sayang demo !

November 4, 2012

♥ 4H3M di bumi Mahsuri ♥

Assalamualaikum
Selamat bekijo ye  =)

Weehoooo
Langkawi time!


Day 1
Hari pertama x byk aktiviti pun
Kitaorg just g 3 pulau tu je
Tasik dayang bunting,Pulau Beras basah & Pulau Singa Besar
Ptg tu plak,baru je kaki nk melangkah turun ke pantai kononnya nk tgk sunset la kan
Tetiba kwn ai yg kerja kat lgkwi tu call nk bw kitaorg g gunung raya!
Wah..tempat bercinta dulu tu.arkarkark
Haish,tmp jatuh lg kan dikenang ;p
Haruslah pergi kann =)

Sgt cantik kan,trs jatuh cinta ;p


View dr pantai,
ni lah banglo mewah tmp kitaorg bermalam ;p


Erkk,x tahu sapa pnya ntah yg kat ats katil tuh.hahaha


Day 2
Ha..ari kedua ni baru betul2 mandi pantai
Bkn senang woo nk jumpa pantai & laut dia yg cantik gilerr tu
Pasir halus mulus gitew tau
Start dr jam 5 ptg tu kitaorg dh turun ke laut dah
Xde nya rs panas2 bila dh ddk berendam dlm tu
Sempat jugak lah kitaorg try naik payung terjun aka nm sbnrnya Parasailing!
Perghhhh
Ms memula nak naik tu teketar2 sbb takut
Last2 “beach boy” tu cakap “kalo takut bleh naik berdua”
Apalagi trs angguk kepala nak naik dua org la kan
At least x la takut sgt ms kat ats tu nti
Bila dah naik tu kan....
Mak aiiiii supa dah luruh segala jantung2 ni ha
Doa x pyh cakap la kann,mcm2 doa la kuar,segala ayt kursi mcm2 lah
Nak tgk bawah nmpk laut luas tebentang
Nk tgk atas pun nmpk awan luas sgt,dgn angin nya lg
Nk pejam rs rugi plak
kira suma serba x kena lah kalo dah takut nih kan ;p
hahahaha
smp satu tahap tu dorang sj perlahan kann bot pastu biar !
of coz la kita makin ke bawah kann
Oh noooooo......
Sgt takut!
ms tu sempat lg ai cakap kat kwn ai
“eh xkan depa nk biaq kita jatuh dlm laut kot ?’’
Hish diam lah,aku pun takut nih!
Lorh..kot ye pun takut xkan lah smp xleh cakap,nmpk ja cam ganas dia ni tau!
Kahkahkah
Pastu bl kaki kitaorg dah nk mncecah air laut tu kann
Trs bot tu bergerak dgn laju dan kitaorg pun kembali terbang!
kembali terbang tu!hihihi
Fuhh..lega sgt rs waktu tu!
Dan ai pun kembali senyum.hahahaaha

Ni lah parasailing tu..Rm 50 skali naik!
Ni ai curik dr En Google je sbb kitaorg xde pic,dah dua2 penakut nk naik srg2 kenn ;p
Xdelah kenangan kat ats tu ha ;p


Sgt tggi hokayy!
Erkk..Deqla,ai rs u x bleh lah..u gayat kann.hahahaha


Lps naik tu kitaorg naik banana boat plak..
yg ni pun sama lah,2 x 5 je.siap bg terbalik kat tgh laut tu
jji memula sblm naik xnk bg jatuh pastu dah naik jji tggl jji je!
Kira tetelan air laut jugak lah ms tu ;p
Cait..berdosa tau tipu,Tuhan marah ;p

Ni pun belas ikhsan En google..
Xde maknanya nk lambai2 tgn cenggitu..ms ni dok pulun bc doa ja tau,
Ya Allah..selamatkan lah hambamu ini..
Dh tau takut pun nk nek jugak kann.haha

Lps turun tu kann trs kwn ai ni sound
“jji xmo bg jth tp jatuh jugak!”
Selamba badak je dia tu cakap ‚“alah kalo x jth mn best,xde skill lah”
Ciss,x skill tengkorak dia!.hahaha hangin je kwn ai sbb tetelan ai masin =)
Hak hak hak
Mlm tu kitaorg tetidur awal..teruk..teruk..teruk
Letih mandi laut ;p
 
Day 3
Hari ke tiga plak seharian kitaorg mghabiskan ms jln2 ke pntai pasir tengkorak & Datai
Ha....ms nilah ai g terjah umah ahkak kita tu ;p
Alang2 dah area sni kan,skali g cable Car trs lah g umah sis M


Tgk jelah pic ni lagi ye ;p
Erkk..jgn ada yg muntah plak.kahkahkah



Bukti harusss ada kan!
Berlatar blkg kan Oriental Village Cable Car ;p
 


Day 4
Owh..lastday kitaorg kat sini
Sebelah pg tu sempat lg g shoping coklatni ai xde beli souvenir lgsg..
Just bg coklat je kat kwn2 n Boss.opss xlupa hokayy kat Boss ai tu ;p
Then dlm pkul 3 br bertolak ke jeti sbb feri pkul 4..
Huhu tata Langkawi..babai bumi Mahsuri!
Ada rezeki pnjg umo ai dtg lagi ;p

Psst ! rs sgt tenang kann bila tgk laut,mlm pula tgk bulan & bintang smbil dngar deruan ombak!
Hati rs sgt tenang..tenang setenang tenangnya ;p
 
 

31 comments:

  1. bestnya g langkawi~~ hee ;D rindu nk ke sne ...

    ReplyDelete
  2. wah bestnya..tinggal jejak kat bumi langkawi..huhu..jejak kina xdek lagi kat situ..dan mungkin akan ade nanti..huhu:)

    ReplyDelete
  3. as salam

    seronoknya cuti2 macam ni :)

    ReplyDelete
  4. Bestnya try parasailing...kak M dh lama teringin nk naik Tp tak bleh lg sb Khalish ni nk tauk mana...ha ha... Bestnya cuti2 lgkw Ai yek...nnt mai lg tau..

    ReplyDelete
  5. beznya ai berjalan ja kerja eh..hihi..rsa mcm pnh nmpk mber ai yg free hair tu..uhuhu

    ReplyDelete
  6. Seronoknya...bila nak pi langkawi nie...jelesnya..

    ReplyDelete
  7. action ye, mentang2 cikna bekijo ye. takpe2. haha..

    aa tau2, tmpt dating ngn mamat foreigner tu kan. teringat ke? hekhek.. syok kot naik parasailing tu ai. wpun takut tp rasa nak cuba. baru je nak mintak daim sebungkuih, mesti dah takde kan. hukhuk..

    ReplyDelete
  8. haahaha sememangnya ditujukan tuk cikna lah tu.slmt berkijo ya :)
    kahkahkah cikna mmg memahami kot.apa lah khabar si jejaka foreigner tu kan.ensem lg x.muaahhaha

    eh daim ada lg tp dah bk dah.kalo nk sebiji2 bleh la.hahahaha

    ReplyDelete
  9. seronoknyer....
    salah satu tempat idaman lya.. nak sgt2 pegi...

    lya takut nak naik banana tu..

    ReplyDelete
  10. sy x sampai lg Langkawi Cik Aini=))

    Lama da sgt x naik banana tu,
    walopun takut tapi seronok kan...=)

    mana gambaq tmt shopping coklat, nk tgk...=)

    ReplyDelete
  11. boleh jumpa yuyu nie kat sana..hehe

    ReplyDelete
  12. padatnya aktiviti ai.. syokkan ke langkawi.. :)
    mmg tenang..

    ai, kat titi kawasan cable car tu la nur jumpa kak M..hihi

    ReplyDelete
  13. bestnya gi langkawi...teringin jgk nk bawa keluarga gi langkawi...tp x tahu bila....suasana kat sini seronok kan , tenang dan damai...pehh bestnyer dapat gi kan...

    Insaaallah kalu ader umur , nak g...hehe

    ReplyDelete
  14. bestnya gi langkawi...teringin jgk nk bawa keluarga gi langkawi...tp x tahu bila....suasana kat sini seronok kan , tenang dan damai...pehh bestnyer dapat gi kan...

    Insaaallah kalu ader umur , nak g...hehe

    ReplyDelete
  15. bestnya...skang ni hmpr hari2 nyue check tiket flight nk fly g langkawi..bestnya..ehehehe...sakan jalan2 yea.

    ReplyDelete
  16. Haishhh,
    rindu langkawi

    -Dak pink-

    ReplyDelete
  17. alahai...jelesnye...saya tak pernah g langkawi lagi...nape tak ajak saya ai...nak ikut nak ikut....g umah kak M lagi tu...jelesnye..

    ReplyDelete
  18. bila ler jaa nk ke langkawi pulak ni? huhu..teringin nya...

    ReplyDelete
  19. p/s : jaa terperasan link blog jaa ada di bloglist 'GSFian'... nak bgtau yg jaa bukan ahli GSF tau...huhu... btw, tengkiu letak blog jaa kat bloglist.

    ReplyDelete
  20. perghhh.. beraninya cik ai.. atil kalau bab2 air ni penakut dan surrender awal2.. tp, yang Parasailing tu mcm menarik je kan..

    ReplyDelete
  21. kalau dya mmg xnaik lh.haha.gayat juga mcm deqla.haha

    ReplyDelete
  22. parasalling tu berapa minit..nampak mencabr dan sronok je.

    ReplyDelete
  23. syoknye jenjalan...ai ni mesti duit byk ni asik jalan2 je...hihi...yg berselerak tu ai punye la tu..haihh..anak dara apa ni?? :p

    ReplyDelete
  24. Wow! Nice blog here! Jom view saya juga!=) http://www.aimisyahirah.com/2012/11/urban-street-winter-photoshooting.html

    ReplyDelete
  25. kaki jalan betul cik ai ni. jeles i. hehe. lame dah tak gi langkawi.

    ReplyDelete
  26. sakan tol depa no,..cantik view kat ctu...teringin nak g tapi fobia takut naik feri

    ReplyDelete
  27. nurulpun ingat nak ke langkawi ujung tahun nie.tapi masih dalam perancangan..kalau g mesti nak g lawat kak m n khalish=)

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)