sayang demo !

January 30, 2013

erkk..korang tau ke bapa gj boss korang?

Assalamualaikum
Selamat pg uol ;p

Erkkk,awalnya ai bersiaran kan.ada gosip sebenarny nih.syyyyyy jgn bgtau sesapa tau.hahahaha td pepagi sebelum g meeting 830pg tu kan,ada kwn ai ni pnggil,dia ada kat cubicle boss actually.ntah p antar form apa ntah kat meja boss tu.makanya ai pun pergi lah dgn lenggang lenggok tu kan.smp2 kat situ tertiba erkkkkkkk gila mata ai terjegil pnya besar,siap kwn ai cakap  “kot ye pun jgn la smp besar mata lembu,mata hg tu dh la sememangnya besaq!”kahkahkah gila pnya statement la dia nih!

Ada kot macam ni mata Ai.hahaha


Tau apa ai tgk? Rupanya terpampang payslip boss ai kat screen laptop dia.korang tau bape?makkk aiii kurang rm18 ringgit lagi gj dia rm 11 ribu.Gj dia 3 kali ganda kita lah weii,perghh hebat2,haish dah nm pun boss..hohoho rs nk pengsan jap tau!Dah2,jom2 kang layan dia ni kat sini pastu bos mai nmpk kita mampus ni.hahaha trs tekedek2 kitaorg balik ke meja msg2 ;p

hurm,ai tahu x baek tgk gj org!berdosa tgk tanpa izin..lgpun kita boleh down kan bila tgk gj specially lak gj mereka2 yg lbh tggi dr kita kan.kalo tgk gj yg rendah then ok lah.hehehe dan2 kepala hotak ni berpikir bestnya kalo gj byk tu,bleh p melancong tiap2 bulan,ptt la pakai keta 3 4 biji,rumah ada 2 3 buah,bini ada 2 3 org...kahkahkah ok itu ai tipu ;p

haish,sbnrnya gj byk mn pun bukan masalahnya tp cara kita berbelanja tu yg masalahnya,kan? Org cakap pakai bj ikut badan sdiri,yelah kang pakai kecik jd sarung nangka lak kan.so that,berbelanja lah ikut kemampuan,eh keperluan bukan kehendak!sbb kalo ikut kehendak takut nti hutang jd keliling pinggang.x pasal2 masuk spital sakit pggang.kekeke jdnya  jgn guna pakai istilah “biar papa asalkan bergaya ye kengkawan suma” tp pakai lah istilah “biar tua asalkan kaya” erkkkkk kahkahkahkah larikkkk ;p

psst ! esok ai start cuti 4 ari ada kawan nk dtg,so kena lah bw g jenjalan kan...jom !
Oppss ! mungkin x sempat kot nk BW ke blog korang ;p


41 comments:

  1. eh..ai kalau bulatkan mata memey comei pung..!
    hehehehe....

    weii..xbaik curi2 tgk...
    dan setuju kata ai, cara membelanjankan wang itu..

    kalau besar gaji nya, besarlah keraknya...
    kecil gaji nya..kecillah keraknya...

    syoknya cutiiiii..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kerak kecik sng ckit Nur..x lah ssh nk basuh periuk.hahahahaha

      Delete
  2. hahaha...pernah nampak gaji big bos...angkanya sama dgn gaji boss ai..tp dia punya lagi lebih

    ReplyDelete
    Replies
    1. bayangkan bos kepada bos kita Mv..wahhhh

      Delete
  3. hahaha.. setuju dgn nur.. byk la tu yg bos kena blanje.. dia sendiri rasa x cukop tu..haha.. kalo kite mkn sebln x abis lagi..kalo dua bulan pun x abis gak.. 3 bln? ahh pikir sendiri la..hahahaha.. haah mata ai mmg bolat..kite geng tang tu! :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3 bulan kita blanja g melaka la Deqla...kahkahkah
      hihi geng mata bulat..eh x sedap,geng mata besaq.hahaha

      Delete
  4. selalu tgk sebab mmg kena buat..kdg teringan jugak nak gaji besor..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan tgk..tp sekadar tgk lah kan..alahai :p

      Delete
  5. Tahu!

    Tapi tak sebanyak gaji my big big bos. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh tahu ek :p

      itu gj my boss je kalo my big big boss mau rm20 k.hak hak hak

      Delete
  6. gaji sesuai dgn kerjanya lah ai..besar tanggungjawab besarlah gajinya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul Mama Mia..
      50 sen tuk Mama Mia,hehehe

      Delete
  7. keje main ngadap blog aje kecik le gajinye...hahahhaha
    ooo ai curik tengok ea...cucuk biji mata tu nanti..hehehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe
      kata kat sapa tu mama Lela,Jagau eh?
      hahahaha

      Delete
  8. belajar pandai2 gaji tinggi tapi tak jugak yang darjah 6 pun pakai bmw dah..huhu..btul aii tapi skangnie selalunya pakai baju sendat2 semua sbb kehendak melebihi keperluan.hahaha

    aii *yang inchloss nurul pakai2 tak taulah berkesan ker dok sbb nurul pakai ngelat2..hahaha soo tak tahu kebersanannya.nnt try pakai semula..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah la kan..sng cakap selagi ada kemahuan di situ ada jln kan,dorang pakai bj sendat tu sbb beli bundle kot.hahaha

      Delete
  9. ooo curi2 tengok eh. cikna tak tau la pulak brp gaji bos. banyak kot sbb dia lah MD, dia lah CEO, dia lah HOD segala department. dah company dia punya kan. hahaha..

    gaji 11k, tax dah berapa. setuju jugak dgn pendapat nur.
    gaji ai berapa? nasib baik jauh, kalau tak dah curi2 tgk. kehkehkeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo camtu bkn xpyh bg gj lah kat dia..dah suma tu dia pnya kan.hahahaha

      gaji Ai eh?kalo gaji Cikna besorrr gaji ai bwah ckit dr Cikna..kalo gaji Cikna kecikk kira gaji ai sama Cikna lah.boleh?hahaha

      eh,gaji H bape eh?kahkahkah

      Delete
    2. erkk..gaji H sehari 24jam..-_-"

      Delete
  10. 11k tu kecik Ai. boss bongek CiM tu gaji dia over 15k, dh nk dkt 20thn keje. hwahwahwa....! giler kau! pharmacist kt tmpt CiM merangkap prod.manager gaji dia 12k sbb member. tp keje diorg mmg hamek kaowww laaa. giler punya bebanaan. padan muka!!

    ReplyDelete
  11. pergh...memang dahsyat angka tu...
    kt tmpt sy praktikal dulu..kat telekom..bos tu jd penyelia sy..jwtn asst general manager....gj rm20,000. terkejut sakan nengarnya...tp orgnya baik..ensem pulak tu..even dh berumur..hikhik

    ReplyDelete
  12. fuyooo..rm11k tu..3 kali ganda?? besar gak gaji cik ai~~~ huhu

    ReplyDelete
  13. The more input makanya the more output. saya seciput jer. Nak Cik Ai belanja I. :p

    ReplyDelete
  14. banyak toi..masa akak keje thn 2000 lama dah dulu, kena check borang claim,time tu leh tgk gaji sapa pun..keh2..gaji pengarah masa tu rm8000 tak masuk elaun lagi..kalo jaman la ni kan lagi tinggi kot gamaknye :)

    ReplyDelete
  15. berapa gaji bos H? senang jer..gaji bos H lebih tinggi drpd gaji H..lalalala~

    ReplyDelete
  16. hahahaha...ai buat la gaya cmnr tetap cute di mata nyue..wahh gituu..hehehehe...

    gaji ckit, belanja seadanya...gaji banyak, xperpada-pada plak..huhuhuh...

    nm pon bos..cnfrm2 la bos ag tinggi.

    ReplyDelete
  17. gaji 11 ibu? aiyarkkk...banyak nya. kalau lah gaji jaa sebanyak tu, mahunya memalam tido beralas duit....hehhehee...

    p/s : aii org penang rupanya ya? duk tang mana?

    ReplyDelete
  18. wah banyaknya gaji bos.. tapi, betul, lagi banyak, lagi rasa tak cukup. sebab tu kena bersyukur. bila kita bersyukur, yang sikit pun dah memadai dan bahagia :)

    ReplyDelete
  19. Yurp! Papepun depends on cara kita berbelanja, cara kita manage duet, cara kita hargai & bersyukur ngan apa yg kita dapat. Kan? Hehehe.

    Kalau dah sifat tu jenis sentiasa tak cukup, kasik gaji sejuta sebulan pun dea tak penah cukup, Ai. Kalau jenis sentiasa cukup, gaji seribu sebulan pun insyaallah cukup (Tu kalau org laen la. Kalau Liyaa takleh :P) Banyak income, banyak la expensesnya. Org kaya tu sume pening taw hutang keliling pinggang. And besar gaji, besar la tanggung jawabnya. Kannn? :D

    ReplyDelete
  20. Hahahaha..ko nak larik mana ai?mama kejar juga..kekekek.

    Sapa suruh ai gi skodeng gaji bos?insyaallah gaji ai pun jadi camtu gak kalau dah tua..nanti pepatah tu jd kenyataan la,biar tua asal begaya...kekekeke..lariiiiikkkkkk!

    ReplyDelete
  21. betul tu cik ai. gaji besar ke kecik ke, cara kita urus duit tu yg penting kan. tapi shu pon kdg2 terikut napsu jugak bla blanjo. hikhik. kena ubah ni ^^

    bila nak mai penang. huwaaaaa Y_Y

    ReplyDelete
  22. salam aini
    Besar periuk besar la keraknya.

    ReplyDelete
  23. wahh banyak btl gajinya tu. mana tak nya terbeliak habisla biji mata tengok.haha

    ReplyDelete
  24. haha stalker stalker!!!eekekekeke...apaa daa cik aini ni...hahaha

    anyway, cik aini apa kabo? baik?
    rindu cik aini!!!!!
    anyway, moga moga gaji cik aini beso mcm bos,bolehla mintak belanja makan yerrr!hehehe

    ReplyDelete
  25. Mieza memang tau gaji ex-bos Mieza dulu.. Memang lebih kurang sama ngan gaji bos Ai.. Tu baru memangku Jusa C.. Esok2 dah kompem naik Jusa C, tak tau ler berapa pulok naiknya.. Tapi bukanlah kitorang curi2 tengok.. Kalau dah semua kitorang tolong uruskan macam claim tiket flight, claim itu ini, dah sah2 terpampam gaji bos tu.. Even, borang isytihar harta dia pun, dia suh kitorang isikan... Gila sempoi kan bos kitorang dulu.. Haha!

    ReplyDelete
  26. wahhh.. berganda2 daripada gaji sy hah.. gaju besar, tanggungjawab lagi besau kan..

    ReplyDelete
  27. gaji besar atau kecill.. y penting cara kita urus duit tu.. dan keberkatan keatas setiap nilai duit tu paling penting

    ReplyDelete
  28. hahahaha..itula psl..ayu tak tau tp blh agk brpa..mmg klu kt tmpt dpa best kan..hi..tp kan gji byk mna pn kita ni msti rsa xckp lg..haha..lg byk gji lg byk nfsu nya.haha

    ReplyDelete
  29. yg pasti byk dari kite yg kuli ni la kan. hehe.

    ReplyDelete
  30. keje ngadap blog mana nk besonyerrrr gaji hahahahaha...bos ai tu tekun wat keje sbb tu gaji dia banyak hahaha

    ReplyDelete
  31. lg gaji beso lg belanja beso kan..huhuu

    ReplyDelete

Kamsahamnida! (^_^)