau kenangan silam.ark ark ark

40 comments:

  1. first...! <---jangkit dengan H..dia ketua..!hahahaha

    ReplyDelete
  2. mula2 tgk tajuk..fuiyoo..ganazzzz gilezzzz..!

    tapi betullah ai, snyum je nur baca kisah ai ni..serta merta terbit kisah nur dulu..

    tapi nur skolah dulu baik..hahaha..
    pernah jadi mangsa buli jugak..nasib baik ade kawan tolong..hhahahaha

    ReplyDelete
  3. @Encik H heeee..jangkit sudaaahhh..!
    H kan ketua.. :p

    #larikkkk....hahahaha..!

    ReplyDelete
  4. ** H drpd dulu sampai skg x pakai tudung..free hair jer..tapi form 1-3 H pakai songkok la..sebab kelas RKA..hehehe

    ** H pun drpd sekolah rendah memang malas buat keje skolah..kawan2 H tak risau kalau diorang tak siap keje sekolah sebab diorang yakin takkan kena denda sorang2..grrr

    ** amali? ada..and H takde alasan nak cuti macam kawan Ai tu..:P

    ** time balik sekolah konfem kena berebut naik bas..sebab nak sampai hostel cepat2..kalau lambat2 nanti makanan habis..:D

    ** H tak main mercun kat sekolah..sebab H budak baik..hehe..kalau kena jumpa pengetua tu, xde kes lain, mesti sebab tak siap keje sekolah..

    Cik Nur: H bukan ketua la..H kemuda..sebab H kan muda..hahaha

    ReplyDelete
  5. @Encik H dulu iyelah KEMUDA..sekarang ni dah KETUA..hihihi..

    #bygkan kalau H pakai tudung..! hahaha

    ReplyDelete
  6. Bab tudung tu mmg setuju arrrrr..mana mau klepet2 takut hilang cun woooo.
    Owh ingat pak sedara kira bleh escape x buat keja sekolah yek.ha! Amik kau...
    Takkan period smp sebln ha ha...
    Berebut seat dlm bas tu mmg sama la Ai.. Tp kak M kat sini berebut ngan budak2 India..pergh! Mmg x menahan bau ketiak depa masa dok berebut naik bas tu tau!
    Last sekali tu akak x buat la. Ha ha..sb akak geng bebudak baik..lalalalala

    ReplyDelete
  7. Best pula baca kenangan AI nie.. hehe

    ReplyDelete
  8. @Cik Nur
    H tu ketua kemuda..hahaha
    kita ng dua2 lah kat dia :)
    mesti comei kalo H pakai tdg kan ;p

    erkkk..larikk

    @Encik H
    ek eleh..budak baik eh?hehehe
    nmpk sgt baik sbb tu kwn2 H xtakut kalo kena denda sbb depa x kena srg2 kan.ark ark ark

    ReplyDelete
  9. @Si Matatajam
    eeeeee...
    mau pening satu hari tu kalo bau ketiak depa..
    hehehe..ai pun budak baik gak kak M cuma tersangkut dlm geng budak jahat.hahahaha

    ReplyDelete
  10. time sekolah memang penuh dgn kenangan, etuza tak lupa masa tingkatan 5, ada pelajar perempuan ..hehehe admire la tu, letak surat nak berkenalan dengan etuza. Tiap2 pertukaran kelas siap pelajar tingkatan 2 berbaris ganti kami..rupanya ada sidia intai etuza. malangnya cintanya tak berbalas, muda lagi pelajaran hang ke mana cinta ke laut ...bahaya. ...)

    ReplyDelete
  11. ai..buas gak masa skolah yer..akak..menten jer sopan nan ayu gitu sampai ada nak bt menantu walau sekolah belon habis...wakakakaaak

    ReplyDelete
  12. kikiki...akak pun maintain...time sekolah..

    ReplyDelete
  13. best kan zaman sekolah..heehhe..lucu lak bace ni..jom kite pinjam doraemon punye mesin mase..balik zaman sekolah..hehehhehehe

    ReplyDelete
  14. dalam byk2 ni, no.1 je yg terkena.haha suka tiup2 tudung ke atas supaya tudung elok semula.

    bdk laki duk gelak je,smbil tanya "wei,ko tiup apa tu?"

    dgn selamba jawab "ni ha,ada angin tiup".

    padahal masa tu mana da angin.saje2 tiup tudung.haha

    ReplyDelete
  15. la~ mama ingatkan mama yang nakal rupanya ada lagi nakal dari mama..hahahahaha.

    apapun" dulu bila cikgu kata zaman persekolahan tu sangat indah untuk dikenang,mama sangka cikgu tipu,tetapi rupanya kenyataan' mama rindu zaman sekolah..uwaaaaaa..

    ai asal ko wat entri zaman2 skul ni ai...hehehe.

    ReplyDelete
  16. Salam ziarah ye. Jom singgah blog saya lepas ni..

    ReplyDelete
  17. sungguh ku tak sangka ai dulu notty gak eh. hihi.. normal la tu kata gila2 remaja kan. tp kenangan tu la paling best bila kita dah abis sekolah.

    cikna dulu pelajar baik ok. bdk laki nk kacau pun takut. nk wat cane sbb abah cikna kaunselor kat sekolah tu. huhu.. dlm nk jaga nama baik abah tu pernah la jgk kena denda. kikiki.. nakal sikit2 je. ;)

    ReplyDelete
  18. hehe..sy dulu skolah pmpn je semua, xyah nak control ayu sangat~ :p

    skolah pun dengan mak..mak cikgu..jd xpernah nek bas..huhu~

    ReplyDelete
  19. mmg best bile ingt zaman skolah..zaman kcik2... (skng pun kcik..haha)... tp deqla byk kngn ngan ida jek...shbt smpai kini..huhu...kalo boleh teringin nk kembali zaman itu..snyum sorg2 bile ingt kenakalan kite zaman tu.. :)

    ReplyDelete
  20. Singgah jenguk katun Lat kat sini lagi.. Miss u Ai..

    ReplyDelete
  21. erk..smp skrg pun saya msh tanya "tudung saya ok? cantik?" dengan suami hahaha

    ReplyDelete
  22. pape pun. zaman sekolah mmg the best . dan yg lebih menarik kalau bnyk kenangan macam cik aini nie :P

    ReplyDelete
  23. nakal yea..MV rasa yg no.1 jer kot..yg lain x...sebab ketua pegawas x le jahat2...hahaha

    ReplyDelete
  24. amboi byknya kenangan ai..nakal eh dlu..hihihi

    ReplyDelete
  25. amboii sakan yea notty ai dlu..hehehe....best kan kenangan zaman2 tu..ehehhee

    ReplyDelete
  26. CiM pkai tudung start form 2. Naik bas tkde tingkap, so natural ekon. Beterbangan laa. Masa balik jrg berebut coz sek CiM trip pertama sn tkyh berebut. Sek CiM cuma ada 5-6 org je then baru gi sek2 lain

    ReplyDelete
  27. weeeeee ada budak nakal la kat sini dulu-dulu kihkihkihkih........

    ReplyDelete
  28. lya pon..sgt2 merindui zaman sekolah dulu..zaman fofular dulu2.. y tahu msa tu..enjoy hari2 kat sekolah...

    ReplyDelete
  29. salam cik aini.
    Tragis gak.hehehe.

    Pekabar cik ainiku?
    Tirana aduka disini ok2 je..

    ReplyDelete
  30. citer zaman sekolah mmg macam2 kan? hahahha... zaman sekolah dulu, tandas pon boleh jadi tempat lepak...kan? hihi..

    ReplyDelete
  31. zaman sekolah adalah kenangan paling best kan??iskk trigat plak nk balik ke zmn sekolahh wahh bestt masa tuhh..

    ReplyDelete
  32. nakal jugak kak ai nyh..huhu..:)

    rindu sekolah rase nak sekolah lagi..huhu

    ReplyDelete
  33. singgah sini nak jemput join segmen : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html

    ReplyDelete
  34. atil pulak.. lantaklah baju kedut ke, tudung ke.. biar je.. haha.. smpai skrg kot.. =P

    sonok kan masa sekola dulu2..

    ReplyDelete
  35. yg penting tudung tu..kena sentiasa ok..haha

    ReplyDelete
  36. suke katun ni. sempoi. hee. mase skolah dulu geng basikal gi skolah ptg². ;)

    ReplyDelete
  37. mmg teringat zaman dahulu kala.mmg taklah nakal sangat.banyak xtbt yang buat..suka bersukan waktu tuh..banyak sangat kenangan tak tertulis

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)