sayang demo !

January 28, 2013

eraser pun eraser lah (^_^)

Assalamualaikum
selamat bekerja kpd yg kj (^_^)



smlm ms tgh rehat smbil layan astro Bella tu kann tetiba tdengar ada org picit hon kat depan umah.ingat jiran soblah picit hon nk soh buka pagar,so ai pun buat xtahu lah kann..skali tepon lak bunyi ,br je angkat x sempat nk cakap hello “weii bukan pintu aku kat depan umah hg nih“ hamboii xdan nk bg salam tau ;p..

makanya tekedek2 lah ai kuar dgn bj tidur tu kann g buka gate.dlm hati  kacolah minah ni,xleh tgk org sng lgsg.“hah ni asal nih mai memalam umah aku ni,laki hg kj ka“? ishh Diam lah! Aikk ai plak disuruhnya diam,biar betul dia ni..“mlm ni aku nk tdo sini - smbil laju je jln masuk bilik trs tdo ats katil“,weiii…hg ni dah kenapa ni? Kot ye pun nk tdo cite lah dulu kat aku! Aku gaduh ngan husben aku..bla..bla..bla smbil air mata meleleh kat pp..adoiiii bab2 ni yg ai lemah ni,jgn la nangis woii kang aku nangis sama sapa nk pujuk kita dua nti.hahaha

ni kalo husben hg tepon cemana ni?aku nk jwb apa ni? Abis je ai cakap tetiba tepon tu pun bunyi,adehh mcm tau2 je husben dia ni.skali kwn ai sound „“hg jgn angkat,aku xmo dia tau aku kat sini,kalo hg kwn aku,jgn pick up phone tu“..yolah2,aku x angkat! Haish trs rs serba salah,kesian gak husben dia tu mesti cari wife dia ilang mn kann..pikir pnya pikir pnya pikir,wah byk giler ai pikir..ai senyap2 watsap kat husben dia yg dia ada kat sini tp jgn dtg lah,biar lah dia tdur kat sini mlm ni,kang ngamuk plak kennn. hahaha bijak x ai? Bijak kann. Then husben dia reply thanks bgtahu..mmg tgh risau giler,dh agak dia lari ke situ tp bila dtg umah ai xde plak keta dia.yelah mn nk adanya keta dia dah kitaorg kuar g tgk bulan & pantai.ark ark ark

**sebenarnya kann ai teringat pesan dr CiM sbb tu lah ai bgtau husben dia.dulu ai pesan ms Wedding dia jgn larikk mai umah Ai lg mlm2 buta lps kawin nti..then dlm entry tu CiM komen n pesan kat Ai,“Klau kawan tu merajuk g umah Ai,jgn subahat tau.Trus bgtau laki dia.Tk baik simpan bini org lama2“ huhu thanks CiM!

haish,nk nasihat lebih2 pun ai pun x kawin lg,bknnya pandai sgt bab2 nasihat ni lg pula hal rumahtangga dorang kann. sedangkan lidah lg tergigit kann,ini kann pula suami isteri.wahhhhh dasyat ko Ai.hahaha

psst ! ai rs nk kena tukar kj nih..jd pakar perunding & motivasi,boleh? hahaha

44 comments:

  1. walau gaduh camana pun dgn suami kita selagi tak memudaratkan tubuh badan...jgn laa lari g rmh org...yg penting masalah laki bini jgn dok bawa g rumah org..xbaik tau...cubalah matang...mujur ada ai....kalau akak...xmolah masuk campur...hihihii...harap lepas ni,..kawan ai tu...tak main sembunyi sembunyi lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia mmg suka sembunyi2 kak dr ms bercinta smp la dah kawin..kot nti lps ada ank br dia x sembunyi dah kot..letih nk usung ngan anak2.hahaha

      Delete
  2. ai jgn la ko subahat kang xpasal2 kena dgn laki dia pulak....gaduh mcm mn pn xpyh la sampai lari rumah..adeyh mslh rumahtangga betol la haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai bukan subahat tp nasihat.hahahaha

      Delete
  3. okay..! tindakan kamu betul..beritahu suami dia, sekurang2nya laki dia xrisaukan..

    untung rumah dekat dengan pantai... :)

    psst..lepas ni nak lari pi umah ai jugaklah..
    hehehehhehe... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul eh?thanks to CiM.hahaha

      untung lg kalo dekat dgn bulan.muahahaha
      erkk..mohon jgn datang ye,takut Ai pening nti...jom kita lari g Barat Daya nak?hahahahahaha

      Delete
    2. pasai pa barat daya pulak..?
      hahahhahahahha... :P

      Delete
  4. alhamdulillah tindakan yg baik ai....

    ReplyDelete
  5. sahabat yg baik... salam kenal n follow sini jugak. jemput ke blog saya juga.

    ReplyDelete
  6. hadoiii apa ni?kesian ai pulak yg kena.hmmm buleh pulak mcm tu main lari2 ye.haha ape2 pun ai buat tindakan yg bijak!
    nice quote tu.i likeeeeee!!

    ReplyDelete
  7. ai kalu ku gaduh nak lari umah mu jugak la..heheheh boleh tak??
    eh tapi betui la tindakan ai tu...:)

    ReplyDelete
  8. Ai "kam tu mi" la yer. Tapi bagus la apa u buat ni Ai.

    ReplyDelete
  9. ha. itu bijak ai. sebb kesian takut husben dia riso. kang tak pasal2 husben dia report polis. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan..kang hasben dia report polis menangis x berlagu lah Ai :)

      Delete
  10. hahaha.. ni mesti kawan ai yg selalu dtg umah bila majuk tu kan. dah kawen pun still mcm tu. betul lah ai, boleh jd pakar motivasi ni. kihkihkih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyyyyyy...
      Cikna pandai!10 markah tuk Cikna :)

      Cikna kalo ada prob boleh refer Ai hokayy.muahaha

      Delete
  11. baik hati ai mendengar rintihan kawan...

    ReplyDelete
  12. uish...sampai lari gi rumah member tu.hmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. dr lari ke tmp lain kan..baek umah member kot ;p

      Delete
  13. Sokong sbb ai gtau husband die.. Tp asal gduh je g tdo rmah ai adesss.. Something wrong da tu.xsyok la gduh2 mcm dlm drama skit2 lri rmah merajuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia ni mmg suka berdrama Naniey.dr dulu lagikk hahaha

      Delete
  14. alamakkk.. ssh nk komen.. haha.. sbb x penah alami situasi mcm ni.. mmg TAK AKAN kot.. inshaaAllah.. x baik lari2 umah.. tanpa izin suami pulak.. tu dah dikira nusyuz.. berdosa besar tu..kang x cium bau syurga.. ingt la para isteri, syurga kalian di bawah tapak suami..ha kan.. ceramah sudah..hahaha.. kalo ye pun bergadoh, sebaiknya bawak berbincang baik2.. x dinafikan deqla dan suami pun penah bergadoh gak..ye la kan, sdgkan lidah lagi tergigit.. huhu..tp x penah pulok lari2 bagai ni..aduyaii..penat aih.. baik lari2 dlm umah main kejar2 ngan suami..lg besttt.. hahahaha..

    ehh tadi kata ssh nk komen..sekali pjg lebar lak komennye...hahahahaha.. :p

    ReplyDelete
  15. ehh lupe nk ucp syabas kat ai ats tindakan yg wajar ai lakukan tu.. ehh.. ayat cam skema pulok.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha
      skema x hengatt..reply satu komen dah lah ye..kang nti ai pun jd skema lak..hahaha

      tu la kan..lari2 dlm umah lg best tp kwn ai ni suka lari ngan keta..jauh skit perjalanan.ahahaha

      Delete
  16. jgn lari dr rumah..sian kat en.asben tu hehe..tp kalu terjadi sesuatu yg diluar batasan mmg patut jugak la lari bawa diri dari tunggu je kang lg parah..

    ReplyDelete
  17. hahaha..kelakar plak baca entry mis ni.. comel sungguh kawan awak tu.. kalau takde anak blehlah lari sorang sorang.. kalau ada anak takkan sampainye at nak tggal gitu je... hihihi

    ReplyDelete
  18. bagus2..lain kali kalau ada member lari dr suami tahulah sy nak wat pe..hehe..kalau ade lah~ :P

    ReplyDelete
  19. aduhhhhhhh. tak kan sampai lari kot. huhu. ai jgn wat gini na. :)

    ReplyDelete
  20. Ai, tindakan Ai tu betul…naseb sorang je kawan larik pi situ..kalau ramai jenuh la nak wasup wasup ..kih kih..

    ReplyDelete
  21. rasa lega sebenarnya kalau dapat meringankan beban orgyang tengah bersedihnie..

    ReplyDelete
  22. erkk..ala2 citer Setia Hujung Nyawa pulak kan..gaduh dgn suami, lari pegi umah besfren..hehehe

    ReplyDelete
  23. Sebelum tu mama nak puji,bukan senang nak dpt pujian dr mama ni..hahaha...tahniah ai..tahniah! Tindakan bijak ! Hehehe.
    Setuju dengan kata2 mama mia dan deqla..selangkah isteri meningalkan rumah tanpa izin suami,sepanjang perjalanan Allah melaknat si isteri..apatah menyusahkan hati suami.huhu.nauzubilahiminzalik..

    Lain kali kalau dia mai,ai buat2 tido pulak..kekekekeke.

    ReplyDelete
  24. betul tindakan yg aii amik tu ciksu tahu tu mest pengaruh citer "Setia Hujung Nyawa".. hihi

    gaduh ke merajuk dengan suami jgn sesekali keluar rumah tanpa izin suami.jgn kata time tu aje..nak kemana sekalipon xlist minta izin

    kalau ciksu habis kuat lari masuk bilik sebelah.... hahahaa




    ReplyDelete
  25. wahhh.. selamat lari umah ai je.. n ai buat tindakan yg bijak kan.. =)

    ReplyDelete
  26. muahahaha cik ai tlg dengaq saja la..nk nasihat lebih2 xdak pgalaman pulok kan..hehee kena tawen cepat la cik ai ooooiiii

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)