sayang demo !

November 14, 2012

sweet memories tuk di kenang ;p

Assalamualaikum
=)

Td ms BW kat blog Capital H,dia pnya entry tu mbuatkan ai tekenang2 je zmn dulu2
Zmn ms kanak riang dulu tu,kanak2 rebina lah katakan
Hari2 hepi,xdenya hari yg ssh hati
Mn nk ssh hatinya..hutang pun xdak time tu
Nk duit mintak je,supa mak pak cop duit.huhu
Masalah lg lah..x pnh kenal pun masalah2 time tu
Yg tahu time tu cuma pg2 g sekolah
Blk sek,g ngaji quran pastu ptg g main ;p
lg x gelap x balik,silap2 smp mak mai ikut.haha
teruk..teruk..teruk
Esok pun ulang benda yg sama gak tp x boring plak kan
Tahu jelah umah FELDA ni kan dkt2
X abis ngan siang..mlm plak mnyambung
Selalunya kat umah ai lah tmp lepaknya
Ai kann ketua dorang.ark ark ark
Sbb ai kann pompuan..pompuan x leh jln mlm2
Dorang kann jantan lelaki bleh la jln mlm2 kann
Haha valid x reason ai?

Haish,
Tingat memori manis ms dulu2
Sgt indah tuk d kenang
Ai plak majority kwn dgn budak2 laki ms tu
Kiri kanan umah yg sama baya suma lelaki
Abis camno
Xkan depa pnjat pkk,ai nk tggu kan?
Panjat sama lah!
Main tuju kasut,main roundes,main gasing,pistol2 x pyh cita la kan
pistol buatan sdiri hokayy..pelurunya buah terung belanda..
Sakit woo kalo kena!
Kenal ke buah terung belanda?
Tp ms ni xdelah smp terjun2 sungai ato terjun tiruk tu kan
Kalo nk tau tiruk tu apa,sila jgn malu tnya Capital H ye!
Muahaha
 
ha..pistol mcm ni lah dulu2 ai main ;p


Mmg ms tu ai ni spesis ganas skit lah
Kira stakat pkk setul tu mmg ai lah tkg pnjatnya
Tp time nk turun jerit mintak tangga la kann
Kahkahkah sengal btul lah time tu ;p
Ms nk amik exam lak
Msg2 penuh kat rumah konon studi group lah kan
Padahal nyembang x ingt,rncg nk ikut depa g pnjt bukit
yg Mak ai pun siap sdiakan cucoq2 & air panas bg kat kitaorg
yelah..ank tgh ulangkaji plajaran kot
wahhh sgt indah bila di kenang hokayy ;p

skrg dorang suma dh bjaya,suma dh kj hebat!
yg selang satu umah ai dh jd lecturer,
eh cemana eh ko bleh jd lecturer?bkn aku lg pndai dr ko ke?hak hak hak
yg blkg umah plak dh jd pilot,
wah yg ni xleh nk kata apa lah sbb dia mmg terhebat dr dulu.huhu
yg plg jahat ms dulu pun dah jd cikgu.
Dia ni kira kepala segala rncg jahat lah ms tu
Hope ko jd cikgu yg cemerlang lah Poly ye ;p
Yg plg rapat ngan ai skrg dok berjinak2 ngan politik
Perghh..dasyat woo ai tgk pic dia mkn ngan org2 besar
Skrg pun tgk dia dh pegang mcm jwatan,ketua tu lah..pengerusi ni lah..
Wahh dasyat ko eh kamarul Azman!
Bila nk bw aku nek Merc ko tu? Teringin cek tau..huhu
Ai? Ai mcm ni lah..x lah hebat mcm dorang2 tu ;p
Xpelah..syukur alhamdulillah kann =)

Korang mcm mn zmn dulu2?
Mesti nakal x hengat kot
Hahaha

Psst ! kalo lah dpt ku undurkan ms…

23 comments:

  1. dyapun main pistol2 tu..peluru buah ceri..haha

    ReplyDelete
  2. wah napak pisto dari kayu, unik..teringat masa lampau kat kampung halaman...

    ReplyDelete
  3. memang terkenang sungguh zaman silam ni....


    ReplyDelete
  4. hah..kita serupa lah ai...rumah akak mmg jadi tempat berkumpul main segala macam mainan cam ai taip tuh...semua lelaki,..pakat main pistol kayu tuu...kalau senapang,..sarjan jer pakai...haahah..tapi akak,...abang tak bg main senapang tuu sebab sakit kalau kena,..mmg best kenang kisah lampau...mmg ligat..sbb tu,..mlm cepat jer lena....jom kita ikut doraemon masuk mesin masa kembali zaman bebudak ai...hihihihi

    ReplyDelete
  5. wahhh.. hebatnya kwn2 cik ai sekarang ei.. bab2 main2 tu samala.. terjun sungai pun yea

    ReplyDelete
  6. jaa pon penah main ngn pistol tu dulu, dapat pegang pistol tu, megah kejap rasanya...haha...dulu2 mak kita amana nak beli menan...kan? t[aksa la kreatif sikit...nasib baik abg jaa tlg buat kan...hihi..

    ReplyDelete
  7. wohooo..rindu la kat senapang tu..hehehe..dulu2 masing2 ada 1 senapang..sama macam gambar yg Ai letak tu la..tapi peluru kitorang bukan terung belanda..kitorang guna terung pipit..heaven sungguh time tu..hakhakhak

    ReplyDelete
  8. btul2...heaven sggh.time kanak2 lah time plg seronok.plg hapening...bestnya kalo dpt pnjm mesin putar ms doraemon mcm k.izan kta tu..haha mcm2 ai nk wat..
    msg2 pasti ada knangan zmn bebudak kn..kenangan yg sgt indah!yg x mgkin luput dr ingatan :)

    ReplyDelete
  9. ganasssssss benor main pistol ni. hehe. stkt main masak masak tu ade la. :)

    ReplyDelete
  10. huyyooo.. hebat jgk ai zaman kecik2 dulu ye. siap main senapang bagai. huhu.. ala ai ape kurangnya keja best jgk. kira berjaya la semua geng2 ai dulu. walaupun time belajar main2. hikhik.. mmg kenangan terindah la zaman kanak2. hmmm..

    ReplyDelete
  11. mama masa kecik budak baik.baik jee....mana ada nakal cam ai,

    hahaha.

    tapi,mama pun pakar dalam tembak menembak guna senapang kayu ni ai,siap nyorok2 belakang semak lagi,pas tu salah langkah jatuh dalam telaga.hahaha.

    ReplyDelete
  12. Huh..! nyampah tgk pixtol tu..!

    Ai tahu kenapa, nur dulu asyik kena buli je..nur jadi mangsa diorg jadi polis.. sesedap rasa je nak tembak2 dgn terung belanda tu..

    sakit oo kena..! hihihi..

    apapun, kenangan dulu2 mmg besttzzzz..!

    ReplyDelete
  13. errr..padan muka cik nur..lalalalala~

    ReplyDelete
  14. tembak kena badan sakit oii..shu paling takut nk dekat kalau kwn2 main pistol ni time dulu. lestik getah pon da takot. muahaha

    ReplyDelete
  15. teringin nk kembali masa lalu hehe mesti best kan

    ReplyDelete
  16. hahaha..pastu letak buah cermai kat pistol 2..x yah main painball dah kan..huhu:)

    ReplyDelete
  17. Hok saing ngan jate mu yo.! (Kecek klate)

    CiM tkd main2 pistol bgai, tp klau kami kumpul main baling slipar, semunyik ibu, belon acah. Hahaha..klau la bleh patah balik, kann

    ReplyDelete
  18. Haha...ganaznye awek sorg nih..kwn ngan jntn rupanye..main pistol2...mesti x main msk2 kan? Tp kalo dah kwn ngan jntn ni kompem2 main kawen2...hahahaha...

    ReplyDelete
  19. hahahha
    xdanya waktu tu nk main masak2 deqla oii..suma main hak ganaz2 ja pun..depa suma tu mn mau main masak2 dh nm pun jantan kan :)

    ReplyDelete
  20. weeeeee~~~~kita pon main pistol tu dulu....bestnyerrr tingat dolu2 hikss

    ReplyDelete
  21. bila sis citer..rindu pulak nak main gelongsor kat bukit tinggi dengan daun nipah...muehehe

    ReplyDelete
  22. masa zaman dulu tak pernah main pistol lastik nie..selalu suka main baling selipar,main tenteng,galah panjang..hehe teringat zaman dulu lakz

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)