sayang demo !

January 16, 2013

~ identiti !

Assalamualaikum
Salam manis ;p

Teman pengganti ;p


smlm ms ai tgh bw kat blog Liyaa MF ni kan
terbaca lah satu entry Puan Manis ni ttg Reveal or Conceal?
Ttg siapa diri kita yg sebenarnya di dlm blog kita sdiri
Samaada nk tonjolkan identiti sebenar atopun nk mnyembunyikan identiti
Pilih yg mn satu korang nak?
Trs ai terpikir selama ni ai mmg tunjukkan identiti yg sbnar
Nama pun nama yg betul,tmp kj pun betul kira suma betul lah
Xde yg salah melainkan sumanya betul belaka ;p
Trs ai terpikir cemana ye kalo tetiba ai pnya bos tahu url ai?
Erkkkk ada kot entry yg termengata kat dia dulu2
Almaklum lah kalo x puas hati je trs luah kat dlm blog kann
Nk marah blk kat bos xberani,kang nti xnaik gj lak.ark ark ark
Haish kalo fmly pun baca cemana eh? Malu kot ;p
Jgn lah smp dorang baca,kwn2 pun ada 2 3 kerat je yg tahu
Yg tertentu je,selebihnya suma kwan alam maya je!
Nti kalo kwn2 sekeliling tahu rs terbatas lak nk bercerita
Rs malu la plak nk bertentang mata,maklom lah dah cita bagai nk rak kenn
kebanyakkannya pun bkisar ttg diri sdiri je,ttg fmly..
ttg kejadian2 yg berlaku,ttg kehidupan seharian!
lg pun blog ni wujud sekadar tuk kenangan di hari tua =)
nti masa tua2 bleh la belek2 blk tgk kenangan d zmn muda2
oh dulu ai pernah g sini2..oh dulu ai pernah di simbah lada!
oh sonoknya ms ai g korea dl,oh sonoknya ms celebrate bsday dl!
ha kann..at least bleh ingt blk segala kenangan pahit & manis kot
kira ni diari alaf baru lah di zaman yg serba moden & canggih ni ;p
kan?

ermm kalo sembunyikan identiti mcm H tu pun ok gak
bila pikir2 tentu dah cnfirm2 selamat punya
org pun xkenal kita,boleh luahkan ape je yg kita rs,even yg peribadi pun bleh
Silap2 jumpa ari2 ato berselisih bahu pun kita xtahu kann
Rupanya kwn alam maya yg aku ngomen setiap hari ;p
Yelah..bukannya kita kenal ye dak?
nk ngutuk boss pun bleh,kan H kann?haha
lagi mudah kot sbb sumanya tersimpan rapi,jd simpanan peribadi ;p


x kisahlah cara mcm mn pun kan
masing2 ada cara yg berlainan,ada reason yg tsendiri
sdiri pnya blog..sdiri bikin hepi ye ;p
bg ai,selagi kita ikhlas berkawan wpun sekadar kat alam maya
itu dah cukup memadai ;p
kann =)

psst ! rsnya kawan maya ai skrg ramai dah yg bertukar jd kawan realiti..
x gitu Gsfianzz? hehehe

60 comments:

  1. heheh..menonjol sesikit,..tak pelah..rasa ada keikhlasan di situ..pendapat sayalah....kan....dok bc cerita ai,..dah rasa cam dh kenal lama..tau..ehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. keikhlasan tu penting mama Mia :)
      a'ah kan kak..cuma xpnh jumpa ja lagi kan ;p

      Delete
  2. hihihi tak kisah mana2 pun...tapi akak nama pena jer dlm blog...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2..
      x kisah mn pun yg penting hepi :)

      Delete
  3. Nur dulu memula sorok identiti gak..tapi bila lama2 tak..hihihi... :)

    dan bila kwn2 tahu..mmg agak terbatas nak cerita lebih2...

    dan nur pun sama macam ai, untuk hari tua..esok boleh tnjuk dekat cucu..ni haaaopah g gthering dekat melaka..

    kwn2 opah, suma gila2..kuat gelak..tambah2 yg mcm bapak dengan omak santaclous...

    boleh gitu...?

    hahahahhahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaa
      boleh je =)

      omak & bapak santaclous?kahkahkah
      opah Vogue gitew kan...tepung penuh muka,adehhh...sgt manis kan ;p

      erkk..opah ingt x kita g 7E pkul 4 pg hnya nk beli mineral water?hehehe

      Delete
    2. hahahhaa..hengat..! mana boleh lupa..!
      2 malam di Melaka, 2 malam kita rayau pagi...

      Pastu habaq kat cucu " Hangpa tok sah dok jadi berani mcm opah naaa...opah dulu tak paa...time tu ada cahaya bulan terang...!"

      ahahahhaahha..... :p

      Delete
    3. hahaha
      best woo merayau pepagi..

      kahkahkah
      kena tgk jugak takut2 time tu bulan gerhana...kalo bulan mengambang,cerah la..hahaha
      sekeh kang..nak?

      Delete
    4. kikikikikiki... :p

      Sekeh laa..sekeh laa...
      xkene pong..!
      Hahahahah... :p

      bukan senang nak rayau macam tu oo..
      malam kedua, lupa nak ajak opah deqla, opah ayu, dengan opah nyue sekalikan...

      kekekekekeke... :p

      Delete
    5. hahahaha
      nahhhhhhh hembekk ko! :)

      dorang dh fengsannn mlm tu..letih bergosip.kekekee

      Delete
    6. Hahahaha... Kalau opah2 tu ikut..lagi panjang kaki opah bdua eh... ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ"̮

      Tenang je kan kuar time2 mcm tu...

      Delete
  4. usahkan identiti di alam cyber jer yang, certain people in real ife pun dah ada kemelut nya, split personality la apa la. janji tak kacau orang kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha yg tu complicated pnya org tu :)

      Delete
  5. walaupun kat profile sy gune nme sbnr tp kat blog still gune pinkummi

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Dan gebuuu...^_^
      °˚˚ºo(•̃͡-̮•̃͡) hέhέhέ (•̃͡-̮•̃͡)oº˚˚

      Delete
    2. woitttt...smbil cekak pinggang!

      Delete
    3. Larikkkkkkkk.............!!!!!!!!!

      Delete
    4. Alaaaa Ai memang gebu punnn..hi hi...Nur tunggu akak.....

      Delete
    5. hahahaha..jom kak..
      kita lari laju2...
      :p

      Delete
    6. mana mau larikkkkk hahhhh??
      hahahaha

      Delete
  7. ni patung mcm ted adam dan hawa hi hi hi..

    saya pn tak reveal semua utk kebaikan semua orang hi hi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2..
      kna simpan gak ckit..xleh cite suma =)

      Delete
  8. Bagi Mieza plak Mieza prefer beridentiti sebenar.. Tak ada apa nak sorok kot.. =)

    ReplyDelete
  9. hehehe....xde yg benar melain kan yg benar..benar belaka..hahahaha.. itu tandanya ai seorg yg jujur..hehehe...

    kdng2 elok beridentiti sendiri kita xthu de future kita cmnrkan..kot2 jadi blogger terkenal..awwww..tumpg popular ai la nyue..hehehe...

    kontra plak..bahaya gak bercerita a-z, dunia sekarang..faham2 la..penuh dgn nista..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha
      benar la sgt!
      kihkihkih
      kalo Nyue yg glamo?
      ai tumpang lah ekk.hahaha

      Delete
  10. hahaha.. setuju sgt entri ni..deqla pun rasanya identiti betol dah..kalo org tanya nama penuh dah bgtau pun..umur pun jujur je bgtau..kalo nk tipu boleh jek..kan?kan? huhu...lg2 dah kawen..haa.. smua pun dah tau kan?kan? hahaha.. byk pulak kan?kan? :p

    kat opis deqla ramai je yg baca blog deqla ni haa.. takde rahsia2 dah..cuma kdg2 bile dorg tegor2 deqla psl entri, deqla jadi malu sendiri. haha..tp no hal la tu.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha kan..kann
      alah biar lah depa nk baca..depa minat nk tau kisah hidup Deqla la tu.hihihi

      Delete
  11. hehehe...rasanya sekali kawan2 kita buka dorang pn dpt knl kta..tapikan rasa2 nya ada ja yg tau cma dorang tak gitau ja..silent reader..bab fmily lak klu ayu tau tapi dpa tak pernah buka..kahkahkah..klu smua tau apa yg kita nk tlis trbtas lk kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la Yu..
      akak ai pun tau ai ada blog cuma rsnya dia x pnh buka kot ;p

      Delete
  12. salam ai..akak pun citer yg sebenar jugak,mmg blog ni utk cerita pasal family je pun..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam akak..
      xpe..ni kan blog kita kak..story je apa yg akak nk story tu..hehehe

      Delete
  13. masing2 ada hak utk tonjol identiti diri atau x kan...setuju dgn ai sendiri punya belog sendiri bikin happy la kan hahaha...tp kalu dh citernya hal family dh tentu identiti kita mmg diketahui xgitu....masing ada penilaian tersendiri..just be happy dengan belog kita....lagipun berbelog bukan utk tensen tp utk happy2 jer kan

    ReplyDelete
  14. terpulang msg2 lah, but KA x nak terlalu expose di blog hehehhe

    ReplyDelete
  15. MV guna nama samaran..tp cerita real...personal..kutuk2 bos x penalah..

    ReplyDelete
  16. lya mmg dr dulu dah fikir hal ni..
    tp blog kt mmg nk catatkan kehidupan harian kt kan..jd mmg dah tunjuk identiti sebenar.. cuma.. lya just tumpukan pd family lya j & esspecially ttg asya..klo ttg company.. mmg sgt2 bahaya. lg2 klo mention nama company.. klo org google & jumpa bahaya kan.. tp klo perkara y elok2 xpe rasanya.. lya klo upload pon just pic dgn kwn ofis tp mmg xkn tjkkan apa2 xtvt kerja/lokasi/nama syarikat. utk keselamatan. tp kat ofis lya smua tahu lya blogger..& bos pon tahu.. jd mmg dia org x kisah.. sbb apa y lya ceritakan dlm blog xde kaitan dgn org lain & x pernah mburukkan lagi pihak lain.. kt manusia biasa.. kdg2 pnh tulis ketidakpuasan hati.. tp x publis.. sbb apa2 pon kena fikir akibatnya..

    ReplyDelete
  17. ada benda yg CiM share kt blog je, ada hal yg CiM share kt fb je, ada sstengah hal CiM share kt tweeter, dn mostly CiM share kt hubby.com.


    ReplyDelete
  18. Memula akak pun nak secretkan identiti ni tapi bila dah join GSF tak bleh arrrr.hi hi...akk pun baru tau rupa2nya ada sedara terdekat yg dok jadi stalker kat my blog..hu hu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh
      penangan GSF la tu namanya kak M :)

      Delete
  19. bile kite nak jadi kawan realiti ni ai. hee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila Jaa turun utara nti kita jd lah kawan realiti.haha

      Delete
    2. alaaaa. cik ai la dtg ke timur. cik ai kan rajin jln jln. :)

      Delete
  20. Ko tulis citer antu je jd lah.......aku baca ja heheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. caittss
      x abis2 ngan cite hantu..smp tua nti pun aku dok ulang baca cite hantu tu je lah.hahaha

      Delete
  21. hehe..sy prefer rahsiakan identiti..malu lah nak tunjuk muka...hehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah..
      yana srg je GSF yg xkenal muka.huhu

      Delete
  22. Nurul ok je ai mana2..sb kdg tu hak masing2 cuma setiap entri ada keikhlasan dn kejujuran..tentang identiti xda mslh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpulang pd msg2 lah kan..
      nti sdiri juga nk baca.hehehe

      Delete
  23. errr..errrr..errrr..kenapa H jugak yg jadi contoh? warghhhhh!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb H kan hebat..
      H tu handal..H tu Hantu pun bleh gak.kan.Hahhahaha

      Delete
  24. Masa mula2 buat blog dulu, kemaen rasa nak suh sume org baca. Kiranya nak tunjuk jugak la hasil tulisan kita. Tapi lama2, terfikir maken ramai org yg kenal yg baca, maken terbatas la cerita kita. Tu yg cam terfikir nak conceal tu. Hehehe.

    Ehem. Manis ke? Hahahah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha
      tu la kan..ms ai baca entry Liyaa br tepikir sblm ni x penah tepikir pun..suma nk jujur je konon..muahaha

      eh,manis lah.hahaha

      Delete
  25. cumeinya cik ted.. macam cik ai juga..hehee

    ReplyDelete
  26. True self is better :) but certains peeps akan ikut containers and situation :) hrpnye kwn alam maya kite indah spt yg kite lihat di entri tuh..

    ReplyDelete
  27. tak semua boleh reveal kot. sikit2 sudah. hahaha..

    H memang contoh terdekat yg paling terbaik. tahniah ai sbb bijak memilih. kehkehkeh..

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)