sayang demo !

January 14, 2013

♥ Jadian ~ saya nk jd bulan ♥



Assalamualaikum
Salam untuk semua ;p

Ms BW blog Cik Nur smlm,tgk ada entry pasal lagu kenangan semalam ;p
Jd ai pun rs nk wat entry pasal lagu jugak lah
Lagu tajuk “Jadian“ dr kumpulan The Junas Monkey
Korang suka lagu ni x?
Kalo Cik Nur tahu lagu tu dr seseorg yg nyanyi ms kat GSF ghatering dl
Ai pulak tahu dr seseorg yg kasi lagu ni
Memula dgr tajuk tu rs pelik la pulak
Tp bila dah dengar...oooo lagu nih,x tahu tajuk je ;p



Aku suka dia
Tapi aku tak tahu untuk
Bilang kepadanya bila aku suka
Jatuh cinta kepadanya
Dia cinta yang pertama
Dia yang bisa membuat aku
Merasa deg-degan berdebar di dada
Diam saat mengingatnya

Bulan tolong katakan
Bintang bantu bisikkan kepada dirinya
Kalau aku mau menjadi kekasihnya
Aku yakin diriku
Nanti pasti membuatnya
Suka kepadaku cinta kepadaku
Dan kita akan jadian

Bulan tolong katakan
Bintang bantu bisikkan kepada dirinya
Kalau aku mau menjadi kekasihnya

Bulan tolong katakan
Bintang bantu bisikkan kepada dirinya
Kalau aku mau menjadi kekasihnya

Bulan tolong katakan
Bintang bantu bisikkan kepada dirinya
Kalau aku mau menjadi kekasihnya


**saya nk jd bulan boleh x?
Sy nk jd bulan sbb bulan tu cantik.bulan tu sentiasa menerangi x kira dimana kita berada,masih menerangi wpun kdg2 gerhana dtg menyapa dan akan tetap menerangi sesiapa sahaja.plg penting tgk lah walau dr sudut mana,dr Negara mana bulan tetap bulan yang sama,satu dalam dunia =)

Psst ! suka tgk bulan..terpancar ketenangan di sana ;p

37 comments:

  1. Bestkan lagu ni...
    Rindu bulan..! Nur suka bulan..!
    bila nur rindukan seseorg nur suka tgk bulan...

    sebab nur pasti dia juga lihat bulan yang sama...

    Bulan tolong katakan, bintang bantu bisikkan kepada dirinya yg jauh di mata... :p

    Tapi malam tadi bulan merajuk..dia tak ada di langit gelap..tapi bulan duk kat laut jeeee.....

    Larikkkkkk.....!!!
    Hahahhahahaha.. :p

    ReplyDelete
  2. lagu ni best tapi lawak lak rasa name band ni. hehehe

    ReplyDelete
  3. @Cik Nur
    bulan tu menerangi alam termasuk laut..kot bulan g tgk keindahan laut kot.hahahaha
    mmg gaban btul lah.....kahkahkah
    grrrrr

    ReplyDelete
  4. @Cik Aini ada masa2 je kot bulan pi laut..

    bila bulan dekat bawah laut..pmandang tu cantikkkk sangat tau..!

    Pernah tgk tak..?

    Kalau nak tgk, kita tunggu bulan merajuk....

    kahkahkahkahkah... :p

    larikkkkkkkkkk....!!!!

    ReplyDelete
  5. ooo nak jadik bulan ya... ermm jaa nak jadi bintang lah! haha. btw, best lagu tuuu.... :)

    ReplyDelete
  6. @Cik Nur
    mn mau larikkk hah..

    mmg cantik laut pd ms tu...
    tp bulan x leh merajuk sgt.,kang gelap seisi alam,abis satu tepeng jd gerhana nti..kahkahkah

    ReplyDelete
  7. wah best imaginasi awak nak jadi bulan

    ReplyDelete
  8. dah dengar..boleh layan!! hahaha

    ReplyDelete
  9. nice info teman, ijin baca" dulu..

    ReplyDelete
  10. lya pon suka lagu ni..mmg penuh puitis

    ReplyDelete
  11. bulan sangat penting time2 dekat raya.. hehe

    ReplyDelete
  12. suka jugak....walaupun jaran dengar hihihi

    ReplyDelete
  13. Tak penah denga lagu ni. Nama group tu pun tak penah denga. Heheh! Tapi tajuk dea mmg pelik kut. Jadian? Dah macam harimau jadian je :P

    ReplyDelete
  14. tak pernah dgr plk nama group tu..ketinggalan zaman betul..hihih

    ReplyDelete
  15. ehh x ingat pulak sape yg nyanyi lagu ni hari tu ehh?? haah lagu ni bestttt... camne bole deqla x perasan ni....huhuhu...time tu tgh berebut mic ngan ayu kot..hahahaha

    ReplyDelete
  16. Jambu habis vokalis dia.. Heheheh.. =)

    ReplyDelete
  17. wahhh jiwang karat ai..hihi...ni hasil semalam ka?

    ReplyDelete
  18. syahdu nyer....

    jom sertai blog saya...

    ReplyDelete
  19. x jadi bulan pun mmg dah cantik pun cik ai...ala internet slow..lagu x le play

    ReplyDelete
  20. syiokk juga lagu nih cik ai..hehee

    ReplyDelete
  21. uhuhuhu!!lagi ni mmg sedap :) salam kenal,jmput follow kmbali :)

    ReplyDelete
  22. mmg kejiwangan yg amat ni..hehe.. :p

    ReplyDelete
  23. eh,mcm ni x kan jiwang kot..
    nk kata luahan perasaan pun x jugak..just sbb suka bulan je.hahaha

    ReplyDelete
  24. Tak perasan la lagu ni..huhuuu..agak ketinggalan sikit la..hoho...

    ReplyDelete
  25. Pssss...nk tuju kt sape lagu ni ai....heee..nk menyibuk ni.sedap gak lagunye...

    ReplyDelete
  26. perghhhh cik aiii lyn jiwang siot hahahaha....

    ReplyDelete
  27. dya xpernah dgr lgu tu..hahaha..first time dgr

    ReplyDelete
  28. nyue xpernah lagu ni...masa menaip ni sempat ag nyue dgr...best gak ai..huhu...nk mohon share la..hehhee..

    tp..tajuk tu ad pelik..hahaha...jadian..ee..seramm kot yea..

    ReplyDelete
  29. Akak na jadi bintang bleh? Ha ha..tapi x mau la merajuk2.. Letih la...

    ReplyDelete
  30. suke jugak tgk bulan. lagi lagi bulan penuh. cantik. mcm cik ai. :)

    ReplyDelete
  31. bulan tak cantik la Ai..daripada jauh jer nampak cantik, tapi bila drpd dekat, berlopak2 permukaan dia..

    so kalau perempuan diibaratkan macam bulan, means lelaki tu perli jer kot..nak bgtau yg muka perempuan tu berlopak2..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahahahahaha......!
      gaban H...!

      Delete
    2. hahahahhahahaha
      jawapan H tu wat hangenn ja :)

      Delete
  32. oh inilah kes bulan tu ya. cikna pun suka bulan.
    dear moon.. I miss U.. ;)

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)