sayang demo !

January 21, 2013

~ kekasih lama ? kekeke ~

Assalamualaikum
=)

Alololo..senyum je dia ;p


Td kan ms tgh sedap2 tdo,maklumlah kj mlm kan..so tdo pun ala2 x hengat la skit kan.hahaha tetiba tepon bunyi lak plak,tgk jam baru kul 12 tghari.adoyaiii sapa la yg mnganggu tgh2 dok sedap mimpi ni kan.tgk nombor plak xde nama.haishh malas la nk layan.pastu bunyi lagi.xpe2 amik bantal tekap telinga biar x dngr.haha br nk tlena blk dah dia bunyik lagikkk.haish mmg nk kena ni,buat hangen betul lah.trs angkat dgn sora pun ala2 mak jemah nk marah la kan.skali dgr sora lelaki kat ujung talian tu “amboi smp 3 kali sy tepon br nk angkat,awk dh x kenai sy lg ka”?erkk trs biji mata yg sedia besar ni lg besar.. sapa ni? cakap ala formal la plak??

sy la.ish dia ni,tau la sy,sy tu sapa?sy la yg dulu pnh baek dgn awk,org yg awk dok tepon selalu tu,sy yg umah bernombor 51,block 10...hahh!toing2,biar betoi dia nih.trs bj mata terbuka luas smbil tutup mulut ala2 x percaya gitew..oh my God pakwe lama ms form 4 dulu,cinta2 monyet dulu kala.haha eh cemana dpt no ni?sy jumpa Ain (bff ai)semalam dia blk kg.dia yg bg no ni,marah ka? Eh x marah aih,kwn2 xpe.. (dlm hati nyampah tul pompuan ni bg suka2 ati dia je) pastu bla..bla..bla trs dia tnya ai mcm2 soalan lah tmasuk lah soalan cepumas bila nk kawin?kahkahkah

Trs lps tu dh x bleh nk tdo blk,bgolek2 kat ats katil pun xleh lena gak..otak plak wat flashback pasal kenangan dulu2.hahaha kemain ai minat kat dia,suke giler smp tepon dia ari2 tp xmo kasi tau nama,biarlah rahsia,kira secret admire lah sng.hahaha sebenarnya malu nk bgtau. dia pun layan kan aje time tu.setiap ari ai coll sembang mcm2 dh mcm bercinta plak.x coll x bleh duduk,kena gak coll dgr suara dia.kahkahkah betapa naive nya ms tu kan.smp la ms dia nk trial exam,ai stop colling dia,kononnya ms tu xnk la ganggu dia nk exam..ai xpelah tgh berhoneymoon form 4 ;p

Esok tu kat dlm bas ai mmg tggu nk tgk dia mcm biasa,haha x bleh cakap pun bleh tgk jd lah kan.bila dia dh naik dan lalu sebelah tmp ddk ai tetiba dia benti “napa skang dh x colling2 sy lg?”.trs ai rs mcm nk terjun dr bas,dh x terjawab solan dia tu,trs biarkan sepi dan muka ai trs berpaling ke tingkap.seyes malu giler time tu even baru kul 645 pg dan org pun x bapa nmpk sgt muka tp muka ai ms tu siap nk nangis pun ada.huhuhu mcm mn dia tau ai yg tepon?kalo tau pun x boleh ke dendiam je?jgn la tegur mcm tu.biar lah ai xtahu yg dia dah tahu,kan?

Smp sek pun xleh dah nk concentrate,kepala dok pikir mcm mn blk japg?mcm mn esok nk jumpa dia lagi?malu wehh maluuuuu..sejak tu no colling2 lagi.trs senyap mcm tu je.bila jumpa ai tgk dia,dia tgk ai pastu buat2 x nmpk,buat2 x kenal,buat2 seolah2 xde apa2.hahaha boleh?

Abis spm tu mmg trs lost concact,mmg x tahu apa dh jd apa dia,kat mn dia cont. Study,kat mn dia kj suma ai xtahu.dgr2 je dah kawin.smp la ari ni,tgh hari td ai bercakap semula dgn dia setelah 10 tahun tdk pernah berjumpa,tdk pernah bertegur sapa.ni lah namanya takdir Allah kan ;p

Psst ! korang berkawan lg ke dgn xbf korang?...kekekeke

66 comments:

  1. jangan kawan balik dengan ex !! bahaye :pp

    ReplyDelete
    Replies
    1. opsss..
      bkn kawan erti kata sebenar kot.boleh?

      Delete
    2. erkk..xde yg bahaya kot kawan balik dgn ex..:D

      Delete
    3. nanti jatuh hati balik ?? sape yang susah ?? hehe

      Delete
    4. aishh..kena tau limit la..kalau sama2 single xpe..tapi kalau ex tu dah kawen, xkan nak rapat macam dulu2..:D

      Delete
  2. dah lama tak jumpe..kalau boleh taknk jumpe dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo tejumpa cemana kak?
      agak2 kenal x?hehehe

      Delete
  3. dgn xbf mmg xde apa2 perasaan lgsung..l pon itukan zaman blm matang dulu.. lya n x-bf xdelah bkawan..cuma klo tserempak just btugur sape..lg pon msing dh bahagia dgn life masing...

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah kan

      rsnya mcm ni lg baik Lya..bkn berkawan tp juga bkn bermusuh kan :)

      Delete
  4. Replies
    1. haish..
      napa sebak Nur?ni suma kisah lama ja..Nur pnya kisah yg sama eh.huhuhu sebak jugak lah..

      Delete
    2. sebab nur baca dengan penuh perasaan kot..sebab tu sebak....kekekekeke....

      tapi bab tido tu, mmg betul lah dengar sampai ke taiping...

      hahahahahahahaha.. :P

      Delete
    3. hahahaaha
      hantu betul lah dia nih :)

      Delete
    4. Hantu bukan Nur...
      Tapi H...
      hahahhahaha... :P

      Delete
    5. hahahaha
      H hantu eh...kahkahkah
      handal pnya Hantu tu ;p

      Delete
  5. erkkk.. rajin dy cari cik ai balik ei.. kenangan sgt tuh kalau atil pun malu jd cam gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. waktu tu eh?
      mmg sgt malu..tahap gaban dah kot.hahaha

      Delete
  6. Dea dah kawen kan? Watpe dea carik Ai balek? Bahaya tu :D

    Tapi ada orang, memang takde masalah nak bekawan ngan ex. Terpulang la. Yg penting, tahu limit. Kan? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah kawen dah..
      maybe sbb tetiba jumpa bff ai kot..tu yg dia tnya..

      x lah smp nk kawan blk tu tp xde lah plak anggap musuh..just kalo jumpa senyum tegur kot..just finish ;p

      Delete
    2. Kalau Liyaa, rasa memang takleh nak kawan ngan ex. Bukan sbb bermusuh or marah. Tp takut terfeeling semula benda yg bukan2. Rasanya dea pun fikir benda sama. Sbb tu dea lari pegi jauh2. Hahaha :P

      Delete
    3. hahahahaha
      owh takut ada feeling2 lagik eh,xbleh2..bahaya nih.nsb dia larikkk kan.hahahaha

      Delete
  7. wah ai...jumpe ex balik ke..hehhehe
    sya tak leh kawan la dengan ex..hahhaha...terus remove n delete sekali..hahahha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha
      x jumpa pun lah mama Lela..dan x rs nk jumpa pun :)

      Delete
  8. amboi sakan laa ai dedulu yer..hihihihi....

    akak??...ex dedulu tuuu...huh...err..ada laa contek lagi..masih kawan kat fb..tapi masing2 dah kawen...untuk keselamatan...akak kenalkan ngan suami..heheh...yg lain2 tuu...malas nak ingat dah..hihhi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakan tu apa makna kak.kahkahkah

      wah lg hebat ni siap contact2 bagai kenalkan ngan suami lagi.yg lain2 tu?erkkk mcm byk je kak.hahaha

      Delete
  9. muahahah tekenang ka cik ai..hihii dq stil bkawan gan x boyfren baru2 ni pon ada jmpa ex bf tapi kan bila mr. papa ty sapa dq jawab kwn sekg saja..muahahahah mals nk trus trang nt pjg plak citenya.hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul la kan..
      nti Adi Putra tnya byk lg ssh kan..jwb kwn biasa je..pandai DQ :)

      Delete
  10. amboi ai sampai gtu sekali tiap2 ari call..wahh dasyat ai ni..hihi...ingt kan bercinta...scret lover la ai ni..hihi..ayu xpnh jd gtu..skrg dgn ex2 dlu pn xtau pa jadi.xpnh cntact pn.haha..mcm byk ja ex.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah zmn bunguk2 dulu lah Ayu..
      kalo la ni xdo maknanya dah aih.hahaha

      Delete
  11. aiyok....jangan2..jangan dekat..ada magnet nanti..hahahahah.kalau dia bujang takpe..kalau dah kawin naya ai,letrik 1000w tu...hahahahah.

    kalau mama,ada yg jd kwn ada yg jadi lawan.hahahahah aisey cam byk sgt xbf kan?hahahahah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. adoiii x menahan betol la komen mama..ramai gilos eh boypren mama!! pelbagai bangsa ka mama oittt?? hahaha

      Delete
    2. tu dia..
      letrik 1000w eh mama..
      mesti byk ni xbf mama..ni termasuk yg mat bangla mama mimpi tu ko t Deqla.muahahahahaha

      Delete
  12. hahahaha.....terus teringat kisah lama...MV dgn exBF still kawan..siap jodohkan dia dgn kawan lagi

    ReplyDelete
  13. amboiiii cik cong terkenang kenangan semalam ka?? (tajuk lagu olan) hahahah...mmg haru kan kalo tetibe keksh lama muncul blk..mmg la takde prasaan dah tp mesti la rasa janggal kan.. rasa cam apa pun tak boleh..hahaha.. keksh lama deqla seblm ni yg 1st lep la seblm dgn husben..dulu ada gak dia contact blk merayu melutut suh kembali kat dia..pdhl dulu dia yg tgglkan deqla.. haihh ludah jilat balik tu..huhu.. mmg nk kena sepakan percuma dri husben deqla kan?kan? hahaha.. deqla plak jenis x penah tuka no, sekali dia kol deqla suh husben jwb , trs dia letak fon..last2 husben yg guna no deqla, deqla guna no husben.. betukar sudah..ekekeke.. skng lgsg x kaco dah! alhamdulillah.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haish..
      yg ni betul nk kena tendang ngn En Erry la ni.hahaha ai pun x pnh tukar no tepon dr dulu smp skrg..kira kalo xbf ada no ai boleh contact ler.hahaha syg la nk tukar no baru..nti nk kena update bagai :)

      Delete
  14. amboii cik ai, tersipu2 malu la tuu..sweet memori yea...awww..awww..ex bf..ehem2...mesti haru biru kan kekasih lama kembali...ada yg bleh jadi kwn, ada yg trs jadi musuh kan..bagaimana ai dh hadap itu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ms dulu la Nyue yg malu..skang dh x malu dah..dia bkn sapa2 dah pun.hahaha

      Delete
  15. haha..sya berkwan lagi dengan ex bf..kawan baik lagi haha

    ReplyDelete
  16. tak kawan dah.. dah lost contact :)

    ReplyDelete
  17. alolorr...jgn la marah marah lagi.contact ayuh contact! :)
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah Clive..long time no c lah..

      ayuh jom kita contact..erkk tp nk contact yg mn 1 eh,suma ka?hahahaha

      Delete
  18. akak tak penah ada ex bf..bf n besfwen lelaki paling rapat is hubby akak ni lah..bertuah dia..pasan kot..kih3 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg bertuah kot kak..
      kira xde kenangan pahit la kan..sumanya manis2 je kak Tiha :)

      Delete
  19. huyooo..lepas 10 tahun dia contact blk? tp sweet je baca cinta monyet cik ai ni..huhu~ :p

    sy xpernah ada ex bf la cik ai..xtaulah..huhu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan..tempoh masa yg sgt lama tu..dah xtau dah rupa dia camno.. ;p

      untung lah Leo kwn ngan Yana..cinta sejati :)

      Delete
    2. hehe..insya'Allah..xtaulah sejati ke tak lg..harap2 lah kan..huhu~ :)

      Delete
  20. H xpernah lost contact dgn semua org yg H pernah suka..xkira la dia ex or H just pernah suka, tapi memang xpernah lost contact..still berhubung sampai skg..cuma kalau ygdah kawen tu, agak terbatas la sebab xnak suami diorg salah faham..

    other that that, ex-gf H pun still call mintak advice time dia sedih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..masih bhubung H? ai x berani smp nk trs berhubung dgn org2 yg pernah ai syg ni..takut tersangkut blk.hahaha

      =)
      terbaek lah H..
      nk mintak gak lah advice nti time sedih.hahaha

      Delete
    2. errr...jangan siyes sgt boleh x? >:[

      Delete
  21. Wah baca pengalaman cik ain…lepas 10 thn contact alek…wow..sweet je..

    ReplyDelete
  22. just contact gitu2 je.selalu juga jumpa kalau buat reunion klass. hihi

    pokok pangkal ats diri sendiri kn..

    ReplyDelete
  23. say no no no tu kekasih lama hehehe.. apaun kalau dh jodoh x kemana .. n tq sudi ke blog KA all this while, sgt2 KA hargai cumanyer waktu tu terhad sagt untuk KA jalan2 BW .. tq again

    ReplyDelete
  24. lain padang lain belalang, lain exes, lain belang. hihihi
    kalau dia ok nak berkawan, why not. so dada dup dap dup dap balik ker bila dah bercakap ngna dia balik? ;)

    ReplyDelete
  25. haha..lawak lah ai.. mesti masa tu malu gila..kalau dya rasa nk terjun bas je.haha..

    ReplyDelete
  26. hehe..tak dpt nak bayangkan macammana malu nye ai dlm bas tu,tak sangka dia tau ye..

    akak ex-boifren 1 opis,mujur skrg dia dah tukar..kalu tak buat muka sardin je la klu jumpa hari2 pun

    ReplyDelete
  27. saya kahwin dengan xbf saya hi hi

    ReplyDelete
  28. huh xkosa i nk layan xbf ni...dh lama lupa pun hahaha

    ReplyDelete
  29. Dah kawen kr? Baru ati akak kembang berbunga... haha ingat leh ai masuk nail semula haha

    ReplyDelete
  30. amboi.. berbunga2 nampak. hihihi..

    cikna contact lagi, tp tak semua la. contact gitu2 je sbb semua dah kawen. tp kalau yg jahat tu cikna buang terus. hekhekhek..

    ReplyDelete
  31. tak salah pun kawan ngan ex selagi single=)hehe..kalau kawinpun tak salah kalau tanya benda2 penting ajerk..tapi kalau bleh tak payahpun ok gak..2,2 boleh.fening sudah.hahhahaha

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)